Вирално прашање: Мечка или непознат маж во шума?

Discussion in 'Општи дискусии' started by RainBow, May 7, 2024.

1. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

man-or-bear-v0-xkvkepkrkjyc1.jpeg

Искрено, многу размислував и уште не знам точно што одговор да дадам. Мислам, статистички е секако поголема веројатноста да сум нападната од маж отколку од мечка, бидејќи мажи секој ден среќавам а мечки никогаш.
    Ама па исто така ако сигурно треба да ме нападни некој од нив би преферирала да не е мечка, шознам. :D
    Ова ко со фустанот дали е црно-син или бело-златен ми иди.
    Инаку скроз ја разбирам суштината од кај иди ова, дека многу жени не се осеќаат безбедно сами со непознат маж и скроз е валидно.

Можеби ако е некоја ваква мечка тогаш би сакала дефинитивно мечка да сретнам. :inlove: :D Мада и мажов не е лош.
    yaa7YubfZ6uO-cP-65RMS-gi_MxPtieYkITd52Yc8Jk.jpeg

bicycle, eliesaab and Adidas888 like this.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

3. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Мечка. Сто проценти мечка.
    Радо би да живеам сама во шума со полно мечки, одколку мажи.
    Едниот ќе те убие на лице место и ќе те изеде, другиот ќе те злоставува и до после смрт за негово задоволство.

milkyway^^ and Gosh like this.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ако, ако... Ако не си вежбала, немаш градба ко маж? Сама си крива што не си се одбранила?
    А ако и мажот вежбал, знае некоја боречка вештина?
    Многу ја потценуваш силата на мажот, на маж со намера да те зграпчи и направи нешто тешко дека би му парирала во силата.
    Нема ништо woke овде, концепт стар колку и времето, жените се плашат од непознати мажи, се плашат сами кога одат, кога е темно и некој непознат иде.
    Значи имало 664 напади од мечка, од кои многу малку завршиле фатално. Во меѓувреме бројот на фемициди се зголемува, на жени кои трпат некој вид на насилство. Во 2024 самото тоа што едно вакво прашање станало вирално, па уште и со такви одговори, кажува многу за тоа како се осеќа жената.
    И не, не е за потсмев, не е "woke". Оди кажи и го тоа на некоја што била нападната од маж, или што трпи насилство.

1001Ana1001, smooch, KateKane and 6 others like this.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Не ти е малку претеран овој дел? Некрофилија? :tmi:

dea.18, Directioner005 and n.lauda like this.
  6. Hisha

Hisha Популарен член

Angie1432 and Adidas888 like this.
  7. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Многу е сложено прашањето за да се даде прост одговор.
    Зависи која мечка, дали кафеава, поларна, црна, гризли.
    Што соодвествува со тоа и за каков човек се работи.
    Кафеава мечка нема интерес да те нападне, ама другите видови додека трепнеш ќе те распарчат.
    Зависи и каков маж. Можеби домаќин, можеби хомосексуалец, можеби силувач, можеби свештено лице, можеби убиец.
    Многу диверзитет во едно прашање.
    Не знам што би избрала, но не е наивно да избереш ни едно ни друго.
    Но, кога би избрала, најлошото од се, убиец и гризли. Веројатно убиец би избрала.

8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Сè што треба да знаете за тоа какви психопати има е дека четворица мажи во Индија имаат отидено во шума, најдено гуштер, го имаат силувано сите четворица и после тоа го имаат убиено, зготвено и изедено.
    И човекот е животно. Брзо, силно, моќно. Но побитно од сè се неговите намери.
    Ако и мечката и мажот се решат да те нападнат, буквално поголеми се шансите дека би избегал од мечката.

Hellobeautiful, Gosh, smooch and 7 others like this.
  9. ArabellaStarfall

Гризли мечката развива брзина од 56 км/ч. Можеш толку да трчаш?

10. MissChievous

Зависи од теренот. Имам гледано разни видеа каде мечки напаѓаат луѓе и луѓето успеваат да избегаат, благодарејќи на теренот, мечката не е способна да се движи исто како човекот.

Како и да е, смешно е што воопшто дискутираме дали мажот е поопасен од мечка за нас жените. Природно не би требало. Тоа доволно кажува како фунционира светот.

dea.18 likes this.
  11. ArabellaStarfall

Просечен човек развива брзина до 38 км/ч. Нема терен на кој мечка не би те стигнала. Дали си видела преживеани какви рани имаат. Не се сите мечки панди, како што не се сите мажи крволочни мизогинистички силувачи.

n.lauda likes this.
  12. MissChievous

Има, сум гледала.

Секако дека не се сите мажи крволочни мизогинистички силувачи. Меѓутоа очигледно доволно се да би ја имало оваа дискусија глобално, што доволно е доказ колку жените се плашат од мажите.

13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Мечка, ако веќе е решено да умрам, барем нема да ме силува, ни жива, ни мртва.

milkyway^^, Gosh, smooch and 3 others like this.
  14. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Јас потполно ги разбирам жените зошто ја избираат мечката. Не е ова до тоа дали полесно можат да победат мечка или маж туку околу што им предизвикува најмногу страв во секојдневниот живот.

И јас би ја избрал мечката во одредени ситуации.

Adidas888 likes this.
  15. Ravenn

Ravenn Истакнат член

Тој што го смислил прашањето очигледно нема видено мечка во дивина :rofl:
    Не можеш да избегаш ако ти се намерачи, они и по дрва се качуваат. А ако земеш да и фрлаш камења може и уште побрзо да умреш.

Маж од друга страна ќе пробам со муабет да го изманипулирам, имам некоја шанса сепак.

Purpleheart likes this.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

:D:rofl:
    На крај уште крива ќе бидеш и сама си го барала ќе добиеш. И од не сите мажи муабетот сме овде.
    Малку ми се бљуцка од не сите мажи.

Gosh, smooch, CameliaMiller and 3 others like this.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Не знам баш... ептен е сложено прашањево... Не е црно и бело. Сум начекувала во шума мажи, и тоа сама сум била на шетња, никому ништо... мечка не сум начекала.
    Е сега можеш да начекаш силувач или сериски убиец, или нормален човек што си пешачи. Проценот би бил може 5 према 95 проценти. Не се сите убијци и силувачи, де имаме браќа, татковци, сопрузи... не би сакала сите да ги ставам во таков кош. На психопат не му треба шума, и во влез ќе те нападне.
    Мечка исто зависи дали ќе налеташ на гладна мечка, или некоја што нема да те изрецка, нема да те види ко закана и никому ништо. Може па пепел да те напрај, ете ако е гладна или со мечиња мали.
    Мислам дека споредбава е глупа... мое мислење. Да попрво би одбрала најадена мечка во далечина отколку сериски убиец. И попрво би одбрала нормален маж отколку гладна мечка.

18. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Мечка апсолутно. Ако е гладна ќе ме изеде, ако не е гладна ќе преживеам. Со маж што не го знаеш не знаеш на што можеш да налеташ, може да те зароби, да те киднапира да те мачи, тепа итн итн

19. ArabellaStarfall

Мечките не напаѓаат поради глад. Мечка не се исхранува со човечко месо. Ќе те нападне затоа што смета дека си предатор, а си најголем. Доволно е со шепа да замавне за да те онеспособи. Мислам дека ги замислувате мечињата во зоолошка и затоа не ги доживувате како закана.
    https://nypost.com/2021/05/21/alaska-man-survives-horrific-bear-attack-while-on-the-job/ Само еден случај на напад од мечка. Ова човек не може да го направи со раце и заби.

20. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Јасно ми е, во зоолошка е неспоредливо. Исто знам дека не треба да бегаш, треба да реагираш незаканувачки. Ама мислам дека не го сфаќате прашањето, поентата е дека бирам да ме убие диво животно, затоа што со човек не знаеш на што си, што ќе ти се случи. Јас така го сфатив прашањево.