Форумџика на годината

Вести и информации од земјава и светот

Дискусија во 'Слободно време' започната од julie77, 17 мај 2011.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Еве нова тема, поттикната од постот на форумџика во СДК ... Гледам споделувате доста вакви информации што негативни или позитивни, па би требало да има тема посебна да не се мешаат во другите теми кои имаат друга намена.

На Doozy и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ја освен политички рекламации и кампањи на ТВ не сретнав никаква друга информација, барем вчера :^)

3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Што и да е како информација или вест, случување тука и надвор, дали е тоа од медиуми или од сајтови и сл. добро е да се постираат или коментираат тука, а не во теми кои се со друга намена.

4. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
  5. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300

за Било какви вести кој се поврзани со МК или се она што мислиме дека е забавно да се сподели со другите??
    http://www.time.mk/read/006182ee1f/9717ee0ea8/index.html
    нешто вакво, ако се мисли????
    пошто сакав да искоментирам од каде тоа на 12годишник толку слобода да носи ноже со себе???

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Абе остави тоа што делеа летоци (патем, и јас се здобив со еден; човекот што ми го даде Македонец не беше, туку претпоставувам Афро-Американец), туку со кој памет им дозволиле толкав билборд да опнат кај мостот спроти Верото ново смајлиштосекрсти.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Да, било какви информации, вести, новости, случувања ... итн. Како да сме Фемина ТВ медиум замислете си... ;) :D

8. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300

Јас видов огромен таков билборд и во Штип викендов...
    Баш ме интересира дали воопшто некој гледа што ставаат по тие билборди или по весниците, како реклама или само им се битни парите!!!
    Претеризаммм :swear:

9. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    ^^ А бе американцине просто уживаат во сервирање на негативни и бизарни информации ... Затоа што ништо попаметно и поубаво немаат да кажат.

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас да си прашам,кој е овај гадафи,само го читам секаде,врска си немам од вести? :wasntme:

11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    http://en.wikipedia.org/wiki/Muammar_Gaddafi

Пробав објективно да ти го претставам, ама дефинитивно не можам. Батката е диктатор веќе 40 години, заарнето му е, има пари да не купи цела Европа сосе гаќи и е познат по тоа што околу него има гарда од женски војници кои морало да бидат девици. Гив ми а брејк. |(

12. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    263
    Исус бил геј?!

GC Bryan, психолог и автор (Католик) , интервјуран неодамна за магазинот „ Out Smart“ – кој важи за хомосексуален, бисексуален и трансексуален магазин, дискутираше за тоа дека Исус имал сексуална врска со еден од неговите Апостоли.

Неговата теорија е дека John the Baptist бил всушност потенцијалната љубов на Исус , а мотивот за ова тврдење е често дебатираната реченица во „Пеењето на Јован’’ 13:23 каде вели: „Сега постои опирање кон Исус“, близок приврзаник кого Исус го сакаше’’.

Bryan веќе има зборувано за врска помеѓу лица од ист пол во Библијата, во книгата насловена „The Purple Triangle“. Тој за магазинот „Out Smart” истакнува дека на Исус гледа како на човек, а тоа е битно за јавноста која треба да има отворено мислење за Него. „Ова води кон следниот заклучок, всушност сите сме ќерки и синови (деца) на Господ, без исклучок“ – истакнува Bryan.

Но, Bryan не е единствениот со овој став. Научниците, уште во 16-тиот век тврделе дека љубовта помеѓу Исус и Јован е повеќе од пријателска.

Кралот James I од Англија, од кого произлезе авторизираната King James верзија на Библијата т.е сведоштвото за неговата врска со Војводата од Buckingham истакнува, „ Би сакал да зборувам во моја корист и да не мислам дека имам некоја мана, бидејќи Исус Христос го направи истото и затоа не може да бидам обвинет. Исус го имаше Јован, јас го имам мојот George“. Неодамна, контроверзниот теолог Robert Goss ја нарече врската помеѓу Исус и Јован „педерастична“, инсинуирајќи дека се работи за еротска врска помеѓу постар и помлад маж.

Elton John, во еден статија за Parade Magazine истакнува: „ Јас мислам дека Исус бил милосрден, супер-интелигентен геј човек, кој ги разбирал проблемите на луѓето“.

Од друга страна Bob Siegel во една статија за „ The Washington Post“ го демантира тврдењето на Elton John. Тој напоменува дека Исус ги повикал Израелците да ги почитуваат и да им се покоруваат на Еврејските свети записи, кои ја вклучуваат заповедта „ Не легнувајте со маж како што мажот легнува со жена, тоа е дегутантно“ . Siegel вели дека наместо да се премолчува темата за сексуалноста, тие се прилично прецизни во својот став за оваа тема. Иако Стариот Завет се смета за премногу архаичен во однос на нашите принципи, принципите на 21 век, тој истакнува дека во Новиот Завет св. Павле го проповеда простувањето на гревовите во кои е вклучена и хомосексуалноста – во Римјаните 1:26-27. Оние кои расправаат околу дозолувањето на Исус брак со личност од истиот пол, би требало да се спротистават, и да се осврнат на Siegel-овите Библиски докази дека хомосексуалноста во неа е недозволена, со самото прашање – „Како и од Кого е таа составена“.

Овие неколку верзии толкувани од различни личности, може да значат дека сексуалната ориентација
    на Исус и Библискиот правец во однос на сексуалноста воопшто, се буквално изгубени во преводот.

превземено од Идивиди
    Што мислите во врска со ова? Јас апсолутно не верувам! :x Ако беше така ќе беше нешто спомнато во Библијата дека е дозволена хомосекслуалност или нешто, јас во ова не верувам жално е... Го напишав истово и во сдк,но мислам дека заслужува тема за дискусија.

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Сакам да кажам...

Кои се тие научници? По што тие го утврдиле тоа? Па и со позитивен одговор, врз основа на што?

14. Dadi4ka43

Dadi4ka43 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    11
    Ова е толку бизарно за читање, што тера да се наежиш :doh:
    И не е само ова што се врти по весниците, туку те се нашле нови евангелија, те Исус бил женет, те кодови се дешифрираат...
    Поминаа 20 века и сега се најдоа паметни луге да го деградираат името на Исус. Очигледно некому многу му смета, а зошто :o
    Одговорот е во библијата, Исус го предскажува и сето ова на што сме сведоци денес.

15. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
  16. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Лек против неверство

Хех, интересно, останува да чекаме. Времето ќе покаже :D
    Иако, ни мене не ми се верува. Ама се си бива :D

17. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Кое е киндер детето ?

Сите го препознавате- насмеаното синооко дете од киндер чоколатцата со толку бели заби што ја побива секоја теорија дека чоколадите...

...ги расипуваат забите.

Кое е ова дете и што прави сега? Тоа е Линус Торвалдс, фински програмер, таткото на Linux кернелот. Во моментов живее во Бивертон (Орегон, САД) со својата жена Тов и трите ќерки.

Вработен е во Open Source Development Lab, лабораторија која е финансирана од страна на конзорциумот на здруженијата кои го комерцијализираат Linux.

Прикачени фајлови:

18. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Јас да си кажам дека градот ми гори :( Искрено не ги сфатив сериозно пред една недела пожарите ама сега...Вчера изгореа едни од најубавите делови на Пелистер, денес гори и Пелистер и цел рид наоколу, имаше пожар и блиску до црквата св.Јован. Се знае дека некој намерно ги подметнува пожарите. Цел град смрди на чад. ;( Не сакам да изгори нашето богатство и не сфаќам ЗОШТО некој би сакал ?? :x :doh: :worried: :fubar: :doh: :doh: :doh:

19. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Мислам немам коментар :( :( :(

Верен и по смртта: Куче не се одвојува од мртвиот војник

Американскиот маринец Џон Тумилсон загинал при пад на хеликоптер во Авганистан, а неговото куче едноставно не може да ја прифати таа загуба.

Имено, за време на погребот на кој присуствувале околу 1,500 луѓе кучето не се одвојувало од ковчегот, што ја направило ситуацијата уште подраматична.

Фотографијата која го обиколи светот ја снимила роднината на загинатиот, Лиза Пемблтон.

„Кога ја видов жалната сцена, морав да фотографирам и да ја споделам атмосферата со јавноста“, изјави Лиза за медиумите.

Тумилсон загина на шести август при пад на хеликоптер во кој настрадаа 38 војници.

http://www.kimt.com/mediacenter/local.a ... id=2773559

Прикачени фајлови:

• 25.08kuce3.jpg
      25.08kuce3.jpg
      Големина на фајлот:
      73,3 KB
      Прегледи:
      91
  20. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011