Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вирално прашање: Мечка или непознат маж во шума?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 7 мај 2024.

1. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    55.827
    man-or-bear-v0-xkvkepkrkjyc1.jpeg

Искрено, многу размислував и уште не знам точно што одговор да дадам. Мислам, статистички е секако поголема веројатноста да сум нападната од маж отколку од мечка, бидејќи мажи секој ден среќавам а мечки никогаш.
    Ама па исто така ако сигурно треба да ме нападни некој од нив би преферирала да не е мечка, шознам. :D
    Ова ко со фустанот дали е црно-син или бело-златен ми иди.
    Инаку скроз ја разбирам суштината од кај иди ова, дека многу жени не се осеќаат безбедно сами со непознат маж и скроз е валидно.

Можеби ако е некоја ваква мечка тогаш би сакала дефинитивно мечка да сретнам. :inlove: :D Мада и мажов не е лош.
    yaa7YubfZ6uO-cP-65RMS-gi_MxPtieYkITd52Yc8Jk.jpeg

На bicycle, eliesaab и Adidas888 им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.024
    Bearvsmangraphic.jpg

На Gosh, Ugly Duckling, staycalm и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.474
    Мечка. Сто проценти мечка.
    Радо би да живеам сама во шума со полно мечки, одколку мажи.
    Едниот ќе те убие на лице место и ќе те изеде, другиот ќе те злоставува и до после смрт за негово задоволство.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.089
    Ако, ако... Ако не си вежбала, немаш градба ко маж? Сама си крива што не си се одбранила?
    А ако и мажот вежбал, знае некоја боречка вештина?
    Многу ја потценуваш силата на мажот, на маж со намера да те зграпчи и направи нешто тешко дека би му парирала во силата.
    Нема ништо woke овде, концепт стар колку и времето, жените се плашат од непознати мажи, се плашат сами кога одат, кога е темно и некој непознат иде.
    Значи имало 664 напади од мечка, од кои многу малку завршиле фатално. Во меѓувреме бројот на фемициди се зголемува, на жени кои трпат некој вид на насилство. Во 2024 самото тоа што едно вакво прашање станало вирално, па уште и со такви одговори, кажува многу за тоа како се осеќа жената.
    И не, не е за потсмев, не е "woke". Оди кажи и го тоа на некоја што била нападната од маж, или што трпи насилство.

На 1001Ana1001, smooch, KateKane и 6 други им се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    Не ти е малку претеран овој дел? Некрофилија? :tmi:

На dea.18, Directioner005 и n.lauda им се допаѓа ова.
  6. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    На Angie1432 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  7. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.061
    Многу е сложено прашањето за да се даде прост одговор.
    Зависи која мечка, дали кафеава, поларна, црна, гризли.
    Што соодвествува со тоа и за каков човек се работи.
    Кафеава мечка нема интерес да те нападне, ама другите видови додека трепнеш ќе те распарчат.
    Зависи и каков маж. Можеби домаќин, можеби хомосексуалец, можеби силувач, можеби свештено лице, можеби убиец.
    Многу диверзитет во едно прашање.
    Не знам што би избрала, но не е наивно да избереш ни едно ни друго.
    Но, кога би избрала, најлошото од се, убиец и гризли. Веројатно убиец би избрала.

8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    Сè што треба да знаете за тоа какви психопати има е дека четворица мажи во Индија имаат отидено во шума, најдено гуштер, го имаат силувано сите четворица и после тоа го имаат убиено, зготвено и изедено.
    И човекот е животно. Брзо, силно, моќно. Но побитно од сè се неговите намери.
    Ако и мечката и мажот се решат да те нападнат, буквално поголеми се шансите дека би избегал од мечката.

На Hellobeautiful, Gosh, smooch и 7 други им се допаѓа ова.
  9. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.061
    Гризли мечката развива брзина од 56 км/ч. Можеш толку да трчаш?

10. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    Зависи од теренот. Имам гледано разни видеа каде мечки напаѓаат луѓе и луѓето успеваат да избегаат, благодарејќи на теренот, мечката не е способна да се движи исто како човекот.

Како и да е, смешно е што воопшто дискутираме дали мажот е поопасен од мечка за нас жените. Природно не би требало. Тоа доволно кажува како фунционира светот.

На dea.18 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.061
    Просечен човек развива брзина до 38 км/ч. Нема терен на кој мечка не би те стигнала. Дали си видела преживеани какви рани имаат. Не се сите мечки панди, како што не се сите мажи крволочни мизогинистички силувачи.

На n.lauda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    Има, сум гледала.

Секако дека не се сите мажи крволочни мизогинистички силувачи. Меѓутоа очигледно доволно се да би ја имало оваа дискусија глобално, што доволно е доказ колку жените се плашат од мажите.

13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.774
    Мечка, ако веќе е решено да умрам, барем нема да ме силува, ни жива, ни мртва.

На Gosh, smooch, KateKane и 2 други им се допаѓа ова.
  14. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Јас потполно ги разбирам жените зошто ја избираат мечката. Не е ова до тоа дали полесно можат да победат мечка или маж туку околу што им предизвикува најмногу страв во секојдневниот живот.

И јас би ја избрал мечката во одредени ситуации.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ravenn

Ravenn Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    332
    Тој што го смислил прашањето очигледно нема видено мечка во дивина :rofl:
    Не можеш да избегаш ако ти се намерачи, они и по дрва се качуваат. А ако земеш да и фрлаш камења може и уште побрзо да умреш.

Маж од друга страна ќе пробам со муабет да го изманипулирам, имам некоја шанса сепак.

На Purpleheart му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.089
    :D:rofl:
    На крај уште крива ќе бидеш и сама си го барала ќе добиеш. И од не сите мажи муабетот сме овде.
    Малку ми се бљуцка од не сите мажи.

На Gosh, smooch, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.316
    Не знам баш... ептен е сложено прашањево... Не е црно и бело. Сум начекувала во шума мажи, и тоа сама сум била на шетња, никому ништо... мечка не сум начекала.
    Е сега можеш да начекаш силувач или сериски убиец, или нормален човек што си пешачи. Проценот би бил може 5 према 95 проценти. Не се сите убијци и силувачи, де имаме браќа, татковци, сопрузи... не би сакала сите да ги ставам во таков кош. На психопат не му треба шума, и во влез ќе те нападне.
    Мечка исто зависи дали ќе налеташ на гладна мечка, или некоја што нема да те изрецка, нема да те види ко закана и никому ништо. Може па пепел да те напрај, ете ако е гладна или со мечиња мали.
    Мислам дека споредбава е глупа... мое мислење. Да попрво би одбрала најадена мечка во далечина отколку сериски убиец. И попрво би одбрала нормален маж отколку гладна мечка.

На dea.18, Munchmallow20, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  18. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.002
    Мечка апсолутно. Ако е гладна ќе ме изеде, ако не е гладна ќе преживеам. Со маж што не го знаеш не знаеш на што можеш да налеташ, може да те зароби, да те киднапира да те мачи, тепа итн итн

19. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.061
    Мечките не напаѓаат поради глад. Мечка не се исхранува со човечко месо. Ќе те нападне затоа што смета дека си предатор, а си најголем. Доволно е со шепа да замавне за да те онеспособи. Мислам дека ги замислувате мечињата во зоолошка и затоа не ги доживувате како закана.
    https://nypost.com/2021/05/21/alaska-man-survives-horrific-bear-attack-while-on-the-job/ Само еден случај на напад од мечка. Ова човек не може да го направи со раце и заби.

20. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.002
    Јасно ми е, во зоолошка е неспоредливо. Исто знам дека не треба да бегаш, треба да реагираш незаканувачки. Ама мислам дека не го сфаќате прашањето, поентата е дека бирам да ме убие диво животно, затоа што со човек не знаеш на што си, што ќе ти се случи. Јас така го сфатив прашањево.