Ако така си прават, што правиме со луѓето што се иселени и што плаќаат онлајн? Веројатно има шанси да ги зезнат.
Не може никој да ве зезне, не сме 19 век. Над 10 години плаќам сметки и се живо онлајн. @NCIS Извади си извод од сметка со печат и потпис кај што ги има трансакциите и тоа ти е валиден документ за доказ. Не може да ги снема, со број на корисник должни се да ти дадат копија ако имаат glitch во системот, а нешто што ти е платено стои на извод од банка и лесно се докажува, многу полесно од тоа плаќање сметки во кеш во пошта како што си поштува Македончето.
Od nivna strana poramnuvale,online stojat evidentirani site transakcii. Zosto navreme ne citale broila,da se 2 smetki ajde ke razberam,ama tie 6 smetki gi trgnaa od sistem i denes pustija edna smetka za period od 5 meseci kade e odbiena sumata sto sum ja platila i ostanale okolu 30.000. Obavezitelno e citanje broila barem na 2 meseci. Plus toa sum nov korisnik na evn,bo edna kukja sme 2 korisnici. Kako kaj drugiov korisnik ne e stornirano nisto,samo kaj mene
Евн има обврска да ти го чита броилото еднаш годишно, ти можеш сам да пријавиш состојба на броило, еве и јас имав проблем со високи сметки, почнав секој месец на 27 да си пријавувам состојба на броило, си водам и ексел табела колку сум потрошила минатиот месец, колку овој и испадна дека се додека пријавувам состојба на броило се е во ред, нема натпишување, ЕВН доаѓа да чита броило и состојбата ми е таа што сум ја пријавила..
Kako ednas godishno,zakonski imaat obvrska na 2 meseci da citaat broila. Neli elektronski e citanjeto na broila,isto i kako isklucivanjeto za neplateni smetki. Za sto plakjame od nivni uslugi ako sami citame broila
Нешто си грешка Кога го купија евн у соговорот има дека се должни еднаш годишно да читаат саат Од кај ви текнува дека на 2 месеци треба да читаат
И јас имав пријавено за висока сметка, прочитав колку имам потрошено исто ми ја сторнираа сметката магично ми ја снема. Пред некој ден се појави и е на пола. Најдобро е сами да пријавуваме состојба секој месец. Има на страната онлајн.
Дали се случило некому, 4 непрокнижени сметки имаат од ЕВН, уредно платени, за време на викенд гасат струја, и нема кој да дојде за приклучок, и тоа на сите платени сметки! Како смее ова вака? Ние не сме криви што не им се прокнижиле, ниту не обавестиле за тоа, вчера со приложени документи, одма направија приклучок, џабе се каравме, има начин негде да пријавам вакво нешто??