Ама това важи само за секс во брак, а не и за вештачко оплодување, абортус, врски, сексуалност, нели? Двојни аршини, двојни аршини насекаде.
Под тоа 'секој нека си прави како што сака' сакам да кажам дека не осудувам и критикувам други. Секој со паметот свој. Која сум јас некому да кажувам за животот негов. Христијанството кажало секс во брак, не за контрацепција, не за абортус, не за вештачко оплодување, итн. А, кој сака да живее христијански, нека живее, кој не сака, негова работа. Мене ич не ми е гајле дали ти ќе имаш секс во брак или со билокој, пример. Темава е дадена за од духовна точка како е, а не да ми пишуваш везден реплики за моето мислење зошто пак ќе ти повторам како имам читано така напишав. За подетално прашај си некој поп ако те интересира, ако не теинтересирај фурај си така и чао. А, мојот став јас си го знам и си го живеам.
Пробај и да се смириш малку. Црквата проповеда и смирение. Многу напната си некако. Активираш тема што не е месец ипол активна за да ми кажеш дека везден ти пишувам реплики? Дали си озбилна со ова, или еднаш во месец ипол ти е денот за карање
Нормална појава во Фемина. Ако некој нема шт да ти реплицира - одма те напаѓа со ај смири се, ај шо се расправаш, бла, бла. Тоа е тој женски ефтин контранапад. А, зошто е после месец, ете види дека не бев активна, и не сум активна многу.
каков е тој друг материјал бе? Ти знајш воопшто како се зачнуват бебе? Без разлика дали е природно или со ин витро.
Те читам те читам и не можам да останам културна,посилно е од мене,си имаш ти психички проблеми,побарај си помош,нормално ако сметаш дека е природно.
Овој ако знае како се изведува постапката и дека се користи јајце клетка и сперматозоид еве на глава ќе си пресечам
Ако си имаш психички проблем оди ти побарај помош нема потреба мене да ми даваш упат, пошто е посилно од тебе и не можеш да се контролираш.
Сепак се исконтролирав и останав културна,ти не го заслужвиш ни ова трошка внимание шо го добиваш на форумов,за жалење си.
Би било фер да се држиме до темата - во насловот и воведот е образложена истата. Повелете кажете го вашето мислење на оваа тема, а не за другите членови од форумот.
Ја па пукнав за ваше внимание. Ме заболе уво што и да кажеш. Научи да почитуваш туѓи мислења пошто не сите се твој калибар. А на лечење сама да си идеш или тие дома што ти се да ги упатуваш а не мене.
Ај just go... врска немаш ни која постапката за инвитро,децата ќе биле од друг материјал,каков е тој друг материјал? Ова твоево не е мислење,неписменост е,неедуцираност проследена со вообразеност без никаква емпатија.... бљак!
абе на овој од погоре не дај Боже нешто да му се случи,па да мора да му имплантираат нешто за да преживее, ќе збори дека е робот а не човек!
Jas ne znam shto mu replicirate na ovoj budala Vitaly. Kolku i da saka chovek da ostane kulturen ne moze. Sigurno veruva deka zemjata e ramna i deka rak se lechi so luk i kromid Temava e odamna neaktivna ama sega ja gledam i ne mozev da se vozdrzam. Ednostavno treba da znaete deka vakvi lugje samo se obiduvaat da privlechat vnimanie. Na shto ke se majtapime ako ne se oni Izvinete za latinica
@lia22 ја ставам тука репликата како не би се одело вон насловот на другата тема. Објаснети се во воведниот текст (во спојлерот) на првата стр. од темава. Доколку си верник, веројатно веруваш дека луѓето имаат, покрај физичкото тело, и бестелесна душа. Прашањетo на тeмава оди во таа насока: каде е таа душа? Дали се создава директно при оплодувањето или постои и од претходно? Ако постои од претходно, тогаш дали таа го чека вистинскиот миг да се поврзе со ембрионот при инвитро процесот или е врзана за самиот ембрион? Како таа се чувствува поради тоа?
Da vernik sum. Ama tvoite svakjanja vo vrska so verata blagje veze si nemaat,meshash baba i zabi,pa pak nesto nekoi informacii nafrlash koi najverojatno ti se citani negde po netov Nema shto ponataka da se dokazuvame zavrshen e muabetot megju mene i tebe tolku kraj
I preku VESTACKOTO OPLODUVANJE i preku PRIRODNOTO OPLODUVANJE,pak novorodenceto kje ima BOZJI DUH...Amin
Зошто вештачко оплодување? Јас не гледам вештачко оплодување во ова.. Девојките и жените кои забременуваат по Инвитро пат не забременуваат вештачки ниту децата ќе бида вештачки/клонирани. Забременувањето се врши на следниот начин: Постојат донаторски организации за машка сперма. Таа сперма се добива по природен пат, сите знаеме како. И кога мажот-донаторот ќе ја донира таа семена течност т.е сперма се замрзнува еден вид за да бидат живи клетките. Кога ќе дојди девојката, со инструмент донираната сперма се става директно во матката за да можи подобро да ја прифати.. Незнам кај видовте овде вештачко оплодување..