Здраво, дали знаете колку се уплаќа за аплицирање на виза, туристичка? И сега брзо некој да не аплицирал да каже колку се чека за интервју?
160 долари, и сама си закажуваш интевју кога има слободен термин јас на почетокот на Април поднесов апликација и слободни термини тогаш беа после 15ти Мај, значи отприлика за 1 месец од апликацијата е интервјуто.
Јас исто немам сретнато активен форум на тема DV ,но следам на српски форум на зелена лутрија како и www.forums.immigration.com Гледам дека и оваа тема што е Визи за Америка сепак не одговара за темата со ДВ 2024 Поздрав
Здраво ќе може ли помош. На 26ти имам термин за туристичка виза па да ми кажете тие што веќе добиле виза што давате одговор на прашањето зашто би се вратиле во Мк и да се даде добар одговор ?
Парите се најмалку важни. Важно е каде одите, имате ли тука сигурна работа, сте посетувале ли други држави, имате ли некој таму, едноставно само одговарате на прашања без да приложувате никакви документи. Секој конзул различно прашува така да , тука на форумов верувај нема кој да ти даде прецизен одговор.Со среќа.
Бидејќи на интернет ми излегуваат два потполно различни одговори во врска со тоа дали при влез во Америка со туристичка виза ти е потребен тикет во два правци или може и со тикет во еден правец: If you hold a B2 tourist visa, you are not required to hold a return ticket; you may enter the U.S. on a one way ticket. (However, if you do not have a round trip ticket you may have more difficulty in proving the temporary nature of your stay.) -- As you may have understood, a single ticket will not satisfy the U.S. government and you will be refused: you must have a round trip ticket for any stay in the United States. што е од ова точно? Разбирам на првово што викаат дека ќе треба да се објаснуваш дека ти е привремена посетата, ама на второво викаат директно "refused". На страната на Америчката Амбасада во Англија пишува: "FAQ 10) Are return tickets required with a valid visa? No. If you have a valid visa you are not required to be in possession of a round-trip or onward ticket."
Делот за работа не го разбирам, а знам дека е потребна потврда за работен однос, видов на страната на една агенција од тука. И да имаш работа тука, зарем не е очигледно дека ќе дадеш отказ за да одиш во САД? Освен ако не си од некоја државна администрација каде може да земеш неплатен одмор, а вака што... Не ми е јасно малку ова.
Zavisi, nekogas baraat pri samiot vlez vo USA da prikazes povraten bilet nekogas samo ke te prasaat kolku vreme ke sedis (bez da pokazes povraten bilet). Dokolku odis turisticki spored mene najdobro e da go imas.
Дали некој има искуство со обнова на туристичка виза? Имаме десетгодишни, но истекуваат наскоро. Дали е истата процедура за аплицирање како првиот пат?
Здраво , планирам да аплицирам за туристичка виза за Америка со цел шетање, е сега ме мачи едно прашање вo DS160 формата : Have you made specific plans? бидејќи ако се одговори со yes, бара точни датуми за лет, кој што го немам купено ( со цел да го купам ако добијам виза). Кои се шансите да прават проблем доколку одговорам со не на ова прашање?
Не знам во случај на ‘не’ ама знам за случка со ‘да’. Близок мој имаше и лет и хотел букирано, слета на аеродром и не го пуштија зашто претходниот пат имаше пречекорено престој. Мислам дека ништо не значи, секако ќе букираш лет ако ти одобрат.
Дали некој знае дали може да се оди во Канада со америчката виза? Поточно, при престој во УС да се посети и Канада
Дали некој има во скоро време аплицирано за CR1 visa? Колку време помина од апликацијата до интервјуто?
Дали некој има или познава некого кој се вработил во Америка преку работодавци кои нудат работна виза на Indeed или SimplyHired и слично?