Ако Надал утре победи пак ќе има 12,070 ама затоа Џокович ќе има мислам дека +500 бодови. Ама ако Надал изгуби губи поени( не знам точно колку мислам дека500 се) а Џокович 1000. Е сега мислам дека уште подобро објаснив
Еве јас како страстен фан на Федерер те уверувам дека не го мразам Надал, тоа можеш да го видиш од мојот претходен пост. Јас не го сакам Џокович затоа што е лигав и има грда игра, не го сакам Цонга затоа што е деконструиран и црн(малку расизам ), не го сакам Мареј затоа што не може да освои ни една титула а игра предобро!- Недостаток на дух! Е сега не значи дека го сакам Надал, но го почитувам, затоа што е скромен, го следам често, ги следам неговите интервјуа и гледам со каква почит зборува за противникот, а и самиот има кажано дека најмногу сака да игра против Федерер...
Надал не победи штета ама знам му попушти на Џоле да победи , да се порадува Џоле на титулата ,иначе ќе победеше Надал :geek: ако Џоле победи, не значи дека е најдобар , тоа се гледа по претходните натпревари што ги имале, дали се најдобри или не.Ах, ич не го сакам Џоле
Улалалаааааааа кооој е светски шампион? Кој е прв на листа? Кој го освои Вимблдон а сите не веруваа во него? Кој не знаеше божем да игра на трева? Кој има 50 победи годинава само? НОЛЕЕЕЕЕЕЕ! Нема, нема подобар годинава од него!!! Честитки и на навивачките на Надал
Честитки до навивачите на Џокович .Иако не сум негова навивачка признавам дека прекрасно одигра и заслужено е светски шампион
Заслужена победа на Ноле, нема збор, ама какво му беше тажно фацичето на Надалчо... шмрц Ај, следеча година
Честитки за Ноле.Време беше и тој да победе, доста му беа 3 години по ред на Рафа како го освојува Вимблдон.
Честитки за Ноле, најдобар е дефинитивно, се покажа по не знам кој пат. Баш ми е мило, не следев редовно ама од машкиве за него сум. Криво ми е за Шарапова, за неа сум и ќе останам, ради повредата не може да напредува, ама за некое време ќе се врати во форма. Спојлер
Искрено, за Надал сум. Ама кога победи Џокович многу бев среќна. Абе, мислиш јас сум победила. Блазе си му на оној кој си го фати рекетот. Браво за човекот, што друго да се каже. Си умее, си победува.
Браво за Ноле цар, по незнам кој пат оваа година се покажа дека е најдобар ..и да го гледав финалниот меч и на секој негов освоен гејм а да не зборам за освоен сет се радував ко брат ми да игра или јас да сум таму браво Ноле нека му е честито на дечкото али стварно мислам заслужи оваа година посебно му беше тргнало
Нели и Швајцарија така славеше кога Федерер стана шампион за прв пат. Цела фамилија битно изредена, дедовци, вујни, тетки, стриковци.. до 3то колено на бина. Инаку, секоја чест за тоа што победи, ама секогаш сум навивала и ќе навивам за Надал!
Јас видов на телевизија како славеше Џоле, како Нова Година да славеа добро, сепак си се радуваат луѓето, иако само победуваа Федерер - Надал, се менуваа во победите ама најдобри се и двајцата за разлика од другите, иако доста добро играат шпанците, за разлика од останатите тенисери. Очекував Федерер и Надал да бидат во финале, ептен ќе беше интересно и двајцата кога играат се строги, ама ништо од моите очекувања , ај може некогаш пак ќе бидат во финале двајцата