Вината во нашите ѕвезди (The fault in our stars) [2014]

Discussion in 'Филмови' started by ivana63, Jun 5, 2014.

1. love.eminem123

love.eminem123 Активен член

kade mozam da go najdam filmov so prevod?

2. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Сега брзо е излезен филмов така да сеуште нема официјална снимка.Пребарај на претходните 2 страници имаше еден линк од кино чинам е и со превод на шпански.

3. The-fallen-one

The-fallen-one Активен член

probaj na megashare,bi trebalo da go ima

4. minika

minika Истакнат член

ај кажете ми страница да го гледам филмов онлајн со српски превод барам нигде го немаааа

5. The-fallen-one

The-fallen-one Активен член

6. jolo

jolo Истакнат член

Јас само знам дека ја има на англиски во Икона. А каде може да се купи на македонски? :|

7. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Преведена е на македонски под насловот Светот не е фабрика за исполнување желби. Ја има во Топер, Три, Матица, Култура, Мамут, Тримакс и сл. затоа што е издание на Сакам Книги. :)

8. GirlRose

GirlRose Форумски идол

А колку пари е книгата?

9. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

10. Golden

Golden Популарен член

Значи ова е од ретките филмови на кои сум се расплакала. :$ Дефинитвно преубав филм навистина ме остави без зборови.А,во скоро време би сакла да ја прочитам и книгата.

11. babyblond

babyblond Популарен член

Јас по навика плачам на филмови, било да се среќни било да се тажни. Кога гледам филм секогаш најповеќе се концентрирам на поуката која можам да ја извлечам. Целата приказна е полна со убави пораки. Бев вчудоневидена кога го препознав начинот на кој се заљубив во мојот сакан. Уживав во целиот филм, во нивната верба, во нивната утеха. И цело време ми се вртеше во главата прашањето, зошто мора нешто лошо да ни се случи за да размислуваме како нив? Зошто не го цениме тоа што сме и го имаме? Зошто треба да слушнеме или видиме колку нечиј живот е за никаде, за да сфатиме колку е прекрасен нашиот живот и покрај сите проблеми со кои треба да се соочуваме и да ги решаваме. Здравјето е најбитно. Сепак најголема енигма ми е, зошто после гледање на некој ваков филм или откако ќе слушниме за нечија потресна несреќна приказна и кога сфаќаме колку сме всушност среќни, сепак најголем дел од нас продолжуваме по старо? Не се стремиме ништо, да превземиме, да смениме нешто во светот, во нашиот живот во животот на нашите блиски? Сите ние можеме се, но колку сакаме и сме волни, е прашањето.

Mimi123 likes this.
  12. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Само што го изгледав филмот и немам зборови со кои би го опишала. Прескрасен е! Прекрасни глумци,прекрасна глума,прекрасна приказна,што уште би можела да кажам. Сите детаљи се доловени,скоро се е исто како во книгата,баш онака како што си замислував.
    Инаку го гледав онлајн. Еве ви линк http://putlocker.is/watch-the-fault-in- ... ocker.html во ниту еден момент нема да зажалите што сте го гледале.

13. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

После толку време, конечно и јас го изгледав :) Нема да се повторувам со претходните коментари затоа што се што сакав да кажам, веќе повеќето го кажале наместо мене.Само ќе кажам дека иако не сакам филмови со трагични краеви сепак ми се допадна, не беше лош но не сум и нешто вау изненадена.. очекував повеќе? :^)

14. vesna23

vesna23 Истакнат член

Само што го изгледав и филмот е чиста десетка , вниманието ти го одржува до самиот крај, глумците одлични , приказната фино стокмена :$ има многу поуки сега секој различно може да го доживее сепак вреди да се подгледа .
    Нема да ви е залудно потрошено времето сигурно :)

15. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Немам зборови за филмов, прекрасен е стварно.. Книгата прво си ја купив и буквално неможев да ја оставам :$ Потоа го гледав филмот. Обично не плачам на филмови ама на овој се расплакав :tmi: Прекрасна приказна, еден од најомилените филмови :inlove:

“Some infinities are bigger than other infinities.”

“Maybe 'Okay' will be our 'always'...” :inlove: ;(

16. Rock.Lady

Rock.Lady Истакнат член

Морам да искоментирам дека филмов има прекрасен саундтрак, меѓу другото. Почнувајќи од Ed Sheeran па сè до Birdy. :l:

https://www.youtube.com/watch?v=nkqVm5aiC28

I can hear your heart on the radio beat
    They're playing "Chasing Cars" and I thought of us
    Back to the time you were lying next to me
    I looked across and fell in love. ;(

x-MajaEsposito-x likes this.
  17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Очекував повеќе од филмот,ама не беше лош. :)
    Знам дека многумина нема да се согласуваат ама во филмот го немаше тој момент на кулминација кој што ке те возбуди.
    Јас не плачев на филмов бидејќи не го почувствував моментот во кој треба да плачам.Само почувствував тага,не сум толку бесчувствителна.Мислам јас сум многу чувствителна и сум плачела на филмови и серии кои не се ама баш ич за плачење,а сега не знам што ми беше на овој иако 2 пати го гледав. :|

А инаку присуствува емоција во филмов,кога Аугустус и Хејзл се заедно,баш беа убави.Шаилин е навистина одлична глумица,и спуштам капа. :bow:

Има торенти со убава снимка проверете по интернетов,инаку. :)

18. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Според мислењата на темава од филмот очекував многу но не ме воодушеви, на моменти ми беше досаден :?: .Можеби во книгата е поубаво опишано па ако ја најдам ќе ја читам. :)

7/10 за филмот

19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Торент негде со уба снимка, од каде го спуштивте? Јас од замунда, ама кино снимка е...
    Некоја идеа? :)

20. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Мене ми се допадна филмов. :)
    Имам гледано филмови со Shailene Woodley (Хејзел) и не ми се свиѓаше како глуми, ама после овој филм се предомислив. Стварно на добар начин е обработена приказната. Сцените кога шетаат низ Амстердам ми се омилени.

eliesaab and SimonaTino like this.