Како бе така ги немаш видено? Им знаеш име и презиме?? Иди на шалтер во евн кажи дека немаш добиено сметка и сакаш да знаеш колку е за да ја платиш и на таа улица колку сметки има. Па може ќе одговорат. Јас мислам дека газдите сакаат да ја плаќаш и нивната.
Нема шанси толкава сметка да имате, дома на мене не ми стига толку а сметај дека кај нас се готви, се пуштаат машини, бојлери а зимскиот период и по некоја дополнителна греалка па повторно ете да речеме до кај 2000 сметка доаѓала, лето до кај 1500. Сигурно во таа сметка е вклучен и некој дел од куќата во кој седат газдите, можеби имаат тие уште некоја сметка која тврдат дека постои ама гарант е некоја минимална.
А дали е возможно фрижидер, обичен да троши 500 ден месечно некој ако знае да ми каже? И јас сум студент па моите газди за три месеци што не бев тука а фрижидерот работел ми побараа 1400 ( поточно 466 ден од месец му доаѓа)
па ти ко си заминала тие не можеле да го исклучат фрижидерот? Зошто да работи без потреба? Или такса за струја треба да се плати па нема кој
Затоа што имало нешто од храна оставено. (А самата газдарица кога дојде ред за плаќање ми рече: Подобро да го исклучевме, помалку вредеше храната отколку што е сметката).
не знам баш колку би можело да троши фрижидерот ама свекор ми со фрижидер нон стоп што работи машина често што се пушта и тв поретко плаќаше 700 ден
Здраво, студентка сум и изнајмив стан, собата што треба да ја затоплувам е 25м2, дали имате предлог со што би можела да ја затоплувам и колку пари би ми доаѓала месечна сметка ?
Сите имаме, кој дома, кој во влезот. Зошто ? Тежок е за читање, треба да запишуваш состојба на киловати и на ефтина и на скапа. Ако ти дошла висока сметка, да знаеш дека претходните месеци ставале сума отприлика па сега го читале саатот и доставиле од претходно. Не исправно е тоа, ама така си прават.
Zdravo. Sakam da pitam ima strana na evn na Google sto moze da pravis korekcija na smetkata dali vi ima stignato od ka ke se naprae korekcija druga smetka i dali ste platile pomalku. Sega site se soocuvame so visoki smetki (mojata smetka za via mesec e 7 500 den a nemame koj znae sto ukl)
Јави се на телефонскиот број на ЕВН и кажи колку имаш потрошено висока, а колку ниска тарифа.Ќе ти дојде за брзо нова сметка и таа ќе треба да ја платиш.
Кај нас често се случува да дојде еден месец висока сметка, наредниот ниска, бидејќи не го читаат саатот секој месец, туку на 3-4 месеци. Минатата година ни дојде сметка 25000, а надерниот месец 200 ден Доколку сте поднеле барање, нареден месец ќе ви ја израмнат сметката и ќе платите помалку.