Форумџика на годината

Вирално прашање: Мечка или непознат маж во шума?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 7 мај 2024.

1. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.576
    Допаѓања:
    61.178
    Се смета случајно ако налеташ на маж или мечка, што би преферирала во хипотетичка ситуација. И многу жени бираат мечка бидејќи мечката е предвидлива, сака само да те убие. А со маж не знаеш на што си, плус какви грозоморни дела имаат правено мажи на жени, мислам дека сите тие жртви (без разлика дали останале живи или не) би ја избрале мечката.
    Е сега, за во двата случаи би рекла најдобро е жена да е физички спремна (да се одбрани и/или избега). :)

На LiquidLuna, senjorita-v, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.301
    Допаѓања:
    7.896
    Претера сега. Мечките ги направи ко врколак да се. (facepalm)
    Јас имав сусрет со мечка и ништо не ми направи. Еве сум жив и здрав и пишувам тука на форум. ^_^

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.878
    Допаѓања:
    30.471
    Баш тоа прават.
    Оди гуглај да видиш колку жени се исчезнати/ силувани/ убиени од маж , додека џогирале и спортувале низ шума или шумски парк.

На senjorita-v, Gosh, Mr.Limonko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    3.054
    Жално е што бираат повеќето мечка.
    Ама поголеми се шансите да собориш и избегаш од маж отколку од мечка.. Двете се сурови без разлика дали ќе преживееш и мечка да те влече гризе да гледаш како те јаде не е нешто што не е страшно..
    И средбите со мечка завршуваат фатално.

На Adidas888 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.878
    Допаѓања:
    30.471
    Да, ама мечката знаеш дека ќе те изеде и ќе умреш.
    А со маж незнаеш на шо си, може ќе те убие, ќе те силува, може ќе те киднапира и ќе те продаде за органи /секс, може ќе те затвори во подрум 25г и ќе те малтретира....

За нас мечката е посигурна смрт.

На Gosh, Mr.Limonko и Amellie13 им се допаѓа ова.
  6. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    3.448
    Се е ова убаво кажано и склопено и од други на форумов, ама кој да сфати од тригернативе мажи овде. Или мајтап си тераат или се објаснуваат со она фамозното АмА Не Се СиТе МаЖи ИсТи.. Не си трошете време да објаснувате. Маж кој што ја сфаќа целава поента сфаќа и не коментира глупости, туку е сојузник. Но тие мажи се малцинство.

На fbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.878
    Допаѓања:
    30.471
    Не го разбираат нашиот страв оти никогаш им се нема случено тоа.
    За да го разберат, треба да одат да полежат во затвор полн со педери. Инаку нема шанси.

8. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    3.054
    Значи причината не е од кој попрво би се спасил или кој би бил помала опаснт, јасно ми е сега..

9. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    3.448
    Тие што разбираат - разбираат. Ама како што реков нажалост тие се малцинство. А ни затвор ни ништо не ги оправа овие Тејтовци и останати проблематични мажи.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.878
    Допаѓања:
    30.471
    Замисли си сега да ги снема сите жени од светов, и само девојка ти да остане, последната жена на светот.
    И замисли се шо може да и се случи. Нема да се вртиш позади да гледаш некој да не ве следи за да не ја изебе неа? Ќе се вртиш, од страв.
    Е тоа ние секој ден го доживуваме. Нонстоп.

На senjorita-v, Mr.Limonko и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.706
    Допаѓања:
    23.945
    Јас би одбрал тигрица, пред жена.

12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.878
    Допаѓања:
    30.471
    И ја би, сине.
    Или богат медо. Хо хо

На senjorita-v и Stark им се допаѓа ова.
  13. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    3.054
    Јас тоа разбирам и знам колку и какви мажи има.. Чуден ми беше фактот со шумата во денешно време, искрено не знаев и немав слушнато дека има случаеви кај што маж специјално оди во шума за да пресретне планинарка. Ви го разбирам стравот, ама не би беше логично со шумата.
    Не мора само она да е женско останато на светов, пример секогаш ми е на мисла кога навечер мора некаде сама да се врати или со такси.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.113
    Допаѓања:
    82.770
    Прашањево не е логично, сигурно никоја не сака да е растргната од мечка, туку ете демек да се докаже дека маж е поопасен и полош од мечка.

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    3.054
    За поопасен тешко, а полош сигурно. Еве ако сигурно те нападнала мечката ќе те нападне или затоа што те гледа како храна или како опасност и тоа го прави според инстикт не поради што е лоша, а маж ако те напаѓа ќе те нападне затоа што те гледа како слабост со размислување да си задоволи свои потреба и тоа е поради лоша намера. А за поопасна сигурно е мечката многу се помали шансите да се спасиш, човечкото ниту има таква сила како мечката ниту толку добро развиен слух, мирис...

16. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.839
    Допаѓања:
    182.817
    Не мислев дека ова ќе биди нешто шо ќе „оживеј“ пак да се збора. Мечка зошто ќе умрам со достоинство. Ни пред година и нешто, ни сега, поентата на овај избор не е дека мечаката нема да не изеди. Суштината е дека нема да не силова, нема да не малтретира, нема да не насецка за органи, нема (дополни листата) итн. Подосоинтсвена смрт е од мечка. То е се. То секогаш беше поентата. И тогаш имаше тригернати мажи за некои техникалности околу изборот. Само ќе речам - буквално заради вакво цепиделчење е баш ваков изборот.

На sweet-cherry, LiquidLuna, senjorita-v и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    10.712
    Screenshot_20251217-170030_Chrome.jpg

Плус на мечката не и е забрането да работи во мртовечница (heidy)

А баш и пред некој ден ми излезе статија, т.е извештај за 2024-та покажува дека и понатаму, домот останува на прво место по опасност за безбедноста на една жена, па што да кажаме за една шума (tumbleweed)

Мислам, имаше пред некој ден еден reel од еден Петко, целото видео му беше како бил на пешачење на шумска патека, поминала девојка која тој не ја познава.

Ја поздравил, а таа го одминала, и целото видео му беше колку е гневен бидејќи таа имала social service обврска да го поздрави и не да го игнорира. А тој па и еден крипи дио мио, и ја и мечката би билe вака :drunk:
    unnamed (1).jpg

Последна измена: 17 декември 2025
    На Mumoftwo30, LiquidLuna, KateKane и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    17.307
    Ама претерувате бе. Многу сте параноични.
    Не разбирам зашо уопште и се мажите и дечковци фаќате. Па не ви требаат мажи у животот чим така.

Мразам мажи? У ред, расчистувам со тој пол, го бришам, не постои, а не уште да се палам на мажи :drunk:

Само ја мислев дека у природа е сосема у ред и културно да отпоздравиш туѓинец па дури и сам/а да поздравиш? Излеа погрешно ме имаат воспитанo најверојатно.

Не е на арно волкава параноја :)

19. Kapetan

Kapetan Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    28
    Не си користел запршка за манџата и не си и мирисал добро инаку ќе те апнела ]:):D

20. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.839
    Допаѓања:
    182.817
    Едно е да се поздравиш со некој, ако не се поздравиш твое право. Некој ќе речи општа култура, ок и нека е. Не се сите културни јебига. Ама ако тој некој (непоздравениот) фрли тантрум дека јас не се поздравив - има сериозен проблем. Јас лично ако решам дека неќам да се поздравам со некој и тој некој после почни да ме малтретира во моментот, и збора за мене сегде и ми валка име - то збора за него. Не за мене. Не можи ова да се релативизира. Особено неоснована агресија и лутина.

Фактот дека сум претпазлива зошто многу мажи се однесува несоодветно со мене и другите жени во мојот живот, нема врска со мојата сексуалност. Барем знајш дека сексуалноста не е избор. Следно, никогаш кога се зборало на темава, и слични теми, никогаш целта не била да кажиш дека ги мразиш сите. Едноставно да кажиш дека си претпазлива. Од 10, поќе од пола на било кој начин ме повредиле. Статистички, јас морам да сум претпазлива оти поверојатно е некој да ме повреди на било кој начин, него да не ме повреди. Од ко ќе се запознајме подобро и видам дека можам да му вервам - ок. Ама пред да се запознајме добро и видам дека е ок чоек, јас морам да се ставам на прво место каде се штитам себеси и својата безбедност, него да се фокусирам на туѓите („повредени“) чувства.

Секогаш во вакви теми сакам со M&M примерот да го кажам. Имам чинија со M&M бонбони. 10% од бонбоните се отровни. Те молам слободно јади од нив. Можи нема да се отруеш. 90% од бонбоните не се отровни. То е добар процент. Не сфаќам оти некој не би каснал (/s).

I mean, стварно не е комплицирано.

На sweet-cherry, senjorita-v, BlackAndWhiteSwan и 4 други им се допаѓа ова.