Zdravo feminki, dali imate ili veruvate vo natalni karti. Sakam da mi napravi Zoran Krstevski, pa cisto vase mislenje ili iskustvo
Не тоа е чиста глупост! А за тие што можат да кажат дека им трефнало сигурно се возрасни или во/пред брак секако дека ќе им трефне од типот "можно е да ве изненади понуда за брак" или пак "Можно е да ве изненади неочекувана бременост" Па за така и јас можам да напишам и да му трефнам некому и онака тоа неможе да им се деси на сите (да речеме близнаци) ете на пр мене бидејќи од кога сум помала следам хороскоп па до сега ништо ми нема погодено Не верувам глупост
Ne znaev kade da go stavam linkot, ova free natalna karta i jas ostanav vaka cesto si igram na netot so horoscop ama vakva analiza na karakter uste ne sum videla, mn tocno. Povelete link, procitajte si http://horoscope.co.uk/2017/02/02/natal-chart/
Дa, зaдoлжителнo читaм дневен,неделен и месечен. Ми пoгoдувaaт Oсoбенo месечниoт нa црнo бели, и неделниoт нa штипкa, a дневен секoгaш нa феминa читaм. Не сaкaм oвa дa биде реклaмa нa сaјтoви.
Ако станува збор за натална карта верувам. А,дневен,месечен и годишен хороскоп не. Мислам дека тоа е повеќе за забава. Барем тоа е моето мислење.
Јас верувам само во општиот хороскоп т.е. наталнате карта, но не целосно бидејќи не е само хороскопот фактор кој не обликува какви личности ќе бидеме во иднина. Се покажува како точен зашто тој што е роден во определен месец со самото раѓање е подложен на некакви предиспозиции. пр. оние што се родени во студени месеци се изложени на не ти знам какви психолошки состојби, што и не мора да значи. Можда и дневните и годишните понекогаш излегуваат точни што не значи дека треба да гледаме на хороскопот идеалистички, дека точно тоа ќе ни се случи, во прашање се многу влијанија. семејство, околина, другари, нашата положба итн.
Јас не верувам во хороскоп , тоа е само за забава а и луѓето во што веруваат тоа и стануваат па така да ако читаш секоа ден секако ке се пронаоѓаш таму ..
Хороскопот не е забава, уште помалку астрологијата. Астологијата е еден вид психологија зошто преку наталната карта може да откриеш многу за тој што сакаш. Може тоа за твое добро да го искористиш или за лошо. Ептен ме интересира астрологијата од тој аспект.
Астрологија служи за занимација и тепање време. Нека биде и точна, во пракса не дека ќе ти биде од помош при односите со луѓето, и не дека ќе ти го унапреди животот (освен ако не заработуваш од неа).
Не верувам, иако знам понекогаш да отворам и да прочитам. Некои работи се поклопиле, сепак ќе речам случајност.
Не. Велат не верувај проверувај. Има и таква книга посебно за астрологија. Наталната карта може да ти покаже каректерестики за тебе, некој совет да произлезе од тоа, да пресметаш некои квалитети во себе. А тоа дека ќе ти го претскажува секој ден каков ќе ти биде или иднината, не