Висока сметка за струја

Discussion in 'Дом' started by monice23, May 10, 2018.

1. Youknow

Youknow Популарен член

Леле нема ништо нормално во ова државиче цц

eliesaab and NCIS like this.
  2. eliesaab

eliesaab Популарен член

Не се нормални. :envy:

3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Ако така си прават, што правиме со луѓето што се иселени и што плаќаат онлајн? Веројатно има шанси да ги зезнат.

eliesaab likes this.
  4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Не може никој да ве зезне, не сме 19 век. Над 10 години плаќам сметки и се живо онлајн.
    @NCIS Извади си извод од сметка со печат и потпис кај што ги има трансакциите и тоа ти е валиден документ за доказ. Не може да ги снема, со број на корисник должни се да ти дадат копија ако имаат glitch во системот, а нешто што ти е платено стои на извод од банка и лесно се докажува, многу полесно од тоа плаќање сметки во кеш во пошта како што си поштува Македончето.

5. NCIS

NCIS Истакнат член

Od nivna strana poramnuvale,online stojat evidentirani site transakcii. Zosto navreme ne citale broila,da se 2 smetki ajde ke razberam,ama tie 6 smetki gi trgnaa od sistem i denes pustija edna smetka za period od 5 meseci kade e odbiena sumata sto sum ja platila i ostanale okolu 30.000. Obavezitelno e citanje broila barem na 2 meseci. Plus toa sum nov korisnik na evn,bo edna kukja sme 2 korisnici. Kako kaj drugiov korisnik ne e stornirano nisto,samo kaj mene

6. нина122

нина122 Популарен член

Евн има обврска да ти го чита броилото еднаш годишно, ти можеш сам да пријавиш состојба на броило, еве и јас имав проблем со високи сметки, почнав секој месец на 27 да си пријавувам состојба на броило, си водам и ексел табела колку сум потрошила минатиот месец, колку овој и испадна дека се додека пријавувам состојба на броило се е во ред, нема натпишување, ЕВН доаѓа да чита броило и состојбата ми е таа што сум ја пријавила..

7. NCIS

NCIS Истакнат член

Kako ednas godishno,zakonski imaat obvrska na 2 meseci da citaat broila. Neli elektronski e citanjeto na broila,isto i kako isklucivanjeto za neplateni smetki. Za sto plakjame od nivni uslugi ako sami citame broila

eliesaab likes this.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Нешто си грешка
    Кога го купија евн у соговорот има дека се должни еднаш годишно да читаат саат
    Од кај ви текнува дека на 2 месеци треба да читаат

baguf4e likes this.
  9. La-loca

La-loca Популарен член

И јас имав пријавено за висока сметка, прочитав колку имам потрошено исто ми ја сторнираа сметката магично ми ја снема. Пред некој ден се појави и е на пола. Најдобро е сами да пријавуваме состојба секој месец. Има на страната онлајн.

10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Дали се случило некому, 4 непрокнижени сметки имаат од ЕВН, уредно платени, за време на викенд гасат струја, и нема кој да дојде за приклучок, и тоа на сите платени сметки! Како смее ова вака? Ние не сме криви што не им се прокнижиле, ниту не обавестиле за тоа, вчера со приложени документи, одма направија приклучок, џабе се каравме, има начин негде да пријавам вакво нешто??

11. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Некој ако знае да ми објасни што значат овие триаголничињава со извичник, седиме во стан, станот и сметките сеуште се на име на инвеститорот но тој нема платено последни три сметки а мене пак не ми дозволува странава да ги платам а ми е страв да не не исклучат со мало бебе сме.

Attached Files:

12. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Мислам дека и да сакаш не можеш да ги платиш кога се вака, не можат да ти исклучат на вака мали суми
    Јави се во евн ќе ти објаснат

Ellyy likes this.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Тоа значи дека сметките треба да се платат. Јас плаќам преку апликацијата. Кога ќе кликнеш на коцката одма долу кај Вкупно за наплата се појавува сумата. За 3 неплатени сметки исклучуваат струја.

14. Dust

Dust Game Over

Тоа кај мене секогаш значи дека платени се ама не се книжени сеуште ...тоа ми го дава онлајн кога плаќам ..

Waverly Raven and Ellyy like this.
  15. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Знам дека треба да се платат, проблемот не ми дава да ги платам не можам да ги штиклирам.

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Може некој ги платил. За еден ден се прави трансакција. Така е кај мене кога плаќам.

Две сметки немам платено (facepalm)

Ellyy and Снегулк@23 like this.