Виза??

Дискусија во 'Канта' започната од prettygirl, 9 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. prettygirl

    prettygirl Истакнат член

    Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    31
    Ми треба помош! Дали некој знае дали можам да вадам виза од јануари 2010 , бидејки пасошот ми е валиден до јуни 2011 а и плус ми закажаа дури во октомври 2010 за нов пасош???
     
  2. LaFille

    LaFille Истакнат член

    Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    51
    За жал да...Ќе мора да вадиш виза исто како досега. Само што, мислам, дека нема да биде толку ригорозно како до сега. Сепак ќе мора да приложиш гарантно писмо, М1/М2 ако си вработена, во некои амбасади бараат и патнички чекови во одредена висина...Најдобро е да се јавиш во Амбасадата на земјата каде што сакаш да патуваш и тие ќе ти ги кажат сите детални информации.
     
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.