Ваљда многу зависи од тоа кој што има претрпено во животот, колку бил повреден од маж, во случајов. Хипотетички, било кој рандом лик може да е потенцијален силувач, а ти појма да немаш. Не значи дека у шума е најопасно, или во сред парк најбезбедно... Мечка не би одбрала ни на сон! Ниту било кое диво животно! Сега маж ваљда ќе одберам, не знам, и да проба нешто имам можност да се спасам од него, да избегам, да го истепам јас него може ќе е слаб и немоќен, или глупав па ќе можеш да се договориш или да го изманипулираш, а мечка не се скротува, до душа не сум пробала..
Ситуацијава ја однесе како на К-15 скечон со кравата.Ќе се распрашаш, ќе побараш помош, кога овој полага испит. А што ако носиш пушка?Кого тогаш ќе сакаш да сретнеш?
Па зависи како и е расположението, дали е во пмс, дали и има дојдено и дали и има завршено. Јас маж ми секој месец различно си го сакам зависно од тоа.
Medo, nema kinenje jagotki, kruški što i da ima u momentot, pa valjda kje me pomine. Mažov može ok da e, može budala kje e, može manijak, ubiec. Medo e samo medo U sekoj slučaj ne se akam sama nikogaš po šumi i sumljivi mesta, ako imam 37 godini
За што воопшто збориш ти? Каква врска има тоа што те нападнале кучиња со темава никаков нзс не можам да најдам?
И мене ми делува како недостаток на емпатија. Jер и да немаш лично негативно искуство доволно е да знаеш што се случува на други жени и да се стаиш у нивна кожа за да створиш голема претпазливост од мажи. Или у најмала рака да го сфатиш прашањево без да го тупиш у недоглед.
Финтава е да се развие дискусија, зошто сепак е форум, без тупење сите би дале одговор од по еден збор и толку. Вака мора да разглабаме. Тогаш сеедно ќе ми биде, кого и да сретнам немам гајле. Иначе да, се уште се размислувам околу одговорот и не сум "паметна" секогаш е прашањето кај мене "што би било, кога би било..."
Значи ако некој има лошо мислење за тебе и те мрази, во ред е врз основа на тоа туѓо мислење сите да те мразат?
Абе ок е дискусија, ама на форумов тоа е “ти си у грешка ја у право”! Нема ја гледам вака, ти онака, ок средина, него ти ништо не знаеш , слушни ме мене. И не е само на оваа тем, секоја која е атрактивна/ актуелна. После зашто сме отепани ко народ па еве на форумов ќе видиш какви се луѓе има.
Кога велам дека мечка сакам да сретнам не мислам на шума како качување на водно. Сум се качувала и сама -никому ништо. Јас замислувам шума длабока со високи дрва кај што и сонцето мн не пробива.На такво место навистина повеќе би сакала да е мечка.