@mirandaa А блогеркава што ја има објаснето продецудрата за аплицирање на виза баш по тие точки треба да се иде. Односно, најпрвин пин купуваш или? Пошто една моја колешка вика јас кога аплицирав на крај се купуваше пин
Здраво! Се обидов да најдам одговор и општо на интернет но безуспешно, имам неколку прашања: 1. како оди на интервјуто за повозрасни луѓе што не знаат добро (или воопшто) англиски, има ли преведувач или знаат македонски, или може (треба) ли тоа претходно да се организира (како) 2. некои документи што се на македонски јазик (потврди од работа, изводи, имотни листови), треба ли да се преведувааат или ги прифаќаат така 3. ако аплицираат сопрузи заедно ли одат на шалтер или еден по еден Ви благодарам!
уште нешто сега забележав, можеби и друг имал вакво искуство: во апликацијата DS-160, за мажени жени во претходни имиња требало да се внесе моминското презиме пишува на сајтот долу ама не го имав прочитано тоа и не го напишавме.. а веќе ги потпишавме апликациите само уште немаме платено и закажано термин, дали е ова катастрофална грешка? ако имал некој друг сличен проблем пишете ми ве молам фала!
Сам си бираш дали сакаш на македонски или на англиски интервјуто,документите не се преведуваат на англиски одат оригинал. Се закажува online, нема веќе пин.
фала ти Nellie! одлично за јазикот и за документите. да, ги завршивме апликациите до confirmation page, ги испечативме, се регистравме на тој другиот сајт за плаќање и термин, само не сме одбрале уште метод за плакање и не сме уплатиле. Колку што разбирам веќе не можат да се прават измени во апликацијата, па не знам што да правиме за моминското презиме? Или одново апликациите да ги пополнуваме? Белки не е толку страшно.. Во изводот од венчаните ќе пишува. Не знам
Можеш да ја направиш нова, да има на венчаницата ама на апликацијата не, оди на retrieve на ds 160 и ќе ти остане се напишано само ќе дополниш на неколку места. И не заборавајте да го смените бројот на апликацијата при закажувањето во системот. Ако ти треба уште нешто слободно пиши ми
Фала ти многу така и направивме и успешно направивме нова апликација (скоро сета информанција беше зачувана) . Немаше да се решам сама да го направиме ова. Уплативме сега и закажавме термин! Имам само уште некое прашање: дали некој знае сопружниците одат заедно на шалтерот или секој посебно еден по еден? Прашувам затоа што некои документи им се заеднички, например венчаницата и поканата од Америка. Треба тие да се ископираат или доста е еден примерок? А друго, порано јас вадев резервација за карта во два правци (во агенција што може да се анулира по неколку дена), дали уште се препорачува тоа да се направи? Фала!
Јас бев вчера на интервју и добив туристичка виза , треба да си ја подигнам до петок. Но сакав да ве прашам дали знаете на колку години може да ја дадат?
Dolores93, moze da mi kazes podetalno kako pomina? Majka mi ima zakazano za turisticka viza, pa otprilika da imame vo predvid koi prasanja ti gi postavija? I na kolku god dobi viza? Fala mnogu i pozdrav.. se nadevam deka ke se pofalam i jas
angel92, da ne imas i ti iskustvo skoro so turisticka viza? Majka mi ima zakazano pa da znaeme otprilika koi prasanja? ili ako imas sovet, sekoe mislenje e dobrodojdeno. fala mnogu
Каде планира да оди? Кога? Каде работи? Финансии дали има? Роднини дали имате во сад и каде? Дали сте мажени/женети и дали имате деца.. Горе долу тоа прашуваат
fala fala mnogu dust, majka mi ima sigurna rabota, imot i pari na smetka.. plus toa jas sum vo usa legalno so zelena karta ama me plasi ovoj vakkum period na smena na vlast.. da ne ima vlijanie diplomatijata so izdavanje na vizi?!? odnosno da ne se smaleni odobrenite vizi posle 7-8 noemvri so pobedata na tramp..
Нема врска промената.. Ама може да не и дадат виза баш бидејќи ти си таму, иако си легално Ќе ја гледаат како ризик според 212b
Po moe viduvanje ne bi trebalo da ja odbijat, jas sum legalno tuka i majka mi ima pravo da me poseti. Tatko mi i sestra mi se vo mk, majka mi ima sigirna rabota vo mk i ne pretstavuva nikakva opasnost.
Sepak ke vidime sto ke se sluci, koga covek ke stapne vo ambasada, pravila ne postojat Samo so Gospod napred!
Баш дека си таму, мајка ти претставува ризик дека нема да се врати. Секоја апликација за неемигрантска виза се смета за потенцијален емигрант се додека не се докаже спротивното. Тоа им е закон на нив, како оче наш го рецитираат Тоа што и татко ти останува може да и биде олеснителна околност.. Ама никогаш не се знае. Па утре кажи што направила