Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вирално прашање: Мечка или непознат маж во шума?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 7 мај 2024.

1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.500
    Па точно од тие ќе се регрутира дел кој ќе мисли дека тоа што го зборел, може и да си го оствари ако не па...

2. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    Ова е тој тип на антагонизам што го зборувам, не зборевме за тоа дали добар ден е добро дело, не е, зборевме за тоа како ги третираш другите околу тебе и како те третираат тебе назад.
    Не не очекувам да бидам награден, очекувам добар ден назад, не за друго, туку затоа што така се гради однос во општествена заедница во случајов, зграда. Глупаво е да се правиме странци со првите комшии, затоа што утре што и да треба, нема да дојде дедо мраз од коњари, туку тука сме ние.
    Не знам што толку ти засмета тоа што мене ми смета што новите комшики ме третираат ко дух, ама океј е.

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    23.049
    Новите комшики? Тебе криво ти е шо не ти зборат оти сакаш да им се упикаш или шо? Те фаќа љубомора?

Да се плашеа од тебе а ти тоа да го знаеш, немаше тука да седиш и да викаш колку ти сметало тоа туку ќе одиш ќе им кажеш, здраво комши вака и вака, нема потреба да се плашите од мене, дрн дрн....
    Ама тебе очигледно друга ти е маката...

На Gosh, exceptional, Ugly Duckling и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    На крај и маживе жртви испаднаа :x

На Nausicaa, theowndemon, Lianna Anna и 6 други им се допаѓа ова.
  5. EmporioIvankov

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    Новите комшики, затоа што роден сум во зградава и ги знам сите од први до 9-ти, и не само што ги знам туку тука сум бил за сите и да им помогнам кога требало и да завршам некоја работа за зградата кога требало, затоа што така се гради здрава и нормална заедница на живеење. Затоа што и мене кога ми требало помош тука биле комшиите. Затоа што така мислам дека треба да живееме, како луѓе во крупна заедница, а не како странци кои делат влез.
    А мене не ми е јасно зошто мислиш дека ме фаќа љубомора или слично, не е тоа, не знам зошто очекуваш некои задни мотиви од мене? А второ муабетов да се пушти не се плашете од мене, дрн дрн, не држи вода пошто е тотално муабет шо психо би ти го пуштил.

На eliesaab и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    23.049
    Комшии секогаш имало и добри и лоши, некои зборат некои не. Ама ти пишеш дека си видно вознемирен оти не ти кажувале здраво, те цитирам, новите две комшики шо биле твоја генерација. Дали ќе беше толку вознемирен некој нов комшија од 50години ако не ти кажеше здраво?
    И зошто уопште ги спомна новите комшики на твое годиште во оваа тема?

На Nausicaa, theowndemon, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.529
    Зошто на тема за потенцијалната опасност што ја има машкиот пол се дискутира за тоа дека комшивките те неќат?

На Nausicaa, theowndemon, Lianna Anna и 5 други им се допаѓа ова.
  8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.099
    А се?

9. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.793
    Тоа јас знам дали се или не се.... ;) :D

10. EmporioIvankov

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    Затоа што го спомнав како пример а другарка ти Адидас, го отвори ко муабет. Пробував да потенцирам дека ставање во кошница на цел пол е екстремно и прави антагонизација меѓу половите, со што се влошуваат веќе климавите односи, но во ред.
    Не знам зошто воопшто дискутираме, кога вие имате одлучено по прашањето и не верувам дека било што и да кажам ќе смени дел од вашето мислење.

11. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.099
    Ти како мајка. Мислам дека имаше и син. На што вредности ќе го учиш детето? Дека не смее да силува само ако е никој и ништо? Или без разлика на законите, ќе го учиш да биде човек пред се? Јас не сум способна да наштетам на некој, во било какви услови. И денешните мажи не се сите деца на психопати. Што си со маж ти ако сметаш дека е способен да силува? Јас не би била со таков човек.

12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    23.049
    И јас не сум крадец ама да ми се укаже шанса да ограбам банка и златара без да бидам фатена, ќе ограбам без око да ми трепне.
    Е затоа.

13. EmporioIvankov

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    Последен пат ги зборам комшиките, ги дадов како пример за тоа колку е антагонизирана помладата генерација наспроти постарата, дополнително постарите комшии не покажале страв кон мене, па ни комшиките, затоа што сум пред се нормален човек. Единствени се моите комшики, што покажале вакво однесување, комбинација на страв и апатија. И не викам дека не е океј, ама првите 2-3-5-10 пати ајде и ќе проголтам, нема смисла да ме третира некој како подоле од гомно само затоа што сум се родил како маж.

Тоа кажува многу повеќе за тебе и твоите морални вредности, него општо за општеството, значи да немаше закони ти ќе праеше што ти ќефне, без осет за другите? Фино.

Последна измена од модератор: 29 мај 2024
    На ArabellaStarfall му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    23.049
    А ти текнало ли дека може едноставно не сакаат со секој на здраво да бидат?
    И тебе толку многу те иритира ова, мислиш дека те потценуваат....
    Така и силувачите размислуваат, се нервираат од некоја шо здраво не им кажува и ајде да и го покажат местото.
    Не викам и ти дека си таков ама сличен мајндсет имате.

На KateKane, Ugly Duckling, Srckata28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    23.049
    Јаа ти кажувам мене општеството момемтално како ме гледа и јас внатрешно во себе како размислувам.
    Значи сите шо си мислат дека Петко оти цел живот бил семеен човек и на мравка нема згазено, оти пак ќе си биде таков ако му се укаже шанса за моќ, гадно се лажат.

16. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.099
    Споредуваш ограбување на банка со убиство и силување? Би убила или би силувала да знаеш дека нема да бидеш фатена?

Знам дека знаеш, затоа и те прашувам. Дали се психопати и социопати?
    Попрво да молчиш и да кажеш дека се, иако не сметаш дека се, само за да докажеш дека попрво би избрала мечка него непознат маж. Тоа е, не знам како да ти кажам, ама тажно.

Последна измена од модератор: 29 мај 2024
  17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Скроз е сличен мајндсетот. Зошто се осеќа толку entitled да му кажат добар ден? :?: Као, ако се некултурни, некултурни се, пушти ги.

На Nausicaa, theowndemon, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.796
    Кој оди сам во шума? Или во ситуацијава конкретно, која жена оди сама во шума? Друштво секогаш може да те одбрани од некој манијак, а и не би се ни осмелил некој да нападне ако жената не е сама. Не се чувствувам безбедно сама да одам во шума и тоа не е поради манијаци туку поради животни на кои можам да налетам. Е сега, не во шума, ама по улици имам сама одено за дома. Дали сум имала среќа што не сум налетала на манијак или мажите што ме одминале не биле со такви намери... нешто од тие двете е. Или и двете.
    Многу зависи од самото општество и опркужување кој колку се чувствува безбедно. Еве покрај мигранти и гета, на пример, не би ми било сеедно. Ама овде кај што сум моментално, ете не се плашам да налетам на маж. Или еве ќе речам можеби на момент ќе се запрашам дали нешто може да се случи, можеби на момент ќе почувствувам малку страв, ама не дека ако го видам одма ќе помислам дека е манијак и дека ќе ми направи нешто. А тој само оди некаде и ич не ме ни перцепира.
    Значи, да, има многу манијаци низ светов и свесни сме за тоа, има многу мажи што силувале, следеле и демнеле жени, нападнале, убиле жени... и тоа секако е за осуда ама за тие мажи, не за сите мажи.

19. EmporioIvankov

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    Океј, нека не бидат. Простено им е што се некултурни исто ко тебе.
    А вториов дел со твоиве реторики, ти си само гнаса од човек, мислам дека тоа веќе го знаеш, би те советувал да си побараш психолошка помош, оти не ти е арно.

20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    23.049
    Не би убила и не би силувала ама би ограбила. Оти тоа е тоа јас шо сакам, пари и злато. Е сеа замисли, како им е на оние загорени по пичка.
    И не споредувам, мене муабетот ми е дека незнаете шо може да лежи во некој човек.