Добро видете на најновите сметки дали воопшто имате евтина тарифа, ако сте работеле на евтина струја. Како и да е, ние мораме да платиме на крај. Што да се прави, имаат монопол.
Колку ви дојде за струја? Нам не ни идеше 2 месеци и сега онлајн ни стигна 40 000 ден. Со клима сме инвертер ама ова е лудило, е*ате ајдучка држава
Не е нормално ова. Ај провери го саатот колку е потрошена струја и спореди со сметката. А климата се надевам дека 24/7 ви работи? Зашто ако правите уклучи исклучи така троши повеќе струја. Инвертер клима не треба да се исклучува, само може да правите промена на температурата, на пример ноќе или кога сте излезени да ја намалите температурата.
Da da taa e i nema da se uprave isto greenje prethodniot i ovoj mesec razlika 4000 sto i kako smetale neam pojma 3 stavki imam, cenata ja kontam zavisi vo koj blok si odi ali ednata suma varirala poradi zgolemenoto ddv. Mora da platime za site so ne plakat ke ne bricat....
Лани на зима плакавме најмногу до 7 500, инаку по 3 000 денари. Сега пред две сметки плативме 4900. Сега за два месеци што не ни дојде сметка 40 000.
Обавезно да ја проверите состојбата на броилото и споредете ја со состојбата на сметката. Знам една година и нам ни дојде висока сметка ова време, заради порамнување.
Да, така му доага, по 20 000, искрено очекував да дојде до 10 000 за месец, дека е многу скапната, ама 20 000 , плус и не ни доага редовно, и сега наеднаш. Пријавуваме и во ЕВН џабе
Според потрошувачка на струја, колку повеќе потрошено, преминуваш во наредниот блок. Кај нас затоа што на време не ни доставуваа сметки, кога вкупно ја соберат ни ја ставиле во најскапиот блок, дебили невидени , и тоа ние им ѕвоневме да ни достават сметки.
По тоа колку ќе потрошите. Кој троши најмалце е во блок 1 и му е најефтин кwh Како се зголемува потрошувачката така расте цената... А ефтина тарифа нема блокови, и е само навечер од 22ч до 7 сабајле. Ако се греете на струја секако ќе преминете во повисок блок