Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Верувате ли во судбина?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Gordana10, 14 април 2010.

?

Дали верувате во судбина?

1. Да

292 глас(а)
    78,3%
  2. Не

81 глас(а)
    21,7%
  1. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Верувам секако. Велат таква ти била судбината.

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Во моменти на слабост, кога не сум успеала во нешто и не сум ја постигнала посакуваната цел, знам да се утешам со она: Така требало да биде.
    А требало ли? Или јас така сум одлучила?
    Верувам дека за секого нешто е однапред определено, но верувам и во нашата слобода на избор. Некои работи зависат од нас, а ако некогаш ги избереме погрешните, не треба да се тешиме со мислата дека така ни одредила судбината. Не, тоа бил нашиот избор, а ние не сме биле со врзани раце.
    И верувам дека се' се случува со причина. Не верувам во случајности.

3. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Можeби, на моменти. Сепак, таа постои. Колку и да негираме, тука е негде... :)

4. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    Човекот сам си ја креира судбината, од неколку правци, избира еден по кој ќе оди.

5. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Да.
    Премногу верувам.

И силно сум уверена во тоа дека сами си ја кроиме, нашите сегашни дела, постапки, дејствија, ни ја создаваат судбината.
    Производ е на сето она што сме го направиле, го носи она што допрва не очекува.

Постои, не води низ животот..

На AlanisM му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Еве од мене една мисла за судбинаата :

Сами ги правиме нашите избори, а потоа ги нарекуваме СУДБИНАА :)

На Domino му/ѝ се допаѓа ова.
  7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Понекогаш, од време на време

8. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Може да се каже дека верувам.
    Не сум многу суеверна и за повеќе работи мислам дека има логично објаснување но за судбина сум некако убедена дека има.Верувам дека уште пред да се родиме ни е напишано што ќе ни се случува и во кој правец ќе оди нашиот живот.Колку и да мислиме дека ние сме тие што одлучуваме и решаваме како ќе постапиме сепак немаме некое влијание над настаните кои ни се случуваат и кои допрва треба да ни се случат.Едноставно не е тоа во наши раце.Понекогаш колку и да се трудиме не можеме против судбината и тоа што сме.Не можеме да изменеме некои работи.Барем така мислам јас.
    Баш кога го гледав филмот "Агенти на судбината" си мислев на оваа тема и некако сум се поубедена дека има нешто поголемо од нас што не води,што не тера да правиме грешки а и правилни одлуки.Што ни преодредува кога,што и како ќе ни се случи.Нешто врз кое немаме контрола.
    Велат дека судбината им е на некои оправдување за да обвинат некој друг за работите кои им се случуваат.Не мислам баш така.Понекогаш кога ќе ни се случи нешто лошо или кога ќе се разочараме тоа не е секогаш поради некоја наша одлука туку едноставно се случува.Исто така понекогаш може да ни се случи нешто убаво без воопшто да планираме или да очекуваме.Што значи не зависи се од нас.

9. Angie.97

Angie.97 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    14
    Да, верувам. 8)

10. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Верувам во судбина :) Факт е дека се случуваат некои работи без наша воља,а ние се наоѓаме засегнати од нив.Ваквите ситуации можам да си ги објаснам со тоа дека така требало да биде и така ми било пишано.Но,не може за секоја лоша работа што ќе ни се случи да ја обвинуваме судбината.Човекот сам одговара за своите избори и своите грешки :)

11. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    BlackSwan5 судејќи по твојот аватар Блер ти е идол а она има една позната мисла за судбината,мислам дека ја знаеш.Очигледно не се сложувате :lol: Се шалам,не мора да значи.

Не верувам ама мислам дека е добро да постои.Мислам дека ништо не е случајно ама не заради нашите избори туку околностите на ситуациите,опкружувањето и сл

12. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    44
    Порано не верував,но ете судбина ми било да поверувам :) Ми се случи нешто кое што ми докажа дека треба да верувам и во судбина,сега верувам и таа верба не ја губам,вака се чуствувам многу подобро,порано мислејки дека јас сум моја судбина бев преокупирана со работите околу мене,а сега само кажам ете судбина и се разбира една насмевка на лице :D

13. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Верувм во судбина

14. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Верувм во судбина

15. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Не верувам во пишана судбина, и многу ме нервира кога некој ке каже -Така требало да биде. Јас мислам дека секој сам си ја крои својата судбина и дека секој сам одлучува за иднината. И многу често се расправам со пријателите за ваквото мислење :D

16. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    И јас верувам дека секој сам си ја крои судбината, односно ги осеќам конците во свои раце, и верувам дека денес од мојата акција и однесување ми зависи тоа што ќе ми се случи утре и секој ден...

Но, сепак , не можам да си објаснам како мојата сестра пред неколку години еден ден ми кажа како се сонувала во невестински фустан како трча, а мајка ми два три дена пред тоа беше многу вознемирена од некој лош сон што го сонувала и коментираше да се пазиме, и потоа сестра ми загина и ја погребавме во невестинско ;( .
    Не верувам дека од раѓање и било така одредено, бидејки сите ние сме активни секој ден и превземаме чекори со кои си ја насочуваме а некогаш и другите околу нас ни влијаат на судбината...
    Ете неколку дена пред тоа јас и мојот тогашен дечко влијаевме на судбината на еден дечко кому, да не се најдевме на право место, да не му дадовме прва помош, дишење, ќе му завршеше таму животот, а неколку дена потоа друг влијаеше негативно и дозволи мојата сестра да го изгуби животот......

17. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    ауууу sweet25 мноогу ми е жал за сестра ти останав :o :x кога го прочитав 'сестра ми загина и ја погребавме во невестинско' во последно време многу сум емотивна ама ова ептен ме погоди и тоа во невестинско ;( многу сум разочарана вака што слушам и читам ,изгубив многу луге во мојот живот ;( Бог нека ја прости сестра ти, сигурно била многу млада и невеста ;( кога читам вакви работи бргу се разочарувам зошто и онака ми е тежок животот ;(

18. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Верувам....како ние пишано така живееме..

19. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    кога како...повеќе верув :D ам отколку што не верувам

20. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на: