1.60 висока и 52кг Мислам дека оваа килажа е ок спрема висината но јас изгледам премногу слабо. Посебно во лицето и нозете. Што мислите дали е океј оваа килажа
Таква ти е градбата. Ако не си се свиѓаш, има едно решение, здебели се, само после да не речеш, сакам да се вратам на старата тежина. Поарно да вежбаш, да се оформиш и зацврстиш па така и нозете ќе ти станат поразвиени и нема толку слаби да ти се. Ок ти е тежината, нормална.
Јас вежбам дома 4 пати неделно со тегови од по 5кг но некако нема напредок Вежбам 2 Месеци може е рано незнам,јас сакав плус уште 2-3кг но никако не успевам да накачам
Тежината не е мерило спрема висината. Битна е формата на телото со која си задоволна. Еве на пример јас сум 1.73 висок а тежината ми е 80кг. а ако имам 70кг спрема висината ќе изгледам ко анорексичен. Огледалото е најдобар показател.
Јас сум 167 некаде висока, ама со помалку од 70кг изгледам лошо, оти градбата ми е таа, колкови широки имам, тие се џабе, а под 70кг лицето воопшто не ми е убаво како прво, преслабо.. Така да, слушај ги другиве, огледало да си гледаш, како ќе се осеќаш најок
158cm sum visoka ! Vlegov manekenski vo almanahot od osnovno obrazovanie koga od strana na odredena lichnost od mojot klas koja beshe zadolzhena da pishuva Bez moe znaenje me osudila Kako manekenka so moite 158cm..si ja stavila taa misla vo glava I ja pretochila na list hartija ! Otkako doma go otvoriv almanahot, sho ke vidam ..haha SHOK za mene , koga prochitav mojata shkolska drugarka shto napishala , bash slatko se iznasmeav! Dobro se sekjavam , toa beshe mnogu odamna I eve na momenti mi teknuva si se smeshkam I si go otvoram almanahot od osnovno obrazovanie za da se potsetam Kako toa jas sum bila manekenka , a pri toa da neznam za toa Ili ne sum bila svesna! Jas tuka sovrsheno ja razbiram , vo toj period Bev taka vitka , to est od ragjanje sum vitka, vo tie tinejdjerski godini , a I prirodata si go napravila svoeto , ona e taka visochka so potencijal za manekenka , povisoka e od mene priblizhno mozhebi gi dostignuva onie potrebnite 170cm koi treba da gi Ima za da bide manekenka, se preslikala manekenski vo mene ..!Shtetata e vekje napravena, nemoj tuka znaesh cel svet ke pomisli deka jas sum go drzhela penkaloto vo toj moment, no , ne e taka ..! Na kraj kraeva sekoj Ima pravo Da misli shto saka..! Totalno nebitno mi e mislenjeto koe proizleguva od nebitni lichnosti koi ne igraat nikakva vazhna uloga vo mojot zhivot ! Da, no, za da bidesh manekenka treba da se zanimavash profesionalno ,so site tie tituli, da bidesh del od nekakvo si modno studio, da go pretsavuvash na najdobar mozhen nachin I vo vistinsko svetlo, taka da, zasega ke si ostanesh vo privatniot zhivot , manekenka vo obid, ona , samo visoka so tvoite 170 cm otprilika koi ti gi dala prirodnata..! Taa manekenka me obelezha na nachin na koj cel svet go prochital toj almanah ..jas ne stojam zad toa, nema potreba sekoj da go informiram naknadno za mojot privaten zhivot, shto e mnogu normalno neli ?! ..Ali cvrsto stojam pozadi napishanoto od almanahot od moeto sredno obrazovanie, Kade shto sekoj od Nas imashe zadacha da se opishe sebesi ..! E tuka sum odgovorna jas I nikoj drug za ona shto shto sum vo poblaga mera, na nekoj nachin ona vistinski..! I taka..!
Каква врска има темава со ова што го пиша? Дојде да се пофалиш очигледно, а да ја изругаш „другарката“. А и што иснапиша без смисла и поента, од сево ова сфатив дека си била слаба, не си била манекенка ама можеби си сакала да си. Ах пуста желба.
Jas sum odgovorna za ona shto ke go kazham, a ne I za toa koj Kako ke me sfati..! Izvini shto ti odzemav vreme da me prochitash ! Dlaboko se izvinuvam..! Se gordeam so moite cm ..! Nemam nikakov kompleks .! Ubav den.!
И да се гордееш, така треба, не ти реков ја за висината ништо, мене друга ми беше поентата ама ок. Убав ден и на тебе.
154cm висока и тежина ми варира 48 - 49.5kg, со 50kg веќе не си се сакам, ми се познава на образите. Цел живот сум толку, не варирам многу во килажа.
Aaa, gi zaboraviv I kg koi odat zaedno, raka pod raka so cm, VO PAR, ha ha, sakam da sum 52kg , a I ne mi stoi debelina..ne stoi sekomu , a I nema potreba .! Bitno ne mi stoi debelina mene.! Si kazhuvam za sebe , sto e mnogu normalno , neli ! Jas si se znam najdobro.!
А колку кг си сеа? Иначе штом не си се свиѓаш, има решение, ќе ослабеш, не дека е најлесно нешто ама ако си упорна полека ќе си дојдеш до целта. Какви трансформации се праат, нереално дури и тоа сосема на природен начин, да не се препознаеш за неколку месеци или па година, зависи колкав е вишокот.