Веридба

Дискусија во 'Свадба' започната од srcushka, 18 август 2010.

1. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Nie so decko mi nemame uste veridba praeno ama ke bide za skoro.. Bez posebni ceremonii,najbliskite. Okolu 10 dushi,na vecera i koktel zabava nesto,taka planirame :) inace on zimata mi dade prsten,pa rodninive ni cestitaa togas :) sega ova samo onaka za oficijaliziranje. Pozdrav

2. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Devojki ve molam za pomosh :) vaka zakazavme veridba za 5ti avgust,vo restoran vo skopje! Najprvo ke bide vecerata,moite i negovite roditeli i brakja i sestri,znacit najbliskite,pa ne znam kakov fustan da nosam :/ posle vecerata ke imame koktel zabava so drugari i drugarki,mislam deka ke nosam zolto kratko fustance so nebesno plavi stikli i zolta plik tashnicka..so mislite?

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Јас не би се пресоблекувала, ама ако веќе така си решила..... :?: Твој избор. Инаку на вечерата носи некое поелегантно и покултурно фустанче, некаде до над колена или малце пократко, може да е сатен или такво некое лесно материјалче, цветно или пак една боја..... до вкус си е тоа, не знам како би ти кажала што да носиш. :D Секако дека нема да облечеш долг елегантен фустан ако тоа се двоумиш, нема потреба од такво претерување, дури и чудно би било мислам. Со среќа. :)

4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    На пример јас би ти препорачала бело фустанче за веридбата
    нели белата боја е боја на нешто невино нежно убаво....
    и нешто слично вака би одбрала

Прикачени фајлови:

На Adina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    I jas bi ti predlozila nekoe belo ili eventualno kremavo fustance,oti neli sepak se raboti za veridba.Sekako da bide pristojno,ne premnogu kratko ili premnogu dekoltirano.

6. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Fala vi devojki <3 i uste ova,koga bi se odlucila za belo fustance kakva boja stikli da nosam?

7. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Можеш тегет,сини,тиркизни,црвени,златни :)

8. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Бели или можеш да комбинираш со накит во друга боја, тенко ременче на половина и сл. Јас би избрала крем или тиркизна :)

9. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Fala vi najmnoguuuu :* :* gushki do vas

10. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Ајде и јас да пишам конечно како си поминавме.Значи ништо не испадна од тоа што јас го сакав цело време.Минатата среда си дадовме дума,дојде тој со неговите смеи,шали се на куп :D,муабетите на татко ми :).Му вели добро бе зете до сега се сам идеше што е сега оваа тајфа со тебе,и мајка му вели епа сега ние си имаме ергенче вие си имате мома па да се ородеме некако и наеднаш ОП НА КОЛЕНА ПРЕД МЕНЕ :lol: , но прашањето му беше на место хахаха КЕ МИ БИДЕШ ЛИ НЕВЕСТА и сите се смеат :rofl: :rofl:,следуваше дарување и честитки секако меѓу наас најблиските,по некоја песна и си заминав со маженцето мое.Но тоа не беше се :!: во саботата следуваше лудата и незаборавна журка :D,веридба во кафеана со мизика со по 40 гости од двете страни и испадна цела свадба хахаха,играње,пеење,оро,чочеци,забавно се по ред до 1ч , по 1ч заминавме со поклони еден куп едвај се товаравме и истоваравме дома,со нас и кумовите и другарите на кафе муабет до раните утрински часови.Спиев само 5ч и станав следуваше кафенце со малку сол за маженцето мое и тоа е тоа :P ,свадбата ни е за 2 ипол месеци па се читкаме во други теми :)

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Adina и јас сум за бело фустанче, сепак е веридба :) белиот фустан можиш да го комбинираш со секоја боја, можиш црно, црвено, кремово, нежно плаво, виолетово, сребрено, златно..

[​IMG] [​IMG]

12. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Веридбата ми е мнооогу драга прослава.

Сеуште не сум стигнала до овој чин но морам да признаам дека ми е една од животните желби, навистина ми претставува посебно задоволство кога ќе видам двајца заљубени кои се вериле, онака ме исполнува :). Следува зближување помеѓу младите, припреми за свадба, официјализирање на сериозноста на врската, безброј честитки.

Им посакувам бескрајна среќа и живот исполнет со многу љубов и разбирање на сите пресно верени :)

На Veki4kaa, Lovely93 и BunnyGirl им се допаѓа ова.
  13. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Adina и јас на мојата веридба носев бело фустанче (со некои ситни тегет детали) и го комбинирав со тегет штикли. И тебе би те советувала да си облечеш бело фустанче...Сепак убав е денот...А и да те видат како ти стои бела боја...Нели на свадба бел фустан се носи хаха :)
    Мислам дека нема да ти биде тешко да најдеш бело фустанче во овој период од годината...
    За крај со среќа нека ви е...Па пиши како ќе поминеш :)

14. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Фала,кај сите само убавини да се случвет.. Фала ви на сите и за советите,ке носам бело фустанче со крем штилки,а од накит само златен саат,пошо таков е моделот на фустанчето.. Секако ке пишам како поминавме ;) :inlove: :inlove:

15. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    И јас имам многу драги спомени од веридбата, се чуствував многу многу по опуштено за разлика од свадбата и многу по одморено, зошто беше мала прослава со најблиските без формалности и обичаи туку само онака како забава :)

16. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
  17. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    BunnyGirl фала ти за предлогот за фустан,ама веридбата помина :lol:

18. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    хахахах епа со среќа нека е :)

19. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    фала ти најмногу,само за убавини да ти се враќат :*

20. missflower

missflower Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Девојки, ми треба мала помош од вас :)
    Што би можела да однесам на почеститок кај сестрата на дечко ми? Размислував за цвеќе, благо и не знам што друго.
    Што мислите вие?
    Ви благодарам однапред :*