Обично викаат дека идеално е ако имаш килограми за 10 помалку од висината доколку си женско,а за машко 10 се додава на висината(пример 165см со 55кг,а кај машки 170см со 80кила е сеа колку е точно не знам).Ја сум 165см висока со 69кг ама и со -10кг би била задоволна
kaj zenskite kilazata treba da bide -110 od visinata a kaj maskite -100 primer visina 170 tezina 60maksimum (kaj zenski) i visina 170 tezina 70maks. (kaj maski)
Тежината е само бројка на вага. Мускул и сало не е исто. Една девојка со 60 кг и добра, здрава градба може да биде 100 пати позгодна од девојка со истата (или помала) тежина и еден куп сало, така што таа пресметка и не е баш релевантна. Иначе во врска со темата, ~161cm со 51-52kg. За мојата мини маус градба е океј, освен што треба да поработам на затегање на нозете.
Висина ми е над 165, не ми текнува точно, а денес се мерев имам 47 кг. И пишувам овде зашто не најдов тема некоја соодветна. Што препорачувате за здебелување? Многу сум слаба, а и многу малце јадам, има периоди кога ќе јадам онака али по ретко. Сакам барем пак до 50 да бидам, вака ептен сум исушена
^ @Petar80 па ти си бил маж, маж и пол Одлична тежина и висина,веднаш сменвај аватар(според него те замислував слабуњав,не остварен) Јас 167 висина,58 кг тежина..