Ic nemoj da se potresuvas. Sekade ima dobri i losi iskustva, sekade ima neuspesi i uspesi. I jas imav neuspesno ivf vo Plodnost ama tamu ima i dzid od triesetina kvadrati izlepen so sliki od bebenca taka da....
Знам.Исто и во Њуборн има еден куп слики од бебиња.Секаде има успех и неуспех.Само треба да веруваме дека ќе успееме, без непотребни судови и заклучоци за одредени клиники.
Od sekade ima dobri I losi iskustva zatoa veruvaj mu samo na Dr I na nisto drugo a clenkata sto napisa deka se majtap klinika jas ke i kazam samo edno niedna od nasite ivf centri ne se cirkuzanti jas gi pominav site ivf centri i zatoa znam
@Маја Т Те молам не се потресувај од муабетот од женава, не и' е првпат да дојде на темава, како со копи-пејст да го напише истово и да не се појави со објаснување. Овде на темава нормално е да се пишат секакви искуства, и добри и лоши, но никој нема право да рече не оди ваму и не оди таму. Во ред е да се напише негативното искуство, но потоа сами си одлучуваме. Сите одиме каде што се осеќаме сигурни и каде што веруваме дека ќе успееме. Никој не може да ти уништи ембриони, ич да не се секираш, во Њуборн нема шарлатани. Се гледа дека многу сите си ја сакаат работата и со голема посветеност работат. Не ти треба никој да ти каже вакви се - такви се, сама одиш и гледаш. За првото инвитро имав пет ембриони и со последното замрзнато останав бремена и ниту еднаш не помислив дека ќе ми ги уништат. А башка имам уште две ескимчиња што ќе чекаат за второ. И да не останев бремена сега, пак таму ќе одев сè додека не успеам, немав намера да го сменам докторот. Сите инвитра таму ќе ги правев бидејќи верував дека таму ќе успеам. Секој со својата среќа, но сите успеваат порано или подоцна. Нема потреба да се тревожите од вакви коментари, не дозволувајте да ви влијаат.
Devojki negativen bese testot , moeto junace ne izdrza si se predade a imav tolku nadez , mislev deka bas ovoj pat ce bide kraj na moite maki, ama ne bilo pisano. A vas devojki vi posakuvam da imate site do edna pozitivna beta, samo eden sovet od moja strana ne mojte da se odlucite za dok za koj drugite ce inisistirat da odite a vie ne ste sigurni i ce izleguvate nervozni od sekoj pregled. Пред неколк
Sekakvi ne ima na ovoj svet.Mozebi neuspesnoto in vitro ja nateralo devojkata da upotrebi tolku losi zborovi za newborn.Nie treba da sme svesni deka nema garancija 100% za uspesno invitro i ako ima neuspeh toa se dolzi na mnogu faktori koi treba vo idnina da se najdat i eliminiraat a i gospod nekogas taka si gi redi rabotite ne ostava malku da si se pomacime.Ne veruvajte vo se bidejki sekoj organizam e razlicen i sekoj par e poseben.Kaj i da se odlucite treba da mu veruvate na doktorot i verbata nikogas da ne ve napusti bidejki ke dojde denot da si imame bebcinja vo race.Ako ne veruvate smenete doktor klinika bidejki treba opusteni da ste vo postapkite.
Ајде жени од еден коментар и тоа несоодветен без објаснување да си ставате стресови а и прв пат слушам лошо за таа клиника не сум била но има многу успешни приказни нормално е дека ке има и неуспех но перална за пари не е. Ова не е фурум на кој како ке му текне да каже ова е форум каде што си помагаме се подржуваме и со нашите искуства се бодриме и советуваме тска да ве молам внимавајте со коментарите без разлика за која клинила станува збор и ние имаме неуспешни приказнитоа се наши искуства ама во секој неуспех се отвара нова врата со успех..
Честитки само гали меше и уживај.Јас имам едно детенце со инвитро кај Димитров и сега од 7ми ке почнам со боцкање со декапептил за второ
Kade pravese ivf mila? I pocekaj moze e rano, neli ima i takvi primeri. Kako i da ispadne na kraj Gospod dava sila za ponataka, a i sekogas ima podobar plan za nas
Moe e da ve predupredam a na vas e da odlucite ima mnogu koi ne se aktivni na forumot a koi se zaglaveni so hiperstimulacii i unisteni embrioni vo new born blagodarenie na nesposobnosta na embriolozite pa i na doktorite. Vie si znaete. Nikoj nema pravo da ja gusi slobodnata misla i kritika pa i iskustvo.
@Mi_napatenka. Додека не објасниш како тоа ти уништиле ембриони и биле мајтап клиника, твоево мислење ќе биде сфатено само како трач муабет. Ако имаш што да кажеш, објасни. Ако немаш, доста млатиш празна слама (пардон мај Френч) и шириш негативна енергија кај членките што веќе се таму во постапка. Значи ако имаш нешто да кажеш нека биде тоа издржано мислење со детали за твоето искуство. За хиперстимулации ги има секаде, еве и јас имав во Ремедика па не го обвинив докторот ниту болницата, прочитај по гугл што е тоа и зошто се појавува.
Vo plodnost praev mila uste od samiot pocetok nemav doverba vo doktorot ama so insis na ginek se odluciv za tamu. Ako ima edna bolnica koja e peralna za pari toa e plodnost.Site glasini za tamu ispadna deka tocni bea. No ne sakam negativno da vlijae kaj zeni koi se vo plodnost. Niv im posakuvam poinakov rezultat od mojov.
Aj dosta siri rekla kazla ovde ima dosta sto se vo postapka bas tamu a ne ima I mnogu so uspesni ivf postapki bas od tamu
Mila i jas sum tamu, imav nekoi somnezi ama odluciv da im veruvam uste ednas. Go cekam vaucerot i da pocnam.