Здраво, вака со сопругот имаме различни државјанства (не сме од иста држава). Дали некој знае, дали ја треба да поднесам за виза во Македонија или во државата каде што живеам заедно со сопругот и децата?
Дали знае некој дали влијае ако имаш виза за УС полесно да добиеш виза за Канада? И општо дали имате искуство со туристичка виза за Канада?
Здраво друштво. Дали знаете да ми кажете, која туристичка агенција помага (посредува) во средување на документи и термин за американска виза?
Мислам дека многу полесно се добива виза за Канада од што за Америка, а тоа дали влијае не знам меѓутоа ако веќе имаш америчка виза мое мислење е дека ке добиеш лесно и за Канада, што веќе ги исполнуваш условите за Америчка виза..
Здраво на сите, Дали некој има аплицирано и добиено CR-1 ( ИСЕЛЕНИЧКА ВИЗА) виза во скоро време, годинава, 2022 , 2021? Ако може да сподели искуство, колку време ОД апликацијата па до добивање на термин за интервју помина? Дали му одобрија или не итн..
Некој кој бил извлечен или познава некој кој бил извлечен на лотарија да сподели која е процедурата потоа? Дали треба веднаш сами да си закажете интервју на стрснста на амбасада или како?
Мислам дека прво се пополнува еден документ ds-260 ако не се лажам, па ти закажуваат термин и мислам на меил ќе ти стигне , и кои документи треба да ги прикажеш на интервјуто се тоа носиш таму директно на денот на интервју , додека претходно ги скенираа сите документи и ги испраќаа , сега директно само таму се носат сите документи, извод, дипломи итн .. и ако е се во ред ти одобруваат и имаш 6 месеци рок да направиш влез во Америка , и таму треба да имаш адреса кај кој ќе престојуваш, додека да ти стигнат зелените карти па да можеш легално да работиш и се тоа , повеќе информации можеш да најдеш на zelena lutrija , таму сѐ пишува.
Здраво женски, имам едно прашање. Дали вие што сте биле на интервју сте подлегнале под 221g processing? Односно не ви е даден одма одговор дали добивате виза или сте одбиени.. Ме интересира што точно проверуваат за време на тој процес и дали и какви документи дополнително ви побарале?
Коа ќе платиш апликациона такса, имаш термин за интервју одма за две недели. А целиот процес си зависи од тебе, прво пополнуваш ДС160 форумлар, собираш документи, плаќаш такса и закажуваш термин. Ти ова можеш да си го завршиш во еден ден и да закажеш термин одма и целата процедура ќе ти трае две недели. Некој може да се влечка со формулар и документи една недела, па после и термин да си бара еден месец да не му одговара и слично па да го фати и 2-3 месеци целата процедура.
Zdravo dali nekoj vadel C1-transit Visa za Amerika? Sakam da odam na odmor vo Meksiko i najeftiniot let mi pominuva preku Amerika. Pa dali bi mi dale transit visa?
Дали имате искуство со валидна виза, но во стар, веќе неважечки пасош? Знам дека визата важи и треба да де патува со двата пасоши, ме интересира само дали треба да ја известам Амбасадата за промената, бидејќи добив таква информација.
Dali ima nekoj koj e izvlecen za zelena karta za amerika 2024 i kakvo izvestuvanje dobivte email ili sto
Аплицирав за туристичка виза и закажав интервју. Во мејлот со инструкции што го добив е наведено дека е можно да треба да се приложат дополнителни документи, како доказ за целта на патувањето, намера да се вратиш назад, доказ дека си способен да го покриеш патувањето финансиски итн. Некаде прочитав дека нема потреба од дополнителни документи, некаде пишува дека сепак треба да се однесат. Ќе престојувам кај пријател, па веројатно би требало и гарантно писмо. Дали некој знае дали и какви дополнителни документи би требало да однесам, дали треба да бидат преведени на англиски (на пр. студент сум, би извадила потврда за редовен студент како причина за враќање во Македонија, дали потврдата треба да биде преведена) и дали гарантното писмо може да биде во електронска форма како мејл или мора да биде писмо пратено од таму?
Zdravo. Odobrena e viza B2. Za kolku vreme ke smeni status na profilot vo.issued i koga ke gi dobijam pasosite? Ima li opcija da me zeznat?
Твое е дали ќе приложиш, не дека мора туку што повеќе документи имаш за финансиска и имотна состојба твоја (или на твоите родители) и на тој каде што ќе престојуваш и доказ дека си студент се зголемува твојата шанса за одобрување. Најбитно е да ги убедиш дека ќе се вратиш тука, за тоа се сите тие документи. Од таму пријателот ти праќа се електронски скенирано, ти тука принташ: формуларот I-134, покана на меил, имотни листови, извод од сметка од банка, документ за вработен таму каде што работи, документ за висина на плата, tax return. Исто и од тебе се, но поради тоа што си студент вадиш се што поседуваат твоите родители (имот, сметка од банка, висина на плата, извод на раѓање твој како доказ дека ти се тие родители, е сега не знам дали од нив треба изводи). Твоите документи не мора да ги преведуваш, ги носиш оригинали. Многу веројатно е ништо од ова да не ти побараат на увид, но добро е да ги имаш. Како тоа да те зезнат? Штом си била на интервју и ти ја одобриле визата пасошите ќе ти стигнат по DHL во рок од 5 работни дена. Статус на профил не сум пратела.