1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Високи девојки и високи потпетици

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 23 февруари 2011.

1. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    130
    178-179 сум висока и си фурам штикли и не се замарам. Најчесто носам 12 ;) Мразам ниски луѓе јас...

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    1,72 сум висока и највисока штикла ми била 9цм едни си имам 5цм и толку страм ми е да облечам повисоки :lol: (додуше и слаба сум не ке ми стоет многу високи)

3. mystic999

mystic999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    22
    Mене многу атрактивно ми изгледаат високи девојки на високи штикли, тоа држење и движење не може да го има ниска девојка па незнам на колкави штикли да се качи

На Lolo5, Name и tropix4e им се допаѓа ова.
  4. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Висока сам 1,76 и ме нервират високи штикли,мислам дека не ми прилегат,а и нејќам
    да делам луѓето,така да избегавам многу високи штикли :)

5. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Имам другарка која е висока 177 и не сака да чуе за високи штикли ..
    јас си сум 170 и си фурам и 15 понекогаш,ама сега нема да можам на новиов дечко ако му се качам на 15 ќе можам јојо да му правам :/

6. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Е готово , смрт :rofl: :rofl: :rofl: Ова беше додека се преправав дека имам 17 години. КРЕТЕН :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На Lolo5 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  7. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Јас сум 172см. и не носам мн. високи потпетици. Највисоките ми се 10 см. А останатите м исе по 5см.

8. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    178 сум висока и воопшто немам таков комлекс,си носам високи штикли па знам и 10ка да облечам,носев и пред маж ми да го запознаам па така и си запознав висок(190см) :lol: :lol: :lol:
    напротив мое мислење е дека високите девојки треба да носат и да ја истакнат висината и лепотата-па која манекенка сте виделе ниска ;)

На Lolo5 и Name им се допаѓа ова.
  9. Moschino

Moschino Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    17
    Мразела ниски луѓе,како бе не ви е срам да пишувате вакви работи. :^) :x Ниските луѓе не се грди, не ми е јасно зашто ги делиш луѓето на ниски и високи

Инаку да не бидам офф-топик задоволна сум од мојата висина (170) и мислам дека на сите им стојат високи штикли,само да не претеруваат

10. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.295
    Eј да си висока 180 и да се малтретиташ на потпетици од 12-13 см неможам да разберам,тие се малтретирање за нозете и за цело тело,во нив неможе да се оди опуштено и елегантно,ај за премногу ниски девојки да ги носат за да додадат см тоа може да се разбере ама ова.
    A инаку јас сум за високи потпетици,многу поженствено и поелегантно се чувствувам во нив и мислам дека секоја жена треба да носи потпетици,ама умереност пред се,јас најчесто носам потпетици од 7- 8 до 10 см имам некои и од 13 см,ама тие ми се само за ептен свечени пригоди како свадба на пример,а за секојдневно и за излегување нема шанси,инаку и јас сум ниска 162 :)

11. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Јас сум 170 висока, ни висока ни ниска и потпетиците 12 ка ми се омилени , па и баш убаво ми стојат на девојки што се високи , сметам дека потпетици на секоја жена идат висока ниска средна сите ми се поубави со нив :lol:

На Moretti му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Блазеси ви вие што сте повеќе од 175 високи и не вие гајле за 15 цм штикла.
    Јас сум 170 и незнам дали да купам толку висока штикла. Досега сум носела само 10. Се надевам ќе се убедам и ќе си ги купам посакуваните штикли

На Lolo5 и TIGRICA123 им се допаѓа ова.
  13. TIGRICA123

TIGRICA123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    43
    хххааах исто и јас сум 170 см висока па секогаш внимавам на изборот на чевли со високи потпетици и никако неможам да се замислам со потпетици високи 15 или повеке см....како на таа моја висина да додадам уште 15'20 см едноставно НЕМОЖАММММ '''''10 се сосема ок

На MejkApGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    јас сум 1 74 и носам високи штикли,околу 10 cm да речиме дека се ,тука негде :D

На vaga95, TIGRICA123 и MejkApGirl им се допаѓа ова.
  15. cookie19

cookie19 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Штикли ?!?

Значи висока сум 1.82 цм, во гените ми е тоа, фамилијарно сме сите високи. Сакам многу да носам штикли, имам убави нозе ама коа ќе се поткренам на прсти ми се чини дека сум триметражна. Прашањето ми беше дали и вие кои сте блиску до мојата височина носите штикли и колку се високи и дали се чуствувате непријатно дека сте високи уште плус неколку цм, зашто мене ми се чини дека сите ќе гледаат во мене :/

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Штикли ?!?

Да бе, зошто да се чувствувам непријатно? Па нека гледаат. Колку глупаво е размислувањето дека за високите, штикли не се. Глупаво е да си облекол штикли, а да не знаеш да одиш во нив, а за др. ич не бери гајле. Плус ти самата кажа, имаш убави нозе, сакаш штикли, и тоа е се што треба :) High heels, high hopes ;)

На Lolo5, macalavica и cookie19 им се допаѓа ова.
  17. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    4.885
    Штикли ?!?

И јас сум доста висока , и носам штикли, многу пати ми велат демек нема потреба ама јас уживам да ги носам.Кога бев помала мислев дека нема да можам да си најдам дечко :lol: :lol: ама го надминав тоа :lol:, сега ем носам штикли ем си имам дечко :lol: :lol:

18. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Штикли ?!?

Нема потреба да ти е незгодно, носи си штикли штом ете како што велиш имаш убави нозе. Ако веќе толку ти е незгодно немој да носиш некои превисоки. Ете јас имам една другарка која е така висока носи штикли ама на пример без платформа или со не толку висока штикла и прекрасна е и таа а прекрасни се и штиклите што ги носи.

19. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Штикли ?!?

Прашањето на Куки е на место. Висока девојка е како низок дечко, not very suitable on first sight.

Ако ти е битен машкиот агол... :emo:

Секоја девојка, макар висока 182 е позгодна на штикли. Има некој сензор во главата кај мажите кој се вклучува кога ќе го слушне само тропкањето на штиклите, а камо ли да ги види. Така што секако носи ги, и те молам, те преколнувам, не облекувај од оние балетанкине, како и да се викаат, оние flats, само зашто си висока, одвратно стојат и на ниски и на високи девојки.

Гледај да не се 15 сантима, ама на „петка“ слободно качи се и глеј го светот од високо. На крајот на краиштата, сигурно нема да бркаш просечни момци, туку кошаркари, одбојкари и луѓе за тебе битни. Другите кој ги есапи, не се замарај со нив.

На Lolo5 и macalavica им се допаѓа ова.
  20. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Штикли ?!?

Штиклите може да ти стојат совршено ако знаеш да одиш во нив , без разлика на висината . Не сум за 5ка никако , често забележувам една девојка од мојот град на таа височина и многу бапски ми изгледа , можеш и со 12ка да се обидеш максимум , а мој совет е дека не ти треба 15ка . Од оваа сезона посебно се актуелни оние поелегантните што не се на платформа , било отворени , било малку шпицасти но се моментално во тренд , нивната штикла е од 9.5-10см и супер стојат и на фустанчиња и на панталони .Инаку секое тело многу поубаво изгледа на штикли , се разбира ако девојката зрачи со самодоверба и знае да ги носи .

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.