1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Висока Медицинска Школа - Битола

Дискусија во 'Образование' започната од MarchelineAmaru, 15 јули 2011.

1. helloitsme

helloitsme Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    45
    Да сите можат да се запишат нема врска дали средно завршиле медицинско или гимназија

2. Stem3

Stem3 Нов член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Здраво девојки имам прашање во врска со студиите. Јас сум насочена кон лаборант. Тоа што ме интересира е дали по завршетокот на 3те години, по желба се продолжува уште 1 или 2, всушност прашањето ми е дали програмата е 3+1 или 3+2?

3. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    43.065
    Втор циклус студии е една година, односно 2 семестри, значи 3+1.

На Stem3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stem3

Stem3 Нов член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Ме интересира уште нешто, дали лаборантите со оваа школа се помалку ценети и дали имаат помалку предност во однос на оние од ПМФ што учат ајде да речиме биохемија, бидејќи предметите ни се многу слични а при завршување конкурираме за иста работа. Исто така на вмш студиите се стручни, дали тоа значи дека се потценети во повеќето случаеви?

5. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Може да ми пиши некој што го учи ова?

6. MitMax

MitMax Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    158
    Супер си е.И ептен е перспективно Високата Медицинска школа.

7. Liberte

Liberte Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Би сакал да се запишам физиотерапија вонредно, диплом.проф.сум по физичко....и вработен.Како е да се студира вонредно? се стигнува ли? ме интересира ептен професијава...фала.

8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.446
    Дали некој знае дали работат Студентски прашања на ВМШ? Или пак да одговараат на емаил??

9. Магдаленче

Магдаленче Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво сакам да прашам дали некој бил или сеуште е на високата медициска школа за акушер или санитарен инжинер јас се мислам помегу овие две па дали може некој да ми објасни дали е тешко како оди процесот на учење и слично ви благодарам однапред..

10. Divad

Divad Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    479
    Здраво не знам колку е активна групава но сепак да си прашам
    Дали има некој кој е запишан на втор циклус студии Специјализација за биохемиски анализи ?

11. Sagittarius11

Sagittarius11 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Iskustva so skolava ?
    Po konkretno prof. Jovanka Tuteska?

12. Stass

Stass Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Јас сум запишана на ВМШ, прва година сум , како што кажуваат , дека проф. Тутеска катастрофа била , тешко се поминувала кај неа …

13. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    27.777
    Некој да не е запишан на постдипломски студии?
    Да сподели искуство.

14. biljana.c

biljana.c Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    13
    Би сакала да Ве замолам ако некој знае да ми одговори...Јас би сакала да се запишам вонредно на ВМШ ,учев биотехнички факултет и многу од испитите како хемија,физика,математика ,биохемија би требало да ги има и таму...Е сега сакам да знам дали тие испити што ми се положени а ги има и таму би ми биле признати ..Поздрав и однапред Ви благодарам

15. Stass

Stass Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Јас студирам на ВМШ , математика мислам дека воопшто нема , и физика мислам дека нема , има биофизика
    За прифаќање на испитите мислам дека прифаќаат , сепак треба да ја прашаш и деканката , ама сигурна сум дека прифаќаат
    Познавам лица што учеле еден факултет , а доземвале исто времено и испити од ВМШ

16. Stass

Stass Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Дали некој знае, што дава професорката по анатомија на испит? Во кој контекст се прашањата?

17. R.i.n.a1

R.i.n.a1 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    311
    Да прашам едно нешто, колку од вас работите по струката за медицинска сестра и дали имате работа за струката од битолскиот факултет за медицина или пак имате некоја друга работа во Македонија или си одите по странски земји ?

18. Stass

Stass Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Дали имате некој прашања од прва година , втор семестар , прв колоквиум ? Прашања за колоквиуми или испит?

19. HappyHamster

HappyHamster Нов член

Се зачлени на:
    24 април 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Да прашам дали некој има искуства со смер физиотетапевт во Битола(факултет). Искуство со самата струка, професори, материал за учење или било што поврзано за факултетот за физиотерапевт?

20. Mon Cheri

Mon Cheri Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    Јас бев запишана на ВМШ-Битола, ми останаа уште неколку предмети, но поради суетата на одредени професори (вклучувајки ја дотичната - Тутеска), го замразив универзитетот. Многу одвратно е како низ годините ги слушавме на предавањата како се препукуваат меѓу себе преку студентите, а нели тие се оние кои треба да бидат пример како треба да се почитуваат колегите, особено во медицинските установи.

Тие ако немаат почит меѓу нив, како ние би имале кон нив?
    Пример, замисли, одиш во болница и медицинските лица се оговараат меѓу себе? Како би се чувствувала како пациент? Кој ќе ти дава терапија? Дали би им верувала? Е токму тоа чувство го имавме ние студентите, очекувавме да добиеме знаење, а добивавме школо за суетност додека седевме во распаднатиот амфитеатар кој во секој момент мислиш ќе се сруши. На колоквиуми си даваат делови од материјалот кои воопшто не ги спомнале на предавањата. Сега мислам дека амфитеатарот го реновирале малку.

Како и да е, никаде не е призната Високата Медицинска Школа по светот и тоа е една од причините зошто се откажав. А за во Северна Недојдија, знаеме дека ти треба партиска книшка за вработување, или дебело да ги почастиш директорите на државните клиники.

Во текот на студирањето премногу внимание се обраќа на теорија, теорија и само теорија но ВООПШТО НЕМА ПРАКТИЧНА НАСТАВА!

Контактирам со колешки и колеги од мојата генерација и многу малку од нив се вработени по струката. Си работат по фабрики на прозиводна лента и како шнајдерки, за жал...

ВНИМАВАЈТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ пред да се запишете да студирате кај таа збирштина од арогантни професори.

На Македонско04!#@, Ajrinii и Paisley им се допаѓа ова.