Моите два најголемо стравови се да не бидам силувана и да не ме нападне некое диво животно. И стварно не знам што би избрала. Не замислувам, сигурно има добра причина, јас не би ризикувала, би избрала ако може да не се најдам никогаш во било која од наведените ситуации.
Океј, апсолутно е валидно ова шо го осеќаш и никогаш да не се исполнат ваквите стравови. Али најчесто жени кои одговараат со "мечка" се жени жртви на насилство, физичко и сексуално, сталкинг и низа други работи кои се непријатни и голем дел од нас, за жал, ги искусиле. Зато и рандом маж не треба ова да го сфати лично ова, добро балансиран и би сфатил зошто некоја ќе се тргни од дадена ситуација или ќе одбери да е подалеку од него. Не знам дали на линкот кој ставив беше дискусијата каде еден раздлаби добро, не ми е од сега читано. Ама ако те интересираат онлајн дискусии ќе можам да разбарам и да ти пратам.
Баба ми страдаше од тој синдром... Почина релативно млада и со мисла дека нејзина брачна должност е сексот колку и да го неќи. За жал повеќе од нашите баби, мајки на Балканот имаат/имале.
Уште пострашно е шо секој втор маж на Балканот си мисли дека има "право" на секс, силом или милом, во брак.
Немаш инфо дали ќе е маж што сака муабет или маж што сака да те силува и усмрти. Тука сите опции се можни, твоето е само понаивно.
И во врска.. Имам пријателка која страдаше од ваков синдром и буквално ја претепуваше па ја силуваше, таа мислеше дека тоа и е должност. Среќа не ја уби заврши на болница па сите дознаа и спречија смрт на млада девојка..
@Curious cat па вие си ги влечете тие претпоставки дека сака да наштети. Во практиката, најчесто жените се позагрозени од машките членови во семејството, отколку од рандом маж. Затоа и ги имаме тие случаеви со Вања, Данка и да не редам.
Порадо да ве јаде меца, ама битно кој во врска, кој во брак. Зошто сте во врска или брак? Како тоа непознато лице сте дозволиле да стане познато, ако веќе сакате меца да ве папа?
Ne be, zmija barem znam ocekuvam deka ce me kasni, zhena so 300 umista e otkaj znajsh na spijanje so tavceto po gla i ajt so.zdravje.
Зошто си мажена и чуваш нож покрај себе, ако се плашиш од цел машки род? Како маж ти од непознат ти стана познат?