Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Виена

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од milicka1975, 17 август 2012.

1. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.684
    Ти живееш таму?
    Ја сакам да пробам фамилијарно, бидејќи ме стра сама дали ќе успеам да платам стан и други трошоци што идат. На пример што би можело да се работи таму?

На Kasiopaja221 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    46.421
    Во околината сум јас, ама законите се тие.
    Можеш се да работиш. Ако имаш меѓународно призната диплома и доволно познавање на јазикот, можеш и по струка да работиш.

Становите се прилично скапи, се плаќа унапред провизија и маклер... зависно од агенција до агенција. Месечно се околу 900 евра,простран семеен стан.

Зависи и дали е стара или нова градба. Некои имаат можност за купување после одреден период, некои немаат и ограничен е рокот колку можеш да седиш. Некаде можеш да го продолжиш договорот,а некаде не,па мораш да се отселиш.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    269
    Планираме за Нова Година да уплатиме со дечко ми за Виена, хотелско сместување а најголем дел од факултативи да разгледуваме сами, некој да ми пише лп да го распрашам да ми објасни околу трамваите и што да посетиме?

4. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    @ataneR На овој сајт разгледај ги цените и опциите за билети: https://shop.wienmobil.at/en/products . Можеш и онлајн да си купиш.

5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    24.074
    https://www.tripadvisor.com/Attractions-g190454-Activities-Vienna.html

Пиши ми ЛП што конкретно те интересира околу јавниот превоз.