Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вип Преживеан (Vip Survivor) [Сител]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од rossonerka, 17 октомври 2010.

1. Melany.Macedonia

Melany.Macedonia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    67
    Јессс Влада победи :l:

-ме интересира зошто Станја и Александра цело шоу дремеа со микрофонот в раце кога воопшто не ги прашаа ништо, или бар јас не видов :^)
    - се зачудив Кристина зошто не гласаше за Никола на крај си покажа баш каква е |(
    - мило ми е шо Себастијан не доби ни еден глас ! :rofl: :party:
    - Јелена остана негативна до крај, како ме изнасмеја :D
    - А Жаре со згужваните лифчина беше стварно будалетинка :D
    - која фаца сум ја направила кога Ава беше прогласена за фаворит на публиката :o хахаха
    - се гледа колку го сака Влада бре повише од него се радуваше :D !

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Добро зашто поѓаволите гледавме ние 40 и кусир дена срвајвер.
    Да знаев дека ќе биде вака ич негледав.
    Искрено Милан требаше да победи.
    Само јас ли приметив дека Владо незнае асална реченица да зврзе, се губеше од време на време, стопати се ушепртља. Фин е,мил е,убав и згоден, ама само заради тоа победи. Физички и психички и Себасон и Милан се појаки од него.
    Нема врска нека си ги троши парите на убаво, и ако ссе спанџа со Ава, тогаш и од неа е поглуп.
    Најглуп срвајвер, догодина, или нека не го прат Вип да се изнагледаме вистинска борба а не фалсатори.
    Кристина која глупача, не гласаше за Никола |(
    Себас ми беше како посипан со врела вода, сто посто мислеше дека ќе тепа, плус со најлош стајлинг на свет.
    Авче не ја коментирам, децана од 10 години имаат подобар стил од неа |(
    Алекс и Миа беа врв, прекрасни од глава до пети.
    Моментот кога Ава ја прогласија за фаворит на публиката ми идеше да повратам од идиoтизам
    Се се, ама тоа не очекував жими се.
    Глуп и најдосаден срвајвер евер!
    Прашањата има беа страхотни, еден не беше на место со некое укопувачко прашање, секоја чест многу се јаки кога се сами пред камера, вака се губат ко невиност на екскурзија |(

На Glossy-girl, LilBaby, esperanca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Се можев да гледам и се можев да очекувам ама дека Ава ќе биде фаворит на публиката,боже мој :x
    Се знаеше,на сите им беше јасно дека Ава ќе гласа за Владо. Честитки ! Нека си ги потроши паметно и нека ја однесе Ава негде да и се оддолжи,пошто беше нај заслужна.
    За Милан ми е криво :(
    За Себастијан ми е мило !
    Никола небитан је !

На Elenuskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Јас искрено па и не го гледав баш најредовно чат пат така ...
    Го гледав денес финалето , ок мило ми е што победи Влада и онака фаворити од тие што беа во финалето ми беа он и Милан. Многу ми е мило Себастјан што не доби ни еден глас зашто испадна деген, а Никола и така беше со многу среќа стигнат до таму. Криво ми е што Алекс не беше во финлето бидејќи девојката стварно заслужување они може да зборат што сакаат ама ги победи дури и момците на некои борби , незнам не се сеќавам точно мислам дека имаше една игра кај што стоеше 2 часа и нешто за одржување рамнотежа што не е за потценување...
    А Ава ... мислев дека ја глуми таа глупавост ама не толку неможе да се одглуми, стварно неможам да ја сфатам ма која детска невиност како кокошка ми е незнам , и на што личи со таа шминка на нејзе како со зејтин да се мачкала по лицето свети поубава ми е без шминка , а Алекс е друга личност со шминка ми беше преубава вчера.
    И морам да прашам мене ми се причини или на Огнен му беа лакирани ноктите :О

А да и зашто Маја Лена е ВИП зашто мајка и е актерка а татко и ватерполиста?
    ОД сите искрено само Миа е ВИП личност без разлика каков карактер ....
    другите ? :o No comment !!!

ЕДИТ :
    А да и што и беше филмот па на оваа Јелена? Леле колку ми е одвратна прво се прави едно кога се поставуваа прашања а после? Па нели она беше јаката . Најодвратна и Најнегативна е џабе се занесува толку !

5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Иронија е Ава да одлучи кој ќе победи на Преживеан...
    Како и да е, со убаво нека си ги троши парите. Ава со ова направи Влада вечно дужен да и биде.

6. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Знаете дали ќе има реприза денес? Или на нет негде дали го има финалето?

7. Cake.pops

Cake.pops Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    24
    Зашто Ава гласаше двапати ?!? :fubar:

8. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Затоа што беше фаворит на публиката :D

9. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    А што мислиш како ја изгласале Ава за фаворит, дечките кој од шала , кој од убавина ќе изгласа за неа и глас по глас ете , женските кој од зезање ај ќе гласаме за глупачата гледаш гревче е и ете ти ...
    .... лично јас да сакав да трошам кредит би гласал или за Ава или за Жаре како најсмешни таму ....

На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TS-310

TS-310 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    37
    Да,ноктите му беа излакирани со црн лак,приметив кога гласаше и кога го покажа ливчето за кого гласал.

Според мене Милан требаше да победи,стварно заслужи.А Себастијан ако му е што никој не гласаше за него,а беше одвратно облечен.

Не ми се веруваше кога рекоа дека фаворит на публиката е Ава и она одлучи кој ќе победи!Дали има луѓе што ја сакаат,или јас сум единствената што не ја сака??А она водителката вика Ава била најсимпатичната натпреварувачка со сигурност!? А се знаеше Ава за кој ќе гласа,тоа беше јасно како ден,а она вика чисто приљатељски. А кога требаше да поставува прашања на финалистите,рече тоа биле нејзините 5 минути и ќе ги искористи ла да каже дека според неа,она била морален победник на Срвајвер.Она ме нервира уште од самиот старт.

Многу се изненадив што Кристина не гласаше за Никола.

Кристина и Јелена ми беа одвратни,грозни.Миа и Алекс беа прекрасни,како и финалистите(освен Себастијан).

Нека му е честита победата на Влада,нека си ги троши парите,ама да не заборави да ја почасти Ава

11. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Ме изненади Јелена,очекував плачки да има она откако ќе земе да прашува.
    Ама да,и треба стручна помош.
    И бела кошулка што се врзува отпозади.

12. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201
    Подобро Владо отколку Милан! Од старт не го сакам, многу шовинистички настроен... Мој фаворит беше Марко! А од четворицата требаше да победи Себастијан (според мене). Искрено си кажа човекот и тоа го чинеше победата. Па која жена заслужи да биде во финале?!
    Да почниме од 1. Алекс-сама бараше да ја исфрлат..како да кажеме дека заслужува?!!!
    2.Маја Лена- демек го постигнала својот максимум па задоволна и таа сакаше да си оди
    3. Мартина- не се трудеше доволно до крај.. зошто не се потруди повеќе во првата финална борба?
    4. Миа- со сите се испокара
    5. Кристина- е за незе можи да се кажи...оти до крај се бореше
    6. Ава- приказна сама за себе...освен за перење за ништо друго не ја бива
    7. Јелена- од старт велеше дека племето не и чинело дека арно што испаднала итн...
    Човекот беше искрен и најмногу се потруди и заслужи да победи, не беше лицемерен лигуш да си ги голта зборовите и со сите да биди океееј (што е стварно невозможно со сите да се сложуваш) ама за пари луѓето се спремни се да сторат, па дури и преку својата гордост и своето јас да преминат... Жал ми е што ниту еден глас не доби :(

13. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Поздрав до Jипмен :D

Мене не ми е јасно кој трошел кредит за да гласа за Ава? Кој??? :fubar:
    Логично ми беше Влада ил Никола да е фаворит на публика ама Ава?
    Ми мириса на фина намештаљка.
    Милан повеќе заслужи да победи ако збориме за физичка спремност, но Милан не беше многу дружељубив, посебно со жените, а Влада си беше пријател со сите и неговото стрпление, неговата смиреност, неговите пријателски односи го донесоа до победата.
    Не зборете Себастијан требало, да требало ако беше ова вистински остров напуштен, ама ова е ШОУ! А тој во шоуто не се снајде најдобро за да победи. Мерак ми беше што не доби ниеден глас, дури ни од мажите :lol:

Овој Преживеан имаше најретардирани фацки, човек да му е страв да се пријави за да не запознае личности како Ава, Миа и Јелена.
    Посебно овој Преживеан допринесе жените да ги потценуваат и омаловажуваат, а кој е крив за тоа? Самите. Направиле Преживеан со 4 старлети. Ма идете у ПМ. Ми потребале ороспии. Дајте некоја ко Вања Мандич, абре жена за Преживеан да се искомплексираат мужите.
    Трето не ми требаат екстремни спортисти, политичари и ракометари од 5та ракометна лига за во ВИП преживеан.
    Четврто нека се укине она гласање од публика.
    И ова беше најдосадниот Преживеан во однос на награди и во однос на игри, прилично лесни и досадни игрици.
    Коста Рика освен многу кокоси друго не покажа ни посебна егзотичност ни ништо, водата ко Црно море.
    Се на се повеќе среќа догодина се надевам на поегзотичен остров и натпреварувачи кои се обични смртници кои сакаат да преживеат на остров. А не тука да ми се тртат и сунчаат старлети и мистери.

На FortuneTeller.xD, anabel-a и Yipman2 им се допаѓа ова.
  14. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Моментот кога Јелене ќе изјави дека не го гледала шоуто.
    Мааа даај...Ја мислам дека ај што го гледала,него и го снимала и го прегледувала 23 саати во денот,и последниот саат го користела за да ја претстави својата анализа пред ќерка или некој друг.
    :D
    На жената злоба и искача од очите значи,страшно!
    И како го напаѓа Никола кутриов,озбилно жал ми беше за него.И иако Никола е далеку од шоуво,а камо ли од финалево,скрооз незаслужено,али ипак ми е мил дечкото се гледа дека е премногу добар,дури и и наивен,позитивен ми е..личност со која би сакала да се дружам.

Втор момент на вечерта,Кога мајка ти изгледа помладо и сто пати поубаво од тебе!
    Мислам ако и беше цел на Маја Лена да изгледа како кловн-успеа! |( Па уште и како одглуми за гласањето,ја повредиле Влада и Себестијан вчера на шоуто,ма дај уби се жено.

Tрет момент-Ава фаворит на пубилата :rofl: Девојкава идол ми станува мајке ми :D !
    Реално девојкава го обележа овогодинешниот Преживеан и заслужи признание,што ради глупоста што ради лудоста,дури и симпатична ми стана.
    Иначе дефинитивно ми е најубава и во фаца и во тело од сите девојки што беа,и природна беше баш убава,штета што и со мозок не ја надарил господ :lol:
    Фустанот не ќе беше лош без тој невестинскиот дел,дувак или како и да се вика,али ипак...тоа е Ава.

И за крај,мило ми е што Влада и Милан останаа,што заради поквареноста на Себастијан,што заради незаслуженоста за Никола,а највеќе ради тоа што ми беа фаворити.
    Сеедно ми беше кој од нив двајца ќе победи,и среќна сум за Влада.
    Иначе Милан далеку од тоа дека има болна ќерка,или нема пари за јадење и просечен живот,али нема ни пари ко што имаат повеќето на шоуво,а и од четврицава само он има оформено семејство,па така е и логично дека на него му се најпотребни.
    Овие тројцава на што би ги трошеле?На девојки :D И Себастијан можда и за да заснова некоја шовинистичка партија.

На BoaVista, FortuneTeller.xD и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  15. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    И јас сакав Милан да победи дури го и сонував но нема везе тоа. ИСкрено проклето ме интересира што и шепна Владо на Ава кога победи,таа пак почна да плаче. :^) Ќе умрам од љубпитност.

А за Себастијан мило ми е што никој не му даде глас бидејќи тој како прво не беше за Vip survivor тој беше спремен сам да издржи да седи без јадење. Ме нервира исто тоа кај него што до крај не ја свати поентата на овој вип преживеан, бидејќи оваа сезона немаше некое претерано борење. СЕ карање, викање само тоА.

АЛИ крај крајева Ава беше најака.
    Како само оди, зборувА, гледа. Убаво Милан рече:
    - ДА ЈА НЕМАШЕ ТРЕБАШЕ ДА ЈА ИЗМИСЛАТ :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

16. pinkflower

pinkflower Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    Ако размислиме реално и објективно, во борбите најмногу се покажа Себастијан. Најјак беше и тоа е факт. И физички и психички. А не победи затоа што беше искрен. Како што гласи една поговорка: Човек може да ти прости се, освен искреноста.

Уште на почетокот си кажа дека беше во договор (заедно со Милан и Влада, кои за разлика од него се прикриваа само за да добијат повеќе гласови). Себастијан си остана доследен на својот збор. Дури и во финалето кажа дека ниедна жена не заслужува да влезе во финале, иако е доволно паметен да размисли дека со тоа ќе ги загуби повеќето гласови. Не се предомисли ни во врска со Радован, иако можеше само да му каже: Извини, порешив и со тоа да го добие неговиот глас.
    Ама тој си има свој став и не се срами да си каже се што мисли. Подготвен беше да се соочи со неговите постапки и да застане зад своите зборови и дела.

Сите учесници имаа договори.
    Зарем навистина мислите дека Влада и Милан немаа договори?
    Ама тие тајно се затскриваа зад Себастијан, кој имаше храброст јавно да каже за сите сплетки во кои е невозможно да учествувал сам, нели? Зарем тој сам ја исфрли Алекс? Или Радован? Тоа го направија сите заедно. Ама Себастијан имаше храброст искрено и чесно да признае, за разлика од нив кои глуимат чесни и невини, а се милиони пати поголеми тактичари од Себ.
    Ама се виде дека искреноста наместо да се наградува, таа најмалку се цени.

Не ни очекував да добие гласови, иако можеби потајно се надевав дека сепак можеби барем некој ќе знае да ја цени неговата искреност и неговите победи во борбите и придонеси во кампот и на целиот остров. Но, не може да се очекува од такви лицемерни и дволични луѓе да ја ценат искреноста.

И уште нешто: сепак видовме дека Себастијан не лобираше за да победи, како што направија останатите (Невен јавно призна дека му нуделе 3000 евра за да гласа за некој). Со тоа повторно покажа дека е чесен.

Како и да е, честитки за Владо. Сепак ќе кажам дека е сосема просечен натпреварувач. Со ништо не се истакна посебно, освен со неговата пасивност. Правеше договори, но мудро си молчеше и се криеше зад Себ и останатите за да не ги расипи односите со оние кои ќе гласаат за нео. Всушност, тоа беше и неговата тактика. Тајно да се договара, но јавно ништо да не кажува и да се претставува како невино, добро и фино момче.
    Којзнае, можеби токму ова тактика му донесе победа?

17. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Владо зема 50.00 но мислам дека и Милан ќе добие парична награда од 20.00 евра за добиено второ место. Лани Тони Зен зема толку пари затоа мислам дека и оваа сезона е така :)

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Мило ми е што Владо победи цело време си беше ист и коректен спрема сите најпророден ми беше,иако и Миланче не беше лош шоуто беше прекрасно,а за Себастијан никој што не гласа да бев во то студиото сите ќе ги избацвав :D џабе го прчеше одваратен оговарач и чивек без никаков морал за да стигни до победата на овај начин сите му покажаа каде му е местото и мило ми е,најгрозно беше кога изјави дека ќе гласа за Радован да испадне бидејќи му е кункуренција :puke: мило ми е што ја доживеа вчерашната брука ниту еден глас :D :emo:

19. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Прво, честитки до Влада, сосем заслужено :clap: . Дечкото стварно на никој не му замери и не му кажа лош збор во текот на целото шоу. И за Милам ми е жал, му требаа парите, а и не беше толку лош во текот на целото шоу иако на почетокот ми беше антипатичен, ама Влада си е Влада :D .

Ептен ми е мило што Себастијан не доби ни еден глас, гадотија ни една, шовинист :puke: . И уште си стоеше зад ставот дека ни една девојка не треба да влезе во финале, дека само он заслужува. Тотално ме разочара, ама тотално. Мило ми е што му ја видов фацата кога не доби ни еден глас :rofl: .

Не знам како ама знаев дека Ава ќе биде фаворит. Девојкава го обележа овогодинешното шоу со глупавоста и со нејзините бисери :D . Ма мене ми е смешна штом ја видам, не па да ја чујам да збори. Па прашањето и беше: Што мислите за мене? Убаво и рече Никола маштам за тебе сваку ноч :rofl: . Дури и мило ми е што Ава излезе фаворит, нели ради неа победи Влада. Толку беше очигледно дека на него ќе му го даде гласот.

Единствено ми е жал за Алекс. Девојката беше мој фаворит од жените и стварно заслужи да влезе место гадов Себастијан, кој дури и отворено признаваше дека се договарал да изгуби борба само она да не влезе во финале. А збореше на почетокот дека ја сакал како сестра, гад ни еден :envy: .

Шоуво според мене беше прити гуд, само жал ми е што Јелена не ги скокоткаше повеќе со своите прашања, само Жаре ни го направи племенскиот интересен. И Невен да не се заборави, пак го потсети Себастијан за задоволството :rofl: .

Се на се мене ми се свиѓаше шоуво и баш ми е жал што заврши. Едвај ја чекам наредната сезона :D

20. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Па и со 50.000 стан во Загреб не вјарвам дека може да се купи, тоа во Скопје и надвор од Скопје во околината не може, не па таму, кога цените според тоа што знам се до небо кренати, посебо за 4члено семејство, али нејсе. Јас мислев дека некое од дечињата му било болно, па ради тоа се пријавил. Стварно е благородно тоа, и тоа што ја посвети победата за финале на ќерката, али чему таа театралност во секоја реченица, абе во еден обичен збор да го испревртуваш мислиш балетот во зборови го преточува. Ми мава мене на нерви, за вас не знам. |(
    Влада не го бива многу на зборови, освен тело и спретност/јачина а и не покажа многу во тие меѓучовечки односи. Точно е дека со сите останал океј, али точно е што само со неколку души комуницираше, ете со мушките, другите со кои не комуницираш фала богу нема ништо за него да кажат, кога немале никаков контакт. Така да, нешто како Тони Зен беше овој, и ете пошто Тони остана морален победник, овој вистински и довиЃења.
    Никола слободно можеше да го отстапи местото на: Радован, Огњен или Алекс.
    Себастијан се изгуби во времето и просторот, не знам ... да не помисли дека можда некој ќе гласа за него или што? |(

И на крај кога ќе сумирам . . . значи добро било Ава да биде заљубена во некој, на тој некој му донесе 50.000 евриЌи. Со здравје да си ги троши/ат. Мене ми беше премногу глуп моментот Ава да одлучи за победникот, мислам ајде Влада што беше од почеток со нејзе, али толкава дволичност демек: `Јаоооо Ава је посебна, то је та, да би је немало требало би да измислимо`, абе ајде молим те, пола и повеќе мислам дека не е нормална, дека има некои проблеми, ама ете од толку глумакање и чисту душу пресуди еден Срвајвер. Е*ем ти шоуто. |(
    Копка ме, копка ме, копка што и шепна Влада кога го зема чекот. Сигурно било нешто nasty. Не успеа бесплатно, сега со пари може ќе купи една вечер со него. Браво! :|

И Јелена м*да толку продавање на само, а кога и дојде редот за прашување: `Аааа Никола, ја те обожавам`. Добро бре, што се фолираше дека и е срам да гласа, срам ова, срам она, таа све гледала на Тв, едвај чекала на Тв да гледа, која и е беше поентата со Тв-то само не знам. Ако имаш толкава м*да земи бре и све кажи им во фаца, значи многу мрзам луѓе ко неа и во реален живот, јадат говна кај некој друг, а зборат наоколу јас сум најискрена, јас све кажувам, ма не ме је*и!
    И Алекс ме разочара, ќутеше као риба. Добро, немаше ли малку огорченост кај нејзе да му постави 2-3 прашања на Себе бре, малце тоа шовинизмот да го подотвори пред сите. Страшно значи!

Следен Срвајвер очекувам помалку кокони и трачарки, и помалку шовинистички настроени момци.

На anabel-a и Hipster им се допаѓа ова.