Тоа само во Македонија го има. Зима плата од 100 евра, а троши на телефон 150 евра. Јас тоа неможам да го сфатам. И после пари немале. Епа ќе немаат кога волку пари се дава за телефонска сметка.
Mаксимум 250 ден обично трошам по 200 ден Али еднаш кога направив сметка 900 ден сметка мајка ми кје ме убиеше!
E мене ми стигна 2.670 ден. И мислам 49485854838 болки ме удрија во гради. Ама видов дека скоро целиот износ е заслуга на Интернетот. Додека бев во Грција, не бил исклучен и којзнае што се приклучувало. Кај за мене биле овие новите телефони!?
На фиксен, фамилијарен рекорд ни е околу 9 денари остварен разговор, пред неколку месеци тоа. Јас на моб, во зависност од периодот. На ВИП сум и преку лето активирам 500 минутки 2-3 пати месечно, во остатокот од годината ни толку. Не гинам на телефон.
Моја другарка имаше сметка од 500 евра. Уште не можам да разберам. КАКО? Мене до пред некој месец ми беше 600 денари претплата, па татко ми ме префрли од непознати причини на 1000 (или нешто ситно над тоа, не знам). Обично сметката ми е околу 1200, 1300, 1400. Тука некаде. Највисока ми била мислам дека 3700 кога бев на одмор ова лето.
месечно 500-ка мн муабети непраам т.е они ме с ејавуваат мене шо јас само сигнал давам ии они трошат кредит.. паметно дете сум јас хахха
Јас имав претплата 300 денари месечно. И дека сум на Т-moble на страната си проверував.. И еднаш ми дојде 1000 денари. И јас вака Мајка ми ме испонакра што не ми рече И на крај кога видовме пак дојде 300 денари, а тоа цело време било нешто не точно.. Што знам како оди тоа Глупости! Така да инаку сега немам направено никогаш
Денеска на дечко ми му дојде сметка на ВИП 2000 денари, а секогаш му доаѓа најмногу до 400 ден, со мене има посебно бројче на бизнис тотал тарифа на Т-мобиле, каде е засекогаш бесплатно со тие броеви. Отишол во ВИП рекол дајте ми извештај да ја видам што е оваа работа, и му рекле не сме овластени тоа да ви го дадеме од каде да знае заради што е толкава сметката, на интернет се имаше уклучувано чат -пат ама имаше нели од ВИП бесплатен интернет до 31.01 за сите постпејд корисници. И сега ќе чека да дојде целосната фактура за да видел од каде толку пари му излегла сметката. Јас му реков да отиде во друг салон на ВИП и одновно да побара да му дадат извештај и ценовник за тие услуги за да може да реагира со време. На Т-мобиле мене ми стигна порака дека смтеката ми е 3500, а претходната ден кога јас ја проверив сметката ми стигна порака дека ми е 350, не ми беше јасно , се изнервирав, отидов во салон и проверија и ми кажаа дека се работи за грешка.
Порано имав картичка на сметка.Минатото лето добив сметка со 3000 ден. ,која нормално татко ми ја плаќа.И од тогаш ми купија при-пејд (на кредит).Секоја недела ставам 100 ден,79 ден за бесплатни минути кон сите што се на оне и затоа месечно најмногу 400 ден.
Лани летото ми стигна сметка 4.900ден! По казна морав да ја платам мојата и сметката на мајка ми со свои пари што вкупно изнесуваше 6.000ден. Следниот месец мајка ми ми го зема мобилниот и кога гледам сметката стигнала 2.000! Факт е дека операториве лажат па отидовме и зедовме детална сметка и ни ја намалија цената. Сеуште сум на сметка ама сега ми стигнува околу 600 ден за плаќање.
Кога бев една недела во Италија...сметката ми стигна 6.978 денари. Нема да ја заборавам сумава! Финтата била што телефонот јас мислев дека е приклучен на wi-fi, а оно од сметката си влечело Интернет. И после шок ме удри. Пари дадени заради невнимание. Еден шопинг во Солун ме кошташе
Со фиксен телефон веќе скоро 10 години не се служам, а мобилни отсекогаш исклучиво при пејд сум користела баш заради овој „феномен“ со сметкиве. Нека поткраднат 20ина денари, ама ај нека ми дое сметка од неколку илјадарки коа ставам кредит за 100ка максимум 150денари.
Во септемиври ми стигна 3,800 денари пошо нашата фабрика ги плаќа сите сметки таа сума не ништо но мајка ми ми викаше 1 саат како трбало да се штеди да бла бла ама моја беше грешката бев 3 дена во бугарија и заборавив да исклучам интернетот
Мојата највисока телефонска сметка била 1000 денари,од тогаш не се осмелувам да ја покачам повеќе од 500 денари.Кога моите ја видода таа сметка косата им се крена,за малце ќе ми го земеа телефонот.
Пред 2 недели имав број на претплата.И правев ооогромна сметка.По три илјади и нешто.Татко ми кога ја видеше сметката...не знаеше што да прави.Секогаш секаде јас се јавував пошто секогаш имав пари на телефонот.Е сега си купив бројче на Вип на кредит и се контролирам колку можам.Но со телефонот тешко е да се контролирам...Нон стоп зборувам со некој
Лани имав на претплата и си видов едни квизови на нет. си прајќав пораки мислев дека бесплатен е квизот. а тоа 1 порака 50денари ми земало ... после ко гледам 6.000 сум направила. ама сепак со убаво си поминав не ме караа скоро ич ,не ни се сејќавам,(знам дека се извадив некако им кажав дека нема да ми се повтори и не ми се повтори ) ама од тогаш си знам колку трошам + на претплата повејќе никогаш нема да бидам . сега по 300-400 месечно си ставам кредит доволно ми се
А што велите за ова? http://www.puls24.mk/zanimlivosti/z...ala-telefonska-smetka-od-2-9-milijardi-dolari