Вимблдон 2010 а ги гледате жениве на Вимблдон или послабо? бтв: Федерер и Џоковиќ добри се сега за сега...
Вимблдон 2010 Федерер во претходните три меча како да беше на тренинг... Ќе го видиме денес како ќе се покаже...
Следам тенис баш онака ептен често кога и да има на ТВ одма се цртам Wimbledon еден од најомилените турнири ми се..а фаворит се знае Новак Џоковиќ!
Полуфинале : Надал - Мареј Ѓоковиќ - Цонга Заборавив да напоменам - полуфиналињата се утре а во недела е машкото финале.Кент вејт НАДАЛЛЛ
Исто и јас мислам дека ќе бидат Џоле и Надал во финале :geek: ама Надал требит да победи а и може и Мареј и Надал да бидат во финале, Мареј сигурно ќе изгуби ако бидат тие двајца, ај ќе видиме, имат време :geek:
Неможе Мареј и Надал да бидат во финале,оти утре играат они заедно, тој што ќе победи ќе оди во финале.
Е добро де, печатна грешка не заприметив, ама како и да е интересно ќе биде :geek: :geek: ех што сакам Надал да победи, го бива човечето.
Мене повеќе кејф ќе ми беше Ѓокович да не се пласираше во финале,уф мераци. Ич не го сакам човекот,ама ич. Има Надал да го победи,па што сака нека биде Спојлер Ако се пласираат во финале двајцата де ,а најверојатно така ќе биде освен ако не не изненади некој од овие двајца,ма да чисто сумњам
Ехм,па нека го победи ќе го засакам Цонга беше некој од Франција,црн,така?!Не го знам точно како личи,ниту пак како игра го имам вака слушнато.. Па ако нека ги победува(со исклучок на Надал ),требаат нови надежи во тенисот. Не толку во машкиот,колку во женскиот тенис,една асолна да се немало
И мене ми е, што не продолжи Федерер човекот и титули зеде, па и пари за цела фамилија, доста му беше знам дека и тој го бива, ама Надал повеќе го бива а и е скромен, има пари, ама не ги чува, за разлика од Федерер, иако мене на почетокот Федерер ми беше омилен, сега не е :geek: играше навистина добро, знаеше и кога ќе изгуби да го прифати поразот сосема смирено,тоа е нешто што ми се допаѓа,многу беше сконцентриран кога играше,не дека не е сега,ама не е тоа што беше претходно. Значи, работата е да играат, да бидат сконцентирани и кога ќе изгубат сосем смирено да го прифатат поразот, инаку лесно е на терен да се изнервираат или пак да ја манифестираат нервозата,но со самото тоа многу губат кај гледачите.Иако се уште Федерер е најдобар, но полека ја губи кондицијата на нижење успеси, е сега и годините си го прават своето, нормално.
Федерер отсекогаш е бил најдобар,си го направил своето до сега.Затоа и неговите фанови се тешат дека сега е постар и затоа е послаб. Времето на Федерер измина,сега е на ред НАДАЛ.
Федерер испадна?! Баш фино Може некој да ми каже кога се игра финале... Изгубена сум, не знам до кај се стигнати Инаку да си кажам(и пак да си прашам), што бидна со женските?! Ама ми е криво за онаа Бартоли, гледав кога играше со Серена, парче ја направи и после испадна. А баш ми се бендиса како игра..