Народот да е паметен треба да ја блокира цела држава. Струјата е основна потреба и треба да биде некоја симболична цена. А не лоповите да им ги земаат по цели плати на луѓето. Како за земја со најнизок стандард плаќаме најскапи сметки ама Македонче богато со мал прст не мрда. Утре да ја покачат дупло, никој нема да се побуни. Народот е таков, се задоволува колку да има за јадење и за сметки, ништо друго не им треба. Ми се темни кога ќе ми текне каде живеам. Ние надоместуваме за тие цели села што не плаќаат кај што не смее екипа на ЕВН да стапне.
Мене 11 000 ден ми стигна сметка, пола плата се однесуваат како да се Никола Тесла а народот ќе си ќути и ќе си плаќа
Не можат да ве крадат, сфанете. И да ви натпишале киловати ќе дојде ден кога мора да помине човекот што ги чита саатите и регулира. Јас знам случај кај што им дошло сметка за струја -2000. Од што им натпишале претходно. Така да најубаво е вие сами да си ја праќате состојбата во евн
Прочитани се во ред се Зошто мислиш дека неможе на дигитални броила? На викендица на езеро нема никој, ниту пак е приклучен на диво некој борилото врти и стигна сметка ја корегираа, зошто мислиш дека неможе да се случи истото и каде што живееме. Како може од 15 луге во канцеларија што сме 13 да имаме дуплирани сметки... Има ли инситутција нешто мегународно каде може човек да се обрате за овој лопвлк ми е поентата ете од ЕВН не доагаат да ми кажат што е тоа што троши струја... Една сметка ми е до датум на плакање до 02.01 другата до 30.01 па кој зима бе луге плата два пати во месец кажете ми ...
Дека крадат, крадат, дека е изгор е. Втор месец плаќаме 15 000 ден. Еве се буневме, одевме во ЕВН, се јавував, џабе е. Си плаќаме и тоа е. Лани 3 месеца сметка никаде нема, им вртеме ни викаат па вие во странство сте, за после 10 дена ни стига 50 000 ден. Ни вика можете и на рати Го*нари невидени!!! И еве од наше маало само ние одиме, што можеме сами ние што се буниме, траат сите и кротат. Е*ате државата скапана, не сотре од давачки.
Не до крадењето, ете да речеме дека не крадат. Цената на струјата по киловат е екстремно скапа како за стандардот на државата. Постојано си ја поскапуваат, власта им дозволува а народот си ќути, тоа е проблемот. Според скапаната власт луксуз беше да си го загрееш домот на некоја нормална температура. Никаде у свет вработен не дава половина плата за сметка за струја каков што е случајот кај нас. И тоа без никакво претерано трошење.
Се што е електронско читање може како може во викендица каде што нема никаков проток на струја да има 200киловати потрошено? Како го вратија броилото со идентичните податоци од претходно. Мислам луге на Марс се качија неможеле да крадат ...
И јас мислам дека не можат да крадат туку е прескапа едноставно. Само си покачуваат, само си додаваат ставки за наплата, лудило. Исклучена една клима цел месец нас ни иде сметка за 2000 ден повеќе. Секој месец редовно поминува човек го чита саатот така да сиг нема нешто паушал пишано.
https://makfax.com.mk/ekonomija/бектеши-ги-повика-граѓаните-да-се-жала/ само нема наведено кај да се пожалиме
Јас не верувам дека ЕВН краде со тоа што манипулира со броилата, но голем проблем е тоа што не се отчитува броилото редовно секој месец, бидејќи на секое неотчитување се става рандом количина потрошени киловати, па кога после ќе се изедначи може да се деси да е екстремно повисока сметката. Тоа ни се случи лани, не дојде човекот да го прочита броилото, ни дојде за декември сметка од 1500 ден, после за јануари кога израмнија влеговме во трет блок и плативме 6000. Проблемот според мене е во тоа што струјата е многу многу скапа за наш стандард, а на крадење муабетот баш и не верувам.
Ве молам за помош. Што значи ова со наводна субвенција од 82.4% И дали некој може да ми помогне како да ја дешифрирам сметкава? Колку имам потрошено кв во кој блок и колку чини тоа... највисока сметка до сега скоро 13.000, а ланската за истиот период ми била 9000