Веренички прстен

Дискусија во 'Свадба' започната од Filipina, 15 октомври 2010.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.722
    Допаѓања:
    20.201
    Веренички на лева, бурма на десна рака.

2. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    19.434
    :inlove:Мојот
    IMG_0579.jpeg

На Mumoftwo30 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  3. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    4.469
    Допаѓања:
    7.188
    На ivanchos му/ѝ се допаѓа ова.
  4. J. T.

J. T. Нов член

Се зачлени на:
    13 февруари 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    24
    Девојки да ми препорачате каде во Скопје да разгледаме прстени и веренички и бурми? Не сме од таму и освен чаршија немам идеја каде да бараме. Исто ме интересира дали постои златара каде што би ни изработиле прстен по сопствен дизајн?

5. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    2.645
    ГТЦ

На J. T. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. СакамКутре

СакамКутре Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    31
    Здраво! Вереникот ми купи прстен од смарагд - бело злато со дијамант. Прстенот беше 4-5 броја поголем и го остсвив на кратење. Кога ми го вратија ми рекоа немало делче злато бидејќи се претопило. Дсли е вистина или ме прават будала? Што можам да направам?

7. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    916
    Баш ми е жал..
    Прво, каде го остави прстенот? Вереничките прстени обично се носат од таму каде што се купени, се надевам си го однела во тој дуќан од каде е купен, а не во некоја рандом златара.... Доколку си го однела на вистинското место, прстените имаат сертификат, гаранција, буни се и барај си да разговараш со претпоставените, доколку немаат начин да го средат да ти дадат ИСТ нов прстен.
    Станува збор за веренички прстен кој покрај тоа што има сентиментална вредност, богами и доста кошта, така да не попуштај.

Мене пред неколку години во адор бесплатно ми го кратеа и доста брзо ми го завршија, а другарка во смарагд окапа чекајќи ги да го скратат, девојчето 2-3 месеци беше без прстенот и само им звонеше....

Со среќа..

На eliesaab, Снегулк@23 и СакамКутре им се допаѓа ова.
  8. СакамКутре

СакамКутре Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    31
    Го однесов во истата златарс исто Смарагд гтц. Чекав една недела и вистина не знам што е правилно дали треба парче да вратат. Се јавив пак, ќе се јавеле кај златарот. Многу непријатно и за мене и за вереникот, па и за сите дома.
    Фала на советот ќе барам со претпоставен да зборам

На macysh и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  9. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    5.665
    И да се претопило златото кога се топи се претвара во топче. Така да и да останало нешто од златото нивна обврска е да ти го вратат. Едно топче може да кошта и до 10.000мкд
    Не ја оставај работата така!

На eliesaab, macysh, Снегулк@23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    5.665
    IMG_9349.jpeg
    @СакамКутре неможам од телефон да ти прикачам, еве вака треба да изгледа претопено. Ти зборам од искуство!

На eliesaab и СакамКутре им се допаѓа ова.
  11. СакамКутре

СакамКутре Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    31
    Викаат претопено вопрдтенот било и дека остснало прашина акога за грамажа зборам викаат епа прстен со дијамант не се мери така. Не знам што да правам. Имаме сертификат сметка се

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    5.665
    Дијамантот си е дијамант, тој си стои врз златото. Посебно се мерат, за разлика од циркон. Со цирконот се мерат заедно! Тоа ти е разлика, пошто дијамантот го гледаат со други инструменти.
    Може ли да ми кажеш кој дел ти фали од прстенот? Имав исто искуство со мојот прстен, само шо кај мене не e скроз чист дијамант туку распрскан во цирконот!

На Снегулк@23 и СакамКутре им се допаѓа ова.
  13. СакамКутре

СакамКутре Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    31
    Крстено е од долниот дел на прстенот а дијамантот горе си е. Они викаат при кратењето доле го здебелиле прстенотт и стопиле златото. Дали е тоа можно? Чудно е дека прв пат слушам без парче кратење, а не помага тоа што се дрски и безобразни!

14. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    5.665
    Делчето што ти фали ти го имаат украдено, пошто кога е веренични при кратење не го теснат на машина како бурмата, т.е зависи од моделот на прстенот пред се. Во сите случаи кога кратат или враќаат делче или ако го топат златото ја менува агрегатната состојба и се собира, се прави во форма на топче. Што и да е и тоа треба да се врати, како што ти кажав едно топче кошта многу! Оди со сертификатот и консултирај се со полиција или други надлежни органи, така бедно да крадат од веренички прстени не е убава работа. Мене исто ми направија само што сакаа да ми го заменат цирконот што е со дијамант во обичен циркон, арно приметив на време и отидов се испокарав со нив и се заканував со полиција дека ќе им одам. Сега се имаш, камери шо снимат се.

На macysh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. СакамКутре

СакамКутре Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    31
    Фала ти многу! Сега ќе одам на работа па повторно вереникот ке ги бара да се закани. Жално толку убав чин и прстен да ни се уништи. Ептен двајцата се разочаравме

16. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    5.665
    Верувам, златарите се многу безобразни, ако не ти е некоја што не ја знаеш убаво 100% си заебен.
    Инаку да не те лажат дека се мери на незнам ти кој начин дијамантот, се е исто, го вадат од прстенот и го мерат во карати, додека држачот се мери посебно, на мала вага.

Со среќа и пиши како си поминала и што ќе направиш.:hug:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  17. СакамКутре

СакамКутре Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    31
    Воопшто не знам ниту дакаѓ да се карам и стварно глупаво е многу. До информацииве што ми ги даде де надевам ќе видат дека не идиоти и ќе попуштат

18. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    5.665
    Абре какви идиоти, свесно те крадат. Не е за играчка тоа.

19. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    4.469
    Допаѓања:
    7.188
    Нека вратат пари

20. СакамКутре

СакамКутре Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    31
    Откако бев втор пат истиот ден, се јави тагко ми и вереникот и добивме дрски одговори дека не се крати прстен така не знаеме ние пишав официјален мејл. Ги прикачив сертификатот, документот за кратење и слики пред и потоа кратењето. По еден час ми се јавија од др број каде што една невоспитана вработена ме прашуваше дали ми е дојдено до тоа парче злато?? Зошто пишувам мејл кога ми кажале во продавница убаво. Кажав да, дојдено е до тоа парче злато и тоа е тоа, чекан да го дадат. Денес сабајле се јавија и кажаа парчето од прстенот ве чека. Вереникот кога го земал таа зборела пак вие не разбирате како е кратење ама еве подарок од нас. Којзнае од кок прстен парче добивме ама искрено не сакав да оставам. Со мерак го купил прстенот го пдбрал и штедел пари
    Огромна анти препорака за смарагд!!!

На Mumoftwo30, FlirtBerry и Stark им се допаѓа ова.