Здраво, многу зависи како сте аплицирале, дали за шетање, дали за посета со гарантно писмо , јас без сметка во банка, но со гарантно писмо добив виза.
Можеш да ни објасниш како се добива виза ?За членката погоре да и биде појасно, јас веќе сум во Америка
Zamisli I jas Inaku nema garancija nikakva deka so site dostaveni documenti 100%ke dobiesh viza. Drugarka moja so imot, ama IMOT (dva stana +kukja na nejzino ime)So solidna suma na smetka vo banka,so super platena rabota,cel svet go ima proshetano, beshe odbiena so obrazlozenie da proba posle 6 meseci pak.Imashe zelba da potseti seminar.Oti budala e taa vakva blagosostojba da ostavi u Mk I da bide duh u USA. Zatoa vikaat deka USA ambasadata e najskapiot muzej,uplakjash,odish, a ponatamu...GOOD LUCK
Дургка со европски пасош сака да оди за америка туристички. Аплицираше за Еста визата, и ја одобрија веднаш, на 3 месеци може да оди. Сега не знае колку пари треба да има со неа, дали ќе и бараат извештај од банка таму. Има некој поупатен?
За туристичка виза, како доказ дека си вработен, треба само потврда од фирма што ќе ти даде дека си вработен таму, од кога, колку е плата и се тоа или треба м1м2 образец?
Дали некој може да ми каже дали му бараа уверение за брачна состојба за туристичка виза B1, и дали на интервјуто ви кажаа дали ви одобриле виза или чекавте додека да ви биде вратен пасошот за да видите?
Zdravo sakav da prasam neshto? Ja prifatija mojata imigratska viza od strana na Sad preku mojot soprug ja napraviv i aplikacijata. Sega me interesira dali nekoj znae za kolku vreme ke mi zakazat intervju od prilika Skopje?
Dobiv termin za turistička viza vo Juni. Dali kje mi treba garantno pismo ili dovolni se podatocite što gi pišav? Tuka ne sum vrabotena ama imam dovolno sredstva na smetka okolu 1000€ mislam deka se dovolno? Što drugo kje mi baraat? Kje patuvam sama ama sum vo brak kje mi treba venčanica i izvod od deteto?