Верувате ли во хороскоп?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki, 10 ноември 2009.

1. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    сега ти ќе го ставиш умот дека според хороскопот ќе раскинете и двајцата ииии секако дека ќе раскинете бидејќи ти веруваш дека тоа ќе се случи. А не мора да значи. Малце е глупаво да си ја откриваме иднината. Сега како ќе реагираш? :roll:

Мене пак овој хороскопов на фемина некогаш ептен ми погодува, некогаш не. Зависит и колку години имаме и каде сме и со кого сме..

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    a be veruvajte vo licen natalen horoskop..a vo dnevni,nedelni,mesecni...ne..neka vi sluzat kako zanimacija ili kako nekoj patokaz..jas porano mnogu se zamarav so horoskopi,kupuvav spisanija ama so vreme se pomalku i pomalku..znam da procitam sto mi pisuva vo prognozata za denes utre..za nedela,mesec..ama ne veruvam celosno..mnogu potocen e natalen horoskop

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.733
    Па некогаш знае да се погоди,ама не мора слепо да му се верува. Еве мене ми пишува треба малку да одморам од работата и да се социјализирам :lol: И ај сега речи не е точно :D

4. manevska.mila

manevska.mila Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    20
    veruvam i toa mnogu :)

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.802
    Допаѓања:
    202.791
    Не верувам, иако понекогаш знаело да ми се поклопи тоа што го пишува со тоа што ми се случило... значи дека сепак го читам, иако не верувам... а не верувам ни во натална карта откако во мојата имаше толку многу работи што немаат врска со мене, се однесуваа на минатото, а никогаш не ми се случиле... за иднината не знам...

6. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Читам дневен хороскоп меѓутоа не верувам во она што е напишано. Ми имаат направено натална карта и сето она што ми го кажа астрологот е горе-долу вистина. Имаше некои работи од кои ми се пресекоа нозете кога ми ги кажа и некои за кои не верував дека се вистинити и дека би можеле да се случат ама се остварија :worried:hock: Сега сакам да одам да ми направат годишна карта за 2010 ама некако страв ми е.

7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Хороскопот е само заради забава,нешто како гатање на иднината или пак сегашноста,но сепак мислам дека хороскопот е чиста коинциденција.

8. lolitaa

lolitaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    82
    Па ми имаат правено натален хороскоп и се погоди многу вистина од тогаш ,и плус како ми кажуваше за мојот карактер како да ме знае лично :lol: верувам во натален хороскоп што го прават лично за тебе али пак неможам 100%,а во овие на странициве дневни месечни ги читам чисто ради забава :) а на натален има некои работи што може да му се верува,ама не верувам дека има човек што баш ќе се потпре на тоа

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    А кај ти ја направија наталната карта?

10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Јас по се изгледа ке почнам да верувам во хороскоп,како што гледам,иако сум малку скептична во врска со тоа.

11. lolitaa

lolitaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    82
    Кај Зоран Крстевски што го имаше на тв и пишува во веснициве како вест прилично добри хороскопи прави и кај една србинка али таа си замина од нашава ни земја :lol: :lol:

12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    А колку ти наплати?

13. lolitaa

lolitaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    82
    1200 денари :D

14. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.116
    Не верувам во хороскоп, барем не во овие по страни и весници.Ги читам само за забава. Некогаш ќе се погоди нешто точно ама не му придавам значење. Ниту пак мислам дека ни ја откриваат иднината.
    Туку сакам да прашам каков е тој натален хороскоп, и кој може да ти го направи ? Се заинтересирав пошто гледам мн верувале во него. Позз

15. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Мислам дека во оние натални карти и општи карактеристики за знаковите има вистина. А во оние дневни,месечни хороскопи - НЕ ВЕРУВАМ иако се случува да погодат нешто :D

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Јас незнам зошто сум скептик за некои работи,некогаш неверувам во хороскоп,некогаш не.Пред малку читав хороскоп и стварно ми погоди некои работи до толку што се точни е ај сега како тоа? Пола ке верувам,пола нема да верувам,што знам па и на крајот на краиштата се е релативно.

17. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Престанав да читам хороскоп,ми нема никаква смисла веќе.Порано ми се случуваше да го читам,што од досада,што од навика или љубопитност,или појма немам од што.Мислам дека дури и тогаш не верував во тоа што ќе го прочитав,туку само така,безвеза...
    Како и да е,мило ми е што се ослободив од таа бессмислена навика. :up:

18. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Повеќе пати хороскопот ми погодува,но некогаш знае и да утне но тоа е многу ретко :)

19. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Не ми погодува многу ама овој на фемина не знам како секогаш ми е скоро точно :D

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    5.409
    во принцип воопшто не читав хороскоп, но кога се ставив на фемина секојдневно го читав и навистина ми погодуваше доста работи. меѓутоа она што требаше да се случи и го пишуваше дека ќе се случи не се случи. затоа ќе престанам да читам хороскоп веќе. ;( :devil: не дека верувам во хороскоп меѓутоа сум личност која многу се надева.