Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вирално прашање: Мечка или непознат маж во шума?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 7 мај 2024.

1. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.090
    Зошто не пријавувавте?

2. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Гледаш, мечка не би ја прашала тоа. Едноставно само би ја распарчила. И токму затоа сите ја бираат мечката наместо мажи, а богами и јас би ја одбрала наместо тебе.

На Tinaaa, kim.k, CoverGirl10 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.499
    Еве јас сум била, "киднапирана" може да се рече, држена против своја волја можеби 1 час. Не бев силувана или повредена, но јасно беше дека може сериозно да настрадам зашто не сакав да "имам нешто" со некој кој до таа вечер ми беше непознат.
    Иако алкохолизиран, беше физички надмоќен и кога пробав да избегам, едноставно ме стигна и ме задржа. Имав проклета среќа, убедување, ветување дека нема да го пријавам, закани дека ќе ме најде, познава луге од мојот факултет, дека е моќен, и се живо да ме заплаши.
    Сега ми е смешно, и би го ебено уништила отпосле, секако полиција во мк е бескорисна, но тогаш буквално бев истрауматизирана со месеци.

На Gosh, Ugly Duckling, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  4. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.090
    Тогаш стануваш дел од проблемот кога ќутиш.
    Ако дошло до ситуација на силување оставаш на предаторот да помине неказнето. Со тоа да премине на друга жртва. И пак да помине неказнето.

Полицијата мора да постапи на пријава. Што понатака ќе се случи не знам.

5. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    3.547
    Зошто мала казна е 5 години или ќе се заташка случајот ќе биде со едно извини или во брак, или во врска па ќе биде мојот збор против неговиот. Во брак посебно ако е со деца тоа е страшно, кај ќе оди? Кој ќе и помогни? Имаме социјални згради? Имаме бесплатен психијатар кој ќе работи на тоа? И за крај јас конкретно не пријавив затоа што од шок не му го паметам ликот, вториот пат никој не ми веруваше, третиот пријавив за друга девојка ништо.

Исто последното :l:

На Angie1432, KateKane, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.499
    Веројатно имаш само добри искуства со полиција.
    Јас немам никакви, но лично познавам корумпирани полицајци.
    Јас ако пријавев ( неповредена, несилувана, истрауматизирана) во сред војна во 2001 ќе ми се изнасмееја, како што и рекоа на другарка која пријави сериозен напад: сега ради војната ова оди на back burner, фигуративно и буквално.

7. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.090
    Значи треба да ти советуваме девојките, жените, мајките да ќутат, бидејќи нема кој да им помогне?

8. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.507
    Девојко, никој не вика дека не постојат нормални и хумани луѓе. Не ни е поентата тука да го омаловажуваме машкиот пол. Браво за човекот, не знам зошто мислиш дека нешто лошо би помислила?

Нападната не сум била. Ама ме има следено еднаш еден прејезив маж, што проба цело време да ми збори по патот дури си одев сама. Кривично ништо не ми направи, ама ме вознемири, ме преплаши, сета среќа влегов во туѓ двор, заѕвонив на ѕвонче и се тргна. Да немаше кај да заѕвонам којзнае што ќе се случеше. А неколку пати му реков да ме остаи на мир пошто не ми се праи муабет.

Милиони други девојки ја немале мојата среќа. И една да е што не се спасила, one is too many.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    23.041
    Јас имам пријавувано, еднаш дури и ме избркаа од полицијата. Ваљда се знаеја со напаѓачот па не сакаа да му наштетам.

10. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    3.547
    Леле девојко жал ми е :hug: исто и јас сум била држана в кола прптов моја воља али се имав напиено 2-3 чаши вино па не бев во никаква состојба да пријавам а и тоа не ми паѓаше на памет само сакав да си легнам и да помини се и така веќе 4 месеци бев потполно истрауматизирана.. Не си сама :hug:

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. exceptional

exceptional Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    571
    Кога спомнавте корумпирана полиција имав искуство полицаец да се обиде да ме злостави и тоа на мои 16 год, не застана зашто пиеме алкохол у парк ме тргна настрана ми зема тел број да сме иделе на кафе за да ја поништи казната.

На Gosh, Nausicaa, KateKane и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.090
    Зошто не пријави во внатрешна контрола на МВР?
    Тоа е противзаконско што ти го направиле.

13. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    3.547
    Е тука е проблемот, треба да кажуваат вака како што читаш и државата да им обезведи смештај од кога ќе пријават зашто не мал број од тоа се сопрузи. Опшеството ни е проблем.

14. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Мило ми е што дојдовме и до теренот на двојна виктимизација, пошто бев загрижена едно време дека никој нема да отиде толку далеку.
    Да, верувам дека јас сум крива за сите наредни што ќе бидат на било каков начин малтретирани од некој рандом човек. Не споделив ни никакво искуство додуша, ама се секирам за твојот спокој пошто се напна да ја окупираш темава.

На Gosh, smooch, Ugly Duckling и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    23.041
    Абе не разбираш дека ништо не праат. Се штитат меѓу себе. Не ти веруваат.

На Purelove92 и Dentina им се допаѓа ова.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.499
    Далеку сум од девојка, жена сум сега со ќерка нешто помала од што бев јас тогаш.
    Копилето мислиш само со мене пробал така?
    Знам, за среќа НЕ ПОЗНАВАМ, потврдени силувачи и тепачи на жени, кои од страв на жрвите или од немоќ, срам, не се пријавени но кои се "високопочитувани" во мк општество.
    Можам само да ги плукам, но не и да ги пријавам, оти ќе ја изгубам довербата на особи кои ми се довериле.
    Сега знам како, но да не чува сите госпоТ и од машка и од женска беља.

Последна измена: 10 мај 2024
    На Biljarkata и Purelove92 им се допаѓа ова.
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Затоа што можеби кога си дете да пријавуваш некакво вознемирување во полиција ти се чини страшно особено кога знаеш дека и возрасните нема да бидат на твоја страна?

Еве најсвежото искуство ми е со професор. Иако не би рекла дека е нешто драматично, за истото во друга земја би ја изгубил лиценцата, кај нас само кружи легенда дека е манијак. Онака, лабаво, ништо посебно. Ама добро ти сигурно и за тоа имаш магично решение.

На Gosh, Nausicaa, sweet-cherry и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.090
    Ај не испревртувај. Не обвинувам жртва за тоа што и се случило. Туку треба да се охрабри и да пријави. Затоа што ако ќутиш имаш ризик да бидеш повторно нападната и никогаш да не се чувствуваш безбедно на улица.

Што е со твојот совет. Ако си жртва, ќути, нема кој да ти помогне, сама на себе си.

19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.499
    Охо, за тоа да не зборуваме.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Не го напишав јас ова, ти го напиша. Ако мислиш испревртувам, искрено не ми е гајле многу што мислиш. Ама нека стои овде за да се знаат јасно твоите ставови, пак кој како сака ќе ги интерпретира.

Нема да паметувам многу и да делам совети. Ќе ислушам се што ќе сака да каже, нема да поставувам глупи осудувачки прашања. Ќе прашам дали сака да пријави или што генерално сака да прави (или не прави) и ќе ја поддржам. Побрзо би се обидела да влијаам да оди на терапија, отколку у полиција, познавајќи колку се ефикасни кај нас по овие прашања.

На Nausicaa, KateKane, Hisha и 5 други им се допаѓа ова.