Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вирално прашање: Мечка или непознат маж во шума?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 7 мај 2024.

1. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.923
    Она што јас го извлекувам од прашањето, односно одговорите на прашањето, е дека иаме глобален и длабок социјален проблем со насилство врз жените... Штом толку жени велат би ја одбрале мечката...

А настрана од хипотезата, ако некој сериозно смета дека и практично ќе биде побезбеден да се размине со мечка отколку со некој маж ... :?:

На Angie1432 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Аман и за хипотетичко прашање морате да бидете pick me. :D

Најлошо нешто што може да го направи мечката е да те изеде и јас сум поокеј со тоа отколку со алтернативното, иако се различни шансите за другово.

На CoverGirl10, Gosh, KateKane и 2 други им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.316
    Добро де, @Bitter-Sweet си кажува за себе. Не мора сите ко тебе да размислуваат. Еве и јас бирам непознат маж во шума пред мечка. Оти до сега мажи непознати сум видела в шума, ништо не ми направиле, мечка не сум видела. Ко ќе видам, ако преживеам ќе ви кажам, што преферирам.

4. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.474
    Можност е до каде може да отиде човек vs мечка.

На Srckata28 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  5. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    11.990
    Веќе одговорив, ама искрено, би одбрала било какво животно пред човек. Животното знае само да те убие и изеде, ама човечкиот мозок нема граници, особено во денешно време.

Дефинитивно сериозно треба да се запрашаме каде заминува човештвото, штом мнозината избира диво животно пред човек.

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.791
    Аоо, пик ме. Жити се'. Мене ми е жално што жениве толку хронично се плашат од мажи. Ама многу жално. Повеќе сакале мечка да сретнат... Ти ако сакаш мечка да те изеде и да умреш, не сакам и јас. Не е нормално човек повеќе да сака да се изложи на опасност пред диво животно отколку пред друг човек. И ако некој каже поинаку, не е тоа пик ми, туку едноставно нема таков страв. Криво ти е што има жена што не се плаши од мажи па и' ставаш етикети? Сите треба да се плашиме повеќе од мажи отколку од мечки, инаку пик ми сме. Ако тоа ти е утеха и се чувствуваш подобро ставајќи етикети, твој проблем. Мене не ми е нормално попрво да сакам да сретнам мечка и најнормално си искажав мислење. Ми дошло до некакви поени на форум да збирам... пик ми... хаха

Последна измена: 9 мај 2024
    На Biljarkata, Mrs. right, sonuvana и 3 други им се допаѓа ова.
  7. exceptional

exceptional Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    571
    Ја бирам мечката.

Да жално е што има милион причини да се плашат, и тоа многу е жално но за тоа кон мажите треба да се обратиш.

Последна измена од модератор: 9 мај 2024
    На CoverGirl10, Gosh, KateKane и 2 други им се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.089
    Не е нормално, тоа е целиот муабет. Не е нормално дека жена преферира да се најде пред мечка, отколку пред маж. Ама ич не е.
    Мислам дека си имала среќа. Не е жално што жените се плашат, жално е што имале такви искуства што ги довеле до тоа да се плашат.
    Прочитај ја само темата Сама си го барала, да видиш колку искуства има, и тоа сред бел ден. Не па сама во шума. Затоа е такво размислувањето.
    И да, жално е.

На KateKane, Nausicaa и Adidas888 им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.791
    Тоа не ме прави мене пик ми. Изреагирав затоа што добив етикета, од најнормално мислење што искажав.
    Јас го разбирам стравот и дека е голем проблем што мнозинство жени во темава попрво би одбрале мечка. Нека читаат мажи и нека мислат, што да кажам друго.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rovena

Rovena Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    40
    Зависи од многу фактори. Пример маж може да го искористиш да донесе дрва да запали оган, да фати да испече нешто за јадење, ако се погоди некој фин и ќе си се изнапраеш муабет.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.017
    Допаѓања:
    6.057
    Прашањето е наметнато во Америка. Америка е дувло на нелегални мигранти, пребеглици од картели, криминалци, изветоперени умови.
    Мене не би ми било страв во Македонија да ме пресретне човек во шума. Или е планинар, или собира печурки, плодови, или краде дрва. Рандом човек во шума не е предатор. Рандом предатор ќе го најдеш на улица, во продавница, те демне пред зграда. Но, кога веќе си во шума, ако се пресретнеш со мечка, особено со мали мечиња, трчај како Усаин Болт, ќе те стигне, ќе ти откине кожа со се месо.
    Да сум некаде во Африка, во претежно муслиманските подрачја, порадо лав наместо мечка нека ме пресретне. Се зависи кого прашуваш и каде.

Јас знам која е позадината на прашањето. Жените не се чувствуваат безбедни покрај мажи. Ама и сите мажи не можеш под ист чадор да ги сместиш. Ниту пак сите народи. Каде што живеам е доста безбедно, не ме плаши нативниот народ, во шума 10 мажи нека има, нив ќе ги изберам. Доволно е еден од мигрантите да се појави да изберам животно.

На dea.18, Ugly Duckling, Directioner005 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    Мечка и маж е прашањето, немаш никакви детали повеќе. Ако е непознат не значи дека баш до таму може да оди.

Мечката може да те усмрти. Буквално. Мажот може да го заинтригираш со одредени теми, да ставиш хумор, едноставно да си ја свртиш ситуацијата во своја корист (во случајов индиректна одбрана).

На ArabellaStarfall му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    и за тоа сме жените криви?

На Gosh и Adidas888 им се допаѓа ова.
  14. exceptional

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    571
    Тоа што го спомна со муслиманите е баш соодветно на пршањето со шумава. У исламските земји законот за жени непостои исто како што во шума нема закони па види ти како се однесуваат мажите кога нема закон да ги заштити жените, така да било каде би одбрала мечка.

На Sophitas и Gosh им се допаѓа ова.
  15. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.017
    Допаѓања:
    6.057
    Како во шума нема закон. Шумата е на нечива територија. На Водно нема закон?

16. exceptional

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    571
    Прашањето е во тој контекст, фигуративно, шума - каде што нема кој да ти помогне.

17. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.017
    Допаѓања:
    6.057
    Ако нема закони, дали ти си способна да убиеш човек?

18. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Подобро да умрам од мечка отколку да имам трауми од маж.

На Gosh и Sophitas им се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Од толку работи што се случуваат околу нас и а од толку одвратни муабети што се имам изнаслушано од стрејт мажи, тешко е по дифолт да веруваш на непознат маж. Дури и дечко и маж и роднина и пријател често пати.
    Ако мажите се навредени од тој факт тоа докажува дека не се вредни за доверба. Еве на пример за дискусијава, кој маж е навреден го рачунам 100% за дел од проблемот.

Прашањето е нормално хипотетички, секако дека е подобро да се сретне нормален човек отколку мечка....ама, поентата е да си признае машкиот род дека нешто не е во ред со добар дел од мажите и да се борат и они со тоа наместо да продолжуваат да глумат "жртви" на феминизмот.

На Sophitas, Gosh, Ugly Duckling и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.146
    Славиците ќе речат мажот сум го провоцирала, Анима Дунди ќе речат мечката сум ја провоцирала.
    Исти курац

Не знам дали сте свесни дека се потсмевате и минимизирате трауми на луѓе нападнати од животни.

На Sophitas му/ѝ се допаѓа ова.