мое мислење е дека не го нашла, прво нема памет(ама од др. стр. има мн. повеќе среќа) второ - плачеше трето - на крај ако не се лажам Себастијан и рече дека е загрозена,нешто во тој стил
Изгубената Ава во земјата на бамбусите го допре првиот клуч со рака, но не го виде тоа од умор дека цел ден го бараше ја стемни сирота. Дури по една минута откако го допре го здогледа првиот клуч. Сума сумарум за 3 клуча ќе и требаат три дена и три ноќи...а можеби и повеќе. И јас мислам дека не го нашла, па дури мислам дека им има кажано дека не успеала да го најде и затоа Себастијан и вели дека таа е најзагрозена и почнува да плаче.
Абе, јас како што памтам, низ прошлите Срвајвер-а, племенското вече, на племенскиот совет, доаѓаше, избањато. Мислам дека повеќе не ги прикажуваа, или се лажам?
Да така беше...затоа Јелена беше најразочарана едно што не влезе во обединувањето, а друго бидејќи пак ги вратија на тој остров. Очекуваа да ги сместат веројатно во хотел и малку да уживаат избањати и средени.
http://www.survivor.rs/video/79/epizoda-30.-video.html?mediaId=822 над ова видео ги има сите делови од 30та епизода.
Јас не можам никако да сфатам што е тоа кај Марко што сите ги нервира, кога човеков е единствен кој не се приклучил на никаков клан и е самостоен. Можеби тоа. Ете Јелена вечер нешто ќе збори за него, Кристина исто вчера го нападна Марко зошто почнале да јадат без нив, а врска немаше, баш напротив Марко ги викна сите. И се си мислам прв ќе лета, за жал. И да , најдрастична промена на мислење ми е за Кристина. Најокеј ми беше на почеток, а сега уф, права змија. Заедно со Мартина оперираат толку суптилно, да се чудиш...
Кристина од почетокот не ми се свиѓаше.Во фацата и се гледа дека е олош невиден.Како и да е, се надевам само дека она нема да стигне до финале.Ама таа моја надеж... ах.Се ми мириса дека ќе стигне до крај. Е сега тек ќе почнат да си ги покажуваат правите лица.
Марко се држеше со Невен и Мартина од причина што доаѓаа од исто племе, но тоа не ги прави клан. Кога велам клан, у права смисла на зборот мислам на Себастијан,Огњен,Влада,Милан,Кристина и Мартина. Е тоа е тоа. Инаку, ископав нешто стари слики од Невен:
^ Иииии лелее Невен Ако некој не е во клан, тоа е Марко. Најпаметен, насмирен од сите, не се расправа за глупости како сите останати. Луѓе што не ги поднесувам се Ава, Кристина и Огњен. Никола го мислев фино, културно детуле, ама страшно ме изнервира кога и рекол на Ава ,,кучко,,.
Право циганче е овој Невен, ах што прави пластичнава хирургија Па како му е погодено и презимето Циганович, штета што Ава не се презива Глупантропович
Сликите на невен не му е лесно и на него Јас само едно ќе речам,кланови имало и ќе има, во преживењан без клан неможеш да преживееш.
http://www.rtl.hr/survivor/vijesti/3578 ... -kamerama/ Кога ја видов некако ептен жал ми падна, ама тоа што зборувале за неа, што се свртиле против неа, што е загрозена не е причина за плачење.Таа е таму и треба да се бори, па и да излезе, тоа е очекувано, таа нека биде задоволна што е таму. А, тоа Алекс што го кажа е сосема точно, сите ги зезна и не се покажа во борбите, не не е за срвајвр, ама кога плачеше жал ми беше, сепак човек е...колку и да ме нервира, на крајот како детенце беше.
Овој пат сакав тимот на Влада да победи. Помили лчности имаше во тој тим, ама нема врска. Сега, по обединувањето навивам за Влада, Маја Лена и Марко. А Кристина неможам да ја поднесам. Уште од почеток се виде каква, а сега уште толку доаѓаат до израз тие нејзини особини.