Јас ќе одам деновиве во агенција да пополнам апликација и да закажам термин Ќе ти кажам кога ќе ми закажат. Кога се слушнав на тел со таа од агенцијата рече дека им закажувале за 2 год термин во амбасада ама ги викале порано од закажаното, никој не чекал толку долго.
И јас денеска закажав за октомври 2024. Дали може некој да го сподели името на агенцијата и дали со веќе пратена апликација до амбасада може да посреди за побрз термин?Мене 10 годишна виза требаше да ми важи до 2023 но, пасошот е оштетен па се јавив во амбасада и ми рекоа да аплицирам регуларно не може без интервју..
За да имате време да ги соберете документите и парите потребни за понатамошна обработка. Лотаријата никогаш не е за тековната година туку најрано за следната.
https://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2 Ви го отвара ли линков? Мене не, а имаше корисни информации, особено околу лотаријава.
Не е за лотарија, редовно си поднесов. Туристичка, за месец дена. А колку пари треба да имам на сметка?
Работат со намалена пареа поради ситуацијата со ковид, но како што привршува можеби и ќе забразаат, не знам, само претпоставувам. Износ доволен за комплетниот престој и повратно патување. Самата туристичка виза (тип: Б2) инаку би требало да е 160$
Нешто што ме буни кога ги читам коментарите е дали зборувате за неимигрантска или имигрантска виза. Ова што пишувате за преку агенција е за која? Или може и за двете? Исто така ме интересира и колку е факултетот важен фактор при аплицирање за имигрантска виза (мислам на факултет кој е уште во траење, не за завршен). Бидејќи ако планираш таму да живееш... што е битно дали тука студираш или не? Или не сум во право? Во Америка имам тетка која би ми пратила гарантно писмо/покана, која ќе може да ми обезбеди престој, исто така заедно со мојата заштеда и помош од родителите би прикажал и финансиска состојба (читав неколку страни поназад збореа за 10.000$, јас ќе покажам и толку, ама не може ли нешто помалку? Или игра улога и колку пари има тој кај кој што ќе идеш таму?)... Се некако ми се вклопува, бар по некоја моја блага пресметка, ама овој факултет ми е трн во око
Zdravo sakam da prasam nesto? Jas sum vencana so mojot verenik uste vo martot imame appicirano za imigratska viza preku emigracija vo sad ama uste nisto ne e stignato na email. Dali bi mozela da apliciram skopje za turisticka viza so garantno pismo od svrsenikot inaku toj e drzavjanin na SAD?
Може ли некој што знае да ми каже. Кога би аплицирала за туристичка, тоа треба да го направам одприлика колку време пред патувањето? Да речеме сакам да резервирам хотел втора половина Јануари 2023, а да поднесам сега за интервју е доволно време?
Да, за туристичка, исто и со моја другарка се случи за 2 год и закажаа од сега. Но има можност да ги поместуваат датумите и да викаат порано за на интервју, но со сигурност никој не кажува. Јас секој ден си проверувам маил да не има некое инфо но ништо нема сеуште.
На страната каде што одбираше термин за интервју, има reschedule копче, јас така го презакажав мојот термин а ми беше првично за октомври 2024. Со среќа!
Mene mi dadoa termin za intervju na 28 ovoj mesec za turisticka viza ama sigurno mi dadoa tolku blisku zosto imam peticirano za imigratska viza preku mojot soprug sto e drzavjanin tamu ama si rekovme da probame i so turisticka dodeka izlezit drugata sakam porano da odam tamu pa sega ke vidime so ke se desit skopje na intervju