Нека не те чуди Кајли, не е веќе ко порано елка да се кити на 20 декември Не знам кој ми кажа деновиве дека Веро Џамбо однадвор исто со новогодишни теми насекаде Најверојатно станува збор за некој глобален тренд. Во САД редовно се случува Thanksgiving (последниот четврток во месец ноември) уште да не е поминат, а веќе новогодишни работи да се продаваат. Одвај чекам да ни ставиш некоја фотка
здраво, сакав да прашам да не знае некој колку пари се движат цените на авионските билети од скопје до виена, или пак на автобуските карти?
Со автобус 120 евра, а со авион зависи кога сакаш да леташ и со која компанија. Татко ми секогаш лета со Austrian Airlines, ама за карта ѓавол ипол да не го кошта, секогаш си резервира еден месец пред да лета. Еве ти линкови од Austrian Airlines и Jat Airways, па одлучи како сакаш да леташ и кога.
Немам прошетано низ град, ама следнава недела или викенд ќе излезам и ќе ги ви ги покажам ветените слики.
^Kaylie колку ти завидувам што си во Виена. Премногу сакав да појдам сега за Нова година, ама ништо од планот. Затоа никогаш не планирајте предвреме вака како мене, бидејќи не се остварува. Виена е прекрасна во зима. Ги чекаме сликичките.
Па дами и господа, еве ги ветените слики. Се надевам дека ви се допаѓаат и ако сакате уште ќе ставам.
Сега ми падна тешко, не можам да излегувам навечер бидејќи син ми е многу мал Инаку Виена е препреубава во зима, поготово навечер Да застанеш и цела вечер да се ѕвериш во украсите Дај уште некоја слика Kaylie, да си ги исплакнам очите
Не сум била на панаѓурот пред Rathaus (општината) годинава, ама ако одам и од таму ќе ви пратам обавезно слики. А еве ги останатите: Kärtnerstraße Habsburgergasse Graben Kohlmarkt
Прекрасен спој на култура,убавини,знаменитости,среденост,милина! Обавезно да се проба Сахер! Место во кое би живеела,ме опива просто убавината.Ми вдахнува позитивна енергија,ме инспирира,ја поттикнува креативноста и ме буди!
Виена ја водпв во новогодишно издание, ииии магична е, немам зборови, би сакала да ја видам и во пролет. За зоолошката немам зборови, за Шенбрун исто така. Ах колку сакам и сега да сум таму.
Да ве прашам, знам отприлика карти за Виена се 300 евра, уште поскапо доколку времето на идење е блиску, но еве гледам за 2 месеци унапред и пак се горе доле околу 300 евра зошто така, или дека летно време? Најдов една со добра цена и тоа одвај, 2-3 саати гледам карти, па ако не успеам да најдам подобра, ја купувам таа.
Да имам прилика веднаш се селам, дај Боже да ми се оствари некогаш. Преубав град за живеење. Дали има некој што живее во Виена од форумџиките?
Најпрво треба да се запишеш во AMS(биро за вработување) како барател на работа или курс. Ако се водиш како невработена,те следуваат бесплатни курсеви ама листата на чекање е долга