И ти си потенцијален силувач, како не сум тамо да ги предупредам тие твоите комшики до каков човек живеат.
Не е тажно, трагично е, сопствениот вид да ти е најголем непријател... Мечките, т. е животните напаѓаат само кога се гладни и кога бранат територија, тоа е исклучително ретко во природата... А кој е најголемиот ѕвер? Човекот. Убива/мачи/силува и од задоволство и изживување. Затоа и шансите да непознат маж ме нападне во шумата се многу поголеми од оние на мечката.
цццц дали сте сериозниии со извртувањево?! тоа што огромен процент од жените се плашат од мажи е со јака причина!! престанете да извртувате дека ние сме параноични И колку само мизогинистички звучите, ме потсеќате на баба ми која беше тежок мизогинист и секогаш кога ќе се степавме со брат ми ја бев алапачата што провоцира и бев казнета ни крива ни дужна а брат ми жртва најголема пошо он машко наивно а ние женските змии, лисици, итрици, хистерични итн. итн МИЗОГИНИЈА!!!
На мажите најлош страв им е дека се прави антагонизација меѓу половите.... И дека комшивките здраво не им викаат. Знаеш што им е на жените најголем страв?
Го дадов како пример за ненормалната антагонизација меѓу половите и последиците од нив. И не го потенцирав, туку само го спомнав, ти го отвори како дискусија.
Ако не знам што лежи во секој човек, дали ја имам слободата да размислувам дека си способна да убиеш?
Го доби одговорот, попрво мечка би избрала, сама во шума, одошто непознат маж... Тоа и е темата, нели
Нивниот страв од тебе е потполно оправдан ама нивното не кажување здраво кон тебе ништо неможе да ти направи. Никакво лошо не ти прави ама тебе ти пречи. Се читаш ли шо пишеш? Аха, значи сакаш да кажеш дека знаеш што лежи во секој човек. Добро баба ванѓо, мисли си ти.
Ама темата не гласи дали татко/брат/другар/роднина е психопат , туку што би избрале непознат маж или мечка, сама во шума....
Па Битер, не е темата дали жени треба сами да одат во шума. Не е ни поентата дека шумите се опасни, хипотичка ситуација е. И да, среќа имаш што не си налетала на манијак по улица. И јас сум имала огромна среќа, огромна, не за манијак, ама за силувач или насилник. Ама тоа не значи дека не треба да имам емпатија за жени што се тепани, силувани и малтретирани. И осуда за сторителите. Тоа е темата, дека има такви луѓе, треба да се осудат. А не дека не биле сите мажи исти.
Пак ќе речам. Ако сакате да дискутирате за жени што се жртви, дискутирајте без да спомнувате други трауми. Туку за мечка наспроти транс жена шупрајме?
Еве пошто господинот не ми одговори, сама ќе си одговорам. На маж најголем страв му е жените да го игнорираат, антагонизираат, да го оптужат за нешто погрешно. А на жените знаете што им е најголем страв? Да не ги претепа некој, да не ги силува, да не ги убие, да не закачи на јутјуб како ги силува, итн, итн. Не биле сите мажи исти, лол.
Не знам зошто пробав да дискутирам и со тебе и со Адидас. Имате наратив оформен и нема како да ви објасни човек, работите од кои вие се плашите, ги знам многу добро, дел ги имам преживеано. Нема дополнително да се објаснувам, ама ќе ти кажам, баш заради тие мажи што мене ми наштетиле, не сакам никој да ме гледа и да ме става во кош со нив, затоа што не сум јас во тој кош, и ми смета кога некој свесно или потсвесно ќе ме стави и ке остане на тоа. Смее тоа да ми смета или многу е self-absorbed? Инаку седев и плачев пред екран, затоа не ти вратив. Ама океј е, секако нема да ми верувате.