Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вип Преживеан (Vip Survivor) [Сител]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од rossonerka, 17 октомври 2010.

1. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Има ли негде клипче од вчерашното финале или сеуште не?

Инаку, мило ми е за Влада што победил, тој и Милан беа најдобри од почетокот до крајот. Иако оваа година мислам дека не беше нешто посебно. Само карања, кланови, договори и тоа е тоа. Многу храна имаа, за разлика од другите серијали, на борбите не беа нешто посебни, порано мислам дека потешки игри им даваа, требаше поголема физичка спремност. А не сега се манекенки, зајачици дошле и во игрите можеа да истрчаат, да покопаат малце и толку (секако имаше и исклучоци).

На teddi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Еве видео кој за кого гласаше:
    http://www.survivor.rs/video/116/surviv ... diaId=1253

Прогласување на победникот:

И еве што кажале Владо и Ава потоа:
    -Владо
    "Prezadovoljan sam, ovakvo finale nisam očekivao! Ići ćemo večeras u provod, nije bitno ko je glasao, ko nije. U svakom slučaju, hvala joj od srca!" Vlada

-Ава и познатото `добро са добрим се врача` :yawn:
    "Ovi novci mi ništa ne znače. Ovo što je divna publika napravila ovo je nešto najlepše. Kao što sam rekla – dobro se dobrim vraća. Ljudi gledaju i vide. Još jednom ću da se zahvalim celom regionu. Hvala što ste trošili novac da glasate za ovu malu ludicu. Mislim da sam moralni pobednik, i evo da se dokaže da i žena može biti vođa. Publika mi mnogo više znači nego bilo kakav novac. Novac se zaradi i potroši, pojedeš i popiješ, ali kad imaš prijatelje za ceo život, to je najveće bogatstvo!" Ava

Прикачени фајлови:

• Survivor.jpg
      Survivor.jpg
      Големина на фајлот:
      81,8 KB
      Прегледи:
      229
  3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

Не би рекол најфизички дека Себ бил спремен, Алекс го победи Себастијан во неколку игри за физичка издржливост и тоа го наљути или пак го понижи некако бидејќи тој е со мислата дека жените се пониска класа од него и не треба да бидат посилни од него , така да тој падна психички и почна да се оптоварува со нејзе и гледаше на било каков начин да ја отпушти од племето .... дури на крај и му олесни што испадна Алекс нели кажа баш убаво е утрото без нејзе .... ова веќе навлегува и донекаде на омраза .....
    нема ова врска со искреност и што ако имаш свој став и стоиш за него кога тој е полн со омраза и понижување , треба да биде почитувано тоа?

Друго сам ли све направи Себастијан? , кампот беше подигнат и од Огњен и од Владо итн итн..... да не спомнувам што други му ги переа гштите и правеа ручек за него.... Работата и организацијата беше подеднаква кај сите со исклучоци

И пак ќе ти кажам , тоа он што го збореше не беше искреност туку навреди и понижување ....
    И кога сме веќе кај искреноста нели цело време викаше Себ како не му е важно, како би идел на велико вече а го гледаш вамо јаде мозок од свиња за да победи или пак Алекс да не влезе у финале....

И Влада го изгласаа оти дечкото знае како да се понаша и има почите према другите , дали идел на тактика да биде добар со сите , можеби , можеби не ... али ете добрината победува а Себастијан изгуби оти не бил искрен туку од горенаведените милион причини ......

Абе исто како во приказна
    Лошиот Чичко Себастијан добива шипци варени , принцезата Ава и принцот Владо на крај се заљубуваат ...

HAPPY END

На tanja6, FortuneTeller.xD, julie77 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Прво честитки до Влада. :clap:
    Ава вчера ми беше О Д В Р А Т Н А ! Се одлучува кој да биде победник, таа нашла да ги прашува за неа. Се изгуби вчера, почна да се дрецка, да драматизира, да пишти, да се смее... |(
    Ама не било за џабе тоа драматизирање. За на крај да одлучува кој да биде победникот, и да си грабне половина од парите на Влада, затоа што таа искрено е најзаслужна. А што мислите, да беше некој друг можеби немаше да гласа за Влада? Сепак... еден глас одлучуваше и беше неизвесно, прашање на среќа, кој или што ќе се падне да одлучува .
    Не знам каков бил изразот на лицата кога Ава се гушкаше со Влада, аа? :P
    Се на се, ми се чини за џабе сум гледала 37 дена срвајвр, за на крај глупачата да го прогласи победникот, што беше очигледно дека ќе биде Влада. Иако е заслужено и очекувано, ми беше жал за Миланче.

Себастијан греот, малку ми беше жал за него, но една позната реченица од Ава-кралица скандала, наопаку: "Лошото со лошо се враќа." Кисчиња. :*

П.С ништо чудно за неколку дена да гледаме вакви статии: "Влада је запросио Аву, вјенчање че бити у Грчкој, Ава је презадоволна и полако се подготвује. Влада је спреман на све за Аву, зато што она је заслужна за његова победа. Авин свршеник је у болницу, али ипак је добро, није ништа страшно, опоравиче се, као што каже Ава. Авини родители се веч спремају за своје унуке и унуце. " :D шала, секако... :wasntme:

На Victorian и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  5. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ Тоа може Ава така мисли, дека после ова ќе ја запроси, и ќе живеат среќно до крајот на нивните животи. Дааааа, да. :rofl:
    Реков ја, не и се исполни од мерак и за без пари да ја легне, сега за пари може ќе проведат една луда и незаборавна ноќ.

Туку, читав дека Влада бил во спотот на Наташа Беквалац за оваа песната вчера што ја пееше со ревматичните потези, леле во кој филм беше само не знам. :rofl:
    И демек, Наташа и Владо се спанџале. Аман таа, со секој жив маж ја поврзуваат. Нејсе, ете од каде Кикица гласаше за него, пошто со сека и е близок. |(

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Алекс и Миа беа најубави вечерта. :) :)
    Јас сакав Алекс да победи,а од овие финалистиве Милан или Влада.
    Ај Влада со среќа нека си ги троши парите.
    Ме зачуди тоа што Кристина не гласаше за Никола.. :^)

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    е добро де,сите полудеа по влада :D и гласа зар гласа :D и си победи човекот :clap:
    а јас фаворит ми беше милан :clap: супер се бореше и супер беше во цел сурвивор :)

На malo-bebe му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pinkflower

pinkflower Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83

Сакаш да кажеш дека Алекс беше поспремна од Себастијан? Личност која сама се откажува и нема желба да влезе во финале не заслужува победа. И не е вистина дека Алекс му сметаше само на Себ. Му сметаше на сите машки учесници. Но разликата е во тоа што единствено Себастијан имаше храброст да признае јавно, иако знаеше дека со тоа ќе ги изгуби повеќето гласови, а и симпатиите од публиката. Тој можеше мудро да си премолчи (како останатите) и со тоа тактички да си создаде подобри шанси за победа (како Влада, Милан итн). Никој не го натера да признае. Призна зашто е искрен.

Во врска со жените, зарем не беше искрен? Ниедна од нив не се покажа доволно добра во борбите, а и останатите машки го делат мислењето на Себастијан. Треба да гледате малку и Survivor без цензура, а не само готовите осмислени епизоди. Омраза? Не би рекла. Себ само кажа дека Алекс зборува најгласно од сите жени таму (што е вистина), а не рече дека е убаво без неа.

Во однос на борбата за финале, сосема грешиш. Тоа беше борба како и останатите. Не е битно каква е, тоа е борба за влез во финале. Секој треба да го даде својот максимум. Не беше Себастијан единствениот кој го јадеше тоа. И Влада и Никола и Милан се трудеа до крај. Значи според тебе, сите требаше да се откажат и да речат дека е грозно, и со тоа да си ја прокоцкаат шансата за финале? Кога си на чекор од финале, воопшто не е важно каква е борбата. Важно е да се победи.

И на крај, немој да ми кажеш дека Себастијан не заслужи ниту еден глас. После толкава спремност и пожртвуваност во борбите? Да бидеме раелни.

Всушност, реалноста е ваква. Секој еден натпреварувач влезе со определена стратегија и тактика во Сурвивор. Само прашање беше чија ќе биде најуспешна. Влада се трудеше да биде добар со сите, да не им кажува во лице какви се, туку да си молчи и да изгради добри односи со нив.
    Милан беше вистински борец и не го интересираа многу односите во племето туку беше сконцентриран за борбите.
    Себастијан беше јак во борбите, никогаш не ги изневери луѓето со кои беше заедно, но беше премногу искрен и јавно ги кажуваше плановите за исфлање на учесниците (иако не ги правеше сам). Тоа беше погубно за него. Но барем си призна се.
    Се покажа дека најдобра тактика беше онаа на Влада. Нека му е честита победата. :)

9. macigv

macigv Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    според мене требаше себастијан да побени секогаш во борбите се покажуваше како најдобар ретко некогаш да изгубеше како тогаш од алекс кога изгуби и влада беше борбен ама како себастијан и милан што беа не верувам а оваа победа на влада мислам дека му беше поради тоа што е најубав барем според мене а не дека беше најборбен позз

На phoenix4235 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    http://srednoo.mk/ава-одлучи-влада-дома-носи-награда-од-50-000/

11. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    хаха ха LilBaby ме изнасмеа, ма нема да добие Aва ноќ со Vлада ни за сите пари на светот :D
    залудно и беше сето глупирање. Eве што изјави Vлада за тоа што и шепнал и што мисли за неа

Na pitanje šta ima da kaže Avi, i šta joj je šapnuo kada su se posle proglašenja zagrlili, maneken je odgovorio: “Hvala najlepše. Pitala me je da li si mislio da ću te izdati, ja sam rekao nikad. A znao sam da je ona zaljubljena u mene od kad smo krenuli na Kostariku, još u autobusu ona je sela pored mene, i rekla mi je u par navrata šta oseća a ja sam joj rekao šta ja mislim. Nadam se da ćemo ostati prijatelji i drugari kao i do sada”, kaže Vuksanović.

12. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Абе гледав интервјуа со Ава со нејзиниот свршеник, па таа е свршена така да Влада нејзин ќе биде само во соништата.

13. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    За тие што се бунат дека Ава била фаворит на публиката да ги прашам гласале ли тие за некого :wasntme: Кога ја препуштате одлуката во други раце тоа си е, ќе си биде Ава.

И од кај сеа тие приказни Милан имал болно дете, ма дај одма да се измислуваат такви грозни сценариа.

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    А да ве пратат таму вас сите што тука лесно ви е да бистрите памет, па ќе ве прашавме после која тактика сте ја имале и колку физички и психички сте се дале во игрите и преживувањето на островот. :^)
    Имав претпоставка дека Владо и ќе ја освои наградата така и испадна. Неизвесно беше да но дали режирано или реално не знаеме. Како и да е заслужено. И кој од др двајца како Милан и Себастијан да ја добиеше ќе беше заслужена. Никола е др приказна, некако имаше среќа да се протурка до финалето, а не беше нешто многу спремен. Ама добрица, финоќа, дружељубивост итн. пакт со најдобрите ... истурка. На крај во финалниве борби се покажа.
    Што е поентата на добивање награда? Наградата никогаш не оди кај способниот, оној кој се покажал добар во преживувањето на островот ... туку ја добива оној кој најмалку влегува во конфликти, горе-доле е коректен со сите, да не заборавиме физички како појава има што да покаже, посебно шарм ... и доволно покажување на спремност.
    А за изгласувањето на Ава како фаворит на публика ... ?? :?: Нешто не ми идат калкулациите, ама тоа е што е. Само тешко дека Владо ќе и пружи романтика макар и на еден ден.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  15. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Прва работа РЕАЛНО Ава е најголен анти-фаворит на публиката и е најантипатична.
    Втора работа овај SURVIVOR е најнаместениот.
    Трета работа не мораа да не прават будали, се знаеше Ава за кој ќе гласа, а глумат демек многу изненадени хахаха ,колку со ме изненади 12ката на Грција за Кипар на Евровизија и обратно.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Јас мислам дека Никола, Влада и Кристина биле договорени Кристина да му го даде гласот на Влада, затоа што јасно беше дека Влада ќе има повеќе гласови од Никола и сега Кристина да помогне во тоа. А потоа Влада да им даде некој дел од парите и на двајцата.

17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Гледам сите се чудите зашто Кристина не гласала за Никола. Мене, пак, ме чуди зашто не гласала за Милан?!
    Инаку на последната борба за влез во финале, Кристина одма му кажа на Никола - „Ја сигурно нечу за тебе гласати“ - или нешто вака слично.

18. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    И да, морам да го прокоментирам вчерашниот настап на Наташа Беквалац.
    Тоа беше :o :fubar: . Покретите и беа ко од лудница да излегла. Па и мини фустанот со толкаво деколте.
    КАТАСТРОФА! :x

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    A зошто Ава да не е фаворит на публиката?
    Баш заради фактот што е глупача, и со тоа се носи гордо, дури симпатична станува за гледање. Знаеме дека народов сака да гледа сеири, особено да се потсмева на некој неинтелигентен, па си гласале за типкава, чисто од забава, од смешка.
    Признавам дека ќе беше многу неизвесно да требаше да одлучува пример Јелена, или Алекс и било кој друг, ама мене ми беше екстра смешно да ја гледам Ава како скока по сцената и се радува како таа да победила. Толку е смотана, а самоуверена, што еден дел од вчерашното шоу успеа да го направи шоу за себе си.
    И браво за Влада. Се покажа дека некогаш молчењето е злато, и дека без разлика каков и да е човек, глупав, или сакат или каков и да е, заслужува однос како секој друг. Пошто ете, не се знае, дека во иднина баш тој, ќе одлучува за тебе. Мене Влада ми беше фаворит, така да.... :)
    Патем, мило ми беше што Себастијан не доби ни еден глас.

На Victorian, BoaVista, rossonerka и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Abby

Abby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    92
    Прво да кажам,честитки до Владо,стварно си ја заслужи победата со среќа нека му е. :*
    Од почеток ми беше фаворит. :inlove:
    Незнам зошто Ава вчера ми беше срце како почна да се радува како мало дете . :wasntme: Малку глупа е но што е тоа е ,го сакаше Владо и му ја донесе победата.

И за оние што не гледаа вчера еве ги најдов видеата на youtube

http://www.youtube.com/watch?v=PdyWQ4Gq0Fo
    http://www.youtube.com/watch?v=PAXE7rz2 ... h_response

На Heidi му/ѝ се допаѓа ова.