Секој ден пуштаат нови термини, така ти се погодило нема врска за тоа што ти имаш аплицирано и за друг тип на виза. @malasimba можеш да си следиш и ако ти се брза пак да си го презакажеш терминот со среќа на двете!
Пред неколку години бев и јас напишала податоци за хотел и ме одбија, последно напишав податоци на УСА државјанин дека гарантира за мене и добив.
Za zal ne dobiv turisticka viza zasto vejke imam aplicirano za imigratska viza preku soprugot ama rekov da ja probam srekjata so turisticka da otidam dodeka izlezit drugata sakav da odam tamu
Здраво, би сакала да знам како изгледа едно гарантно писмо, која е процедурата за вадење од таму, дали може само преку мејл или мора да ми го испратат преку пошта. Прв пат аплицирам за туристичка, сите детали околу тоа ќе ми помогнат. Ви благодарам
Здраво, би сакала да ве замолам ако имате проверена информација околу следново - сакаме да аплицираме за туристичка виза за ќерката (ќе полни 13 години за еден месец). Прашањето ми е дали ако аплицираме само за неа (имајќи предвид дека е малолетна) ќе ја следува виза? Секако, доколку ја следува и и дадат виза, планираме да патува за Америка со придружник за кој дополнително се плаќа. Имам имформација дека за интервју се чекало многу време за да закажат...сакам информација и околу тоа, дали за неа треба интервју? На страната на амбасадата пишува дека нема интервју за лица под 14 год? Ако е тоа така, како би одела процедурата и дали многу се чека, бидејќи сакаме да оди на 01.06 годинава на 2 месеци (до 31.07) и да се врати заедно со роднините.
Имам прашање во врска со работна виза. Ако дечкото има виза добиено дали со истата може да се стекне и девојката доколку стапат во брак, не ми е логично ама имам слушнато нешто вакво па ме интересира да прашам?
Zdravo, sega gledam Za deca pod 14 godini ne e potrebno intervju, osven ako ne odluci poinaku konzulot...vo nasiot slucaj pobaraa da otideme na intervju, jas i kerka mi, se pomina vo najdobar red i kerka mi dobi viza, toa e se. So sreka
Преку емиграциски адвокати ама, тие бараат помеѓу 10 и 20.000 долари за нивната услуга. Куќата под хипотека треба да ја стаиш за да му платиш и пак и тоа не е гаранција. Кој адвокат може да гарантира дека ќе добие некој виза? Па никој! А мора да платиш ако сакаш да посредува.
Здраво на сите, сакам да аплицирам за туристичка виза Б1 на 25 години.Колку се шансите да се добие доколку имаш стабилна работа овде со релативно голема плата,стан на твое име и фирма(наследена од родителите).Исто така веќе имам пријатели таму каде што би престојувала во тој период и би можеле да дадат гарантно писмо доколку треба. Како оди процедурата?
Ние веќе поминавме преку процедурата, за неа не треба интервју, но доколку одлучи поинаку конзулот во тој случај бараат интервју со детето и мајката. Бевме на закажаниот термин и се помина ок, и и дадоа виза. Со среќа
zdravo zenskiii. aplicirav za visa turisticka pred 2 meseci, intervjuto go zakazav za juni ali neznam kade treba da odnesam dokumenti. dali dokumentite se nosat samo na intervjuto ili treba i odnapred da se pustat nekaj? fala i pozzz