1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Висока сметка за струја

Дискусија во 'Дом' започната од monice23, 10 мај 2018.

1. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    31.197
    Народот да е паметен треба да ја блокира цела држава. Струјата е основна потреба и треба да биде некоја симболична цена. А не лоповите да им ги земаат по цели плати на луѓето. Како за земја со најнизок стандард плаќаме најскапи сметки ама Македонче богато со мал прст не мрда. Утре да ја покачат дупло, никој нема да се побуни. Народот е таков, се задоволува колку да има за јадење и за сметки, ништо друго не им треба. Ми се темни кога ќе ми текне каде живеам. Ние надоместуваме за тие цели села што не плаќаат кај што не смее екипа на ЕВН да стапне.

На iloveyou29, Norah Jones, mona2022 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    Овие од ЕВН се болни малце а
    11,000 за струја (facepalm)(facepalm)(facepalm) па све да работи 24/7 нема да покаже толку

3. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    2.295
    Мене 11 000 ден ми стигна сметка, пола плата :D се однесуваат како да се Никола Тесла а народот ќе си ќути и ќе си плаќа

4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    39.058
    Не можат да ве крадат, сфанете. И да ви натпишале киловати ќе дојде ден кога мора да помине човекот што ги чита саатите и регулира. Јас знам случај кај што им дошло сметка за струја -2000. Од што им натпишале претходно. Така да најубаво е вие сами да си ја праќате состојбата во евн

5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.353
    Допаѓања:
    11.798
    Колку кило ват часови имаш потрошено?

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    Не зборам за нас
    Него на членкиве што им стигаат енормни цифри

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    3.701
    можно е да дојде и тоа како повеке од толку.. кјути си

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    513
    Прочитани се во ред се
    Зошто мислиш дека неможе на дигитални броила? На викендица на езеро нема никој, ниту пак е приклучен на диво некој борилото врти и стигна сметка ја корегираа, зошто мислиш дека неможе да се случи истото и каде што живееме. Како може од 15 луге во канцеларија што сме 13 да имаме дуплирани сметки...

Има ли инситутција нешто мегународно каде може човек да се обрате за овој лопвлк ми е поентата ете од ЕВН не доагаат да ми кажат што е тоа што троши струја...

Една сметка ми е до датум на плакање до 02.01 другата до 30.01 па кој зима бе луге плата два пати во месец кажете ми ...

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    39.058
    А како ќе те украдат ајде кажи? Ако им пријавувам секој месец состојба како може да ме украдат?

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    10.416
    Дека крадат, крадат, дека е изгор е. Втор месец плаќаме 15 000 ден. Еве се буневме, одевме во ЕВН, се јавував, џабе е. Си плаќаме и тоа е. Лани 3 месеца сметка никаде нема, им вртеме ни викаат па вие во странство сте, за после 10 дена ни стига 50 000 ден. Ни вика можете и на рати :@ Го*нари невидени!!!
    И еве од наше маало само ние одиме, што можеме сами ние што се буниме, траат сите и кротат.
    Е*ате државата скапана, не сотре од давачки.

На Norah Jones, mona2022, Adidas888 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    31.197
    Не до крадењето, ете да речеме дека не крадат. Цената на струјата по киловат е екстремно скапа како за стандардот на државата. Постојано си ја поскапуваат, власта им дозволува а народот си ќути, тоа е проблемот. Според скапаната власт луксуз беше да си го загрееш домот на некоја нормална температура. Никаде у свет вработен не дава половина плата за сметка за струја каков што е случајот кај нас. И тоа без никакво претерано трошење.

На iloveyou29, mona2022, H.VAGA и 5 други им се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    39.058
    Во право си.

На SummerGirl и Zaljubena26 им се допаѓа ова.
  13. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    513
    Се што е електронско читање може како може во викендица каде што нема никаков проток на струја да има 200киловати потрошено? Како го вратија броилото со идентичните податоци од претходно. Мислам луге на Марс се качија неможеле да крадат ...

14. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    5.213
    И јас мислам дека не можат да крадат туку е прескапа едноставно. Само си покачуваат, само си додаваат ставки за наплата, лудило. Исклучена една клима цел месец нас ни иде сметка за 2000 ден повеќе. Секој месец редовно поминува човек го чита саатот така да сиг нема нешто паушал пишано.

15. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    513
    На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.348
    Допаѓања:
    16.812
  17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    24.053
    Јас не верувам дека ЕВН краде со тоа што манипулира со броилата, но голем проблем е тоа што не се отчитува броилото редовно секој месец, бидејќи на секое неотчитување се става рандом количина потрошени киловати, па кога после ќе се изедначи може да се деси да е екстремно повисока сметката. Тоа ни се случи лани, не дојде човекот да го прочита броилото, ни дојде за декември сметка од 1500 ден, после за јануари кога израмнија влеговме во трет блок и плативме 6000.

Проблемот според мене е во тоа што струјата е многу многу скапа за наш стандард, а на крадење муабетот баш и не верувам.

18. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.400
    Допаѓања:
    15.258

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    513
    Фала за информацијата ке ја пробаме и оваа опција.

На Bratot му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Ве молам за помош. Што значи ова со наводна субвенција од 82.4%
    И дали некој може да ми помогне како да ја дешифрирам сметкава? Колку имам потрошено кв во кој блок и колку чини тоа... највисока сметка до сега скоро 13.000, а ланската за истиот период ми била 9000 Screenshot_20240202_194551_Samsung Notes.jpg Screenshot_20240202_194551_Samsung Notes.jpg Screenshot_20240202_194541_Samsung Notes.jpg