Ama mene mi trebaat samo za karta. Tamu kje sedam kaj drugarka. Dali treba garantno pismo da mi isprati?
Доволни би биле 2000$, не повеќе од 10.000. Убаво би било да има да покаже каде оди, резервиран хотел или причина за патувањето пошо самата еста не е гаранција за влез.
Ќе престојува кај другарка, на самата еста апликација ја има наведено адресата. Треба и со неа да носи нешто како покана од нејзе или нејзина адреса каде престојува? Има шанси да ја вратат таму?
Има, ако проценат дека лаже. Нека земе адреса од неа и број кај што можат да ја контактираат (другарката). Пари што повеќе тоа подобро.
Јас го видов ама немаш напишано детали. Која форма ја пополни последно? Сами средувате или преку агенција? И за каква виза аплицираш?
za imigratska viza preku usa od uscis sve e odobreno i plateno i aplikacijata ja napraviv posledno sega treba da mi pratat koga ke bide intervjuto.
Ако си ја пополнила ds260 формата тогаш би требало за брзо да те контактираат. Не знам како се сега со термини, ако дознаам ќе ти пишам. @Ruzica_Grozd Интернетот вика за една недела ама мислам моја другарка го зема за 3 дена поодамна.
Zdravo devojki Dali ima nekoja tuka sto ima aplicirano ili zemeno EB3 viza? Nie sme vo procedura, potrebna mi e informacija. Vi blagodaram odnapred.
@neslihan.26 Еве, тука аптдејтираат еднаш неделно https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html @Lilly. Ние сме при крај, пиши ми во порака што те интересира.
Од 12ти Мај Светската здравствена организација стави крај на пандемијата со Ковид и прочитав дека за влез во Америка не е потребна вакцина за Ковид, за лица што нема да имигрираат таму(туристи итн)... проверував на страницата на Америчката амбасада во Македонија меѓутоа не видов ваква информација, па ме интересираше некој да не знае за сигурно дали е точна информацијата и за Македонија дали важи... (за сите странски државјани беше наведено во известувањето од Белата куќа..) И ако има некој што месецов има закажано интервју/бил на интервју за туристичка виза ако може да сподели како поминал.. ❤️
Апликацијата за неиселеничка виза, страницата за потврда за образец ДС-160 Може да ми каже некој ако знае каде да го најдам ова за да го испринтам? Ми пишува треба да го имам како документ со себе на интервјуто.
Здраво, дали ќе може да исконтактираме во приватна порака? Јас имам важечка туристичка виза, сакам летово да аплицирам за син ми (12г) исто туристичка. Која е точно процедурата ако може да ми појасните, многу ви благодарам
Dali ima nekoj forum za DV 2024 lottery visa program. Imam popolneto DS-260 pa me interesira kolku vreme faka za das e dobie email od KCC. Blagodaram,
Се случило ли некому да добие лимитирана бизнис/турист виза за нецели 2 месеци ? Нема никаква поента да се искористува воопшто, ќе ја оставам да пропадне, но прв пат слушам за ваков случај, обично ги даваа со важност за 10години.
Дали има некој што бил одбиен за туристичка виза под основ 214б, и има повторно аплицирано? Ако може во лична порака да ми пише..
Дали некој што има аплицирано за CR1 виза може да ми каже отприлика колку време му требаше за обработка на документи и стигање до интервју?