1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Високи девојки и високи потпетици

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 23 февруари 2011.

1. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Висока сум околу 175, незнам колку точно е.
    Носам високи потпетици само на сабота, најчесто носам околу 13/14 цм.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    170 сум со високи 180 :rofl: ама ич не се замарам , поубаво изгледа :)

На Deni87 и Lolo5 им се допаѓа ова.
  3. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    6.424
    Ја сум многу висока ( 185цм) и ретко носам штикли и тоа максимум 8 цм, не за друго туку коа се губиме у диско другаркиве кај мене се чекааат. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На Lolo5, crazylady, koritsaki и 7 други им се допаѓа ова.
  4. owi

owi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    123
    Па уште прашуваат дали да носеле штикли |(
    Ма носете обавезно!
    Колку само се восхитувам на висока девојка со потпетици :wasntme:
    Изгледаат поубаво, позабележително, посигурно.
    Ако знаат да ги носат нормално :!:
    И ниска да си и таман да си, џабе ти се високи потпетици ако оди подгрбавено и несигурно :!:

На Lolo5 и SlAtKi4ka.SlAtKi4ka им се допаѓа ова.
  5. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    Висока сум 174,175 тука така сум..
    Заради годините сеуште не носам штикли, имам еднаш,два пати облечено и толку..
    Многу пати ми кажуваат на штикла многу поубаво било, ама јас се осеќам превисоко, а многу сакам штикли..
    Сепак за понатака што ќе биде незнам, веројатно ќе носам.. :wasntme: :$

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.348
    Допаѓања:
    13.303
    Јас сум висока 168см и овожавам високи штикли, околу 10-12см ми се повеќето што ги имам.
    Мене мерка за тоа дали се штиклите превисоки ми е дечкото. Со 12см штикла сум рамно колку него, а ако има некоја патика со сантим-два ѓон пак е повисок од мене. И тоа ми е тамам. Последниот пар што си го купив се 15см и со нив сум повисока од него, и едноставно тоа не ми се допаѓа, па си ги носам тие кога не сум со него.
    Јас и да бев 180см висока, ќе си најдев дечко кошаркар и пак високи штикли ќе носев :lol:
    Нема ништо поубаво од жена на штикли (секако ако знае да оди на нив :wasntme: )

7. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Јас сум 177 висоκа и си носев 15κи и ич не се замаρав. Сега ги намалив малκу за да не сум повисоκа од мм. Ама сеκогаш κога можам си ги носам и 15κите.

Сум забележала деκа κога сум со балетанκи ниκој не ме пρиметува, ама штом ќе облечам штиκли сите зјапаат во мене. Не знам дρугите што мислат ама јас си се чуствувам одлично со штиκли.

8. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Таа ножна тортура од високи потпетици штетна по вените е измислена за да им додаде во висина на тие што имаат потреба инаку.

9. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Јас сум 175 висока и секогаш кога можам си носам штикли 10-13цм. Филингот на штикли дефинитивно е незаменлив. Едноставно посекси се чувствувам со нив.

Дечко ми се зеза со мене, вика да можеше и за низ дома ќе ги носеше

10. Belieber.24

Belieber.24 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас сум висока околу 176 цм и имам много комплекси за мојата висина....Другарките ми се многу ниски и тие слободно си носат штикли и дури по 15 цм...Никогаш не носам штикла и не знам како да ги надминам тие комплекси :worried: .....Имам 17 и се надевам дека нема веке да растам....оваа година почнав да носам на полна пета ама не се чуствувам воопшто самоуверена или пак да носам и чизми или патики со 3 цм подигнани сепак не можам да поднесам колко сам висока ....некој совет како да се чуствувам посамоуверено ;( :sweat:

11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Висока сум 170 см,си носам високи потпетици редовно.За излегување од 12 или 14 см,а за преку ден може и на 8 цм да бидам.Колку и да сум висока не се откажувам од штиклите,ми ја искажуваат женственоста и се чувствувам посигурна,со поголема самодоверба.

12. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    414
    Ја читам темава и навистина се разочарувам од дел од мислењата.
    Јас сум висока 180 цм а имам само 14 години и?! Жирафа сум излезена од зоолошка?! А ниските што се - ПЕЧУРКИ! Хм кога веќе некои од вас обожавате да ги вреѓате високите девојки, слободно можам да кажам нешто и за ниските. И не е поентата да се вреѓаме меѓусебно, секако дека ќе постојат и високи и ниски девојки, сите сме различни и сите сме убави на свој начин. А посебно ќе потенцирам дека сепак ВИСОКИТЕ ДЕВОЈКИ се манекенки- а не ниските ;)

ПС. Извинете ако некого го навредив, ама и мене ме повредија дел од мислењава овде, па затоа враќам со иста мера.

На Lolo5, Lovy1, LittlePinky и 5 други им се допаѓа ова.
  13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Зошто не би носеле високите девојки штикли?
    Имам видено баш високи на кои преубаво им стојат високи потпетици,зарем високите само балетанки ке носат.
    Сепак треба да не е преслаба високата девојка уште и на штикли,па изгледа како да ке се скрши секој момент.

14. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    wow мислев дека сум единсвена која има 14 години и е 180 :D welcome to the club ;) :*

На Lolo5 и Sweety55 им се допаѓа ова.
  15. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Висока девојка не се чувствува самоуверено? Девојко, да те потсетам дека сите оние што носат штикли ги носат со една цел - да изгледаат повисоки. Ти и без тоа си висока, и не си сигурна во себе?

176 е скоро совршената висина, треба да имаш над 175 ако сакаш да станеш модел (остави ги „моделите“ во нашата земја, многу од нив се ниски, а често и дебелки :D), и не знам зошто висината би ти била комплекс. Јас бев 178 на 17 години, не пораснав оттогаш, па мислам дека и ти нема повеќе да растеш.

Штикли слободно носи си, прашај го кого сакаш, посекси од висока девојка во штикли - нема. Јас слободно си носам 13ки, на платформа, на пониска штикличка. Не си ти крива што другарките ти се ниски, и нема потреба ти да се прилагодуваш кон нив. Јас не можам да најдам ниту една предност што ниските девојки ја имаат, а високите не. Можеби само што пониските полесно можат да мијат коса во лавабо :D

На Lolo5, BoaVista, LittlePinky и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Многу грдо ми изгледа.Јас сум ниска и се гордеам со тоа,бидејки кога сакам можам да носам штикли,а да бев многу висока нема никогаш во животов да облечев штикли,а штиклите се мојата прва љубов.

17. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    414

Секој со своето мислење. И јас се гордеам со мојата висина (180цм), бидејќи каде и да одам, сите очи ќе бидат вперени во мене и не морам да облечам штикли за да ме приметат. Високата девојка сама по себе е грациозна, а и сите сме сведоци дека сепак во светот на модата и убавината високите девојки владеат и носат штикли.

18. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Дека високи девојки не идат со високи штикли е мит oдамна веќе срушен. Да не изгледаше убаво, немаше на модните писти да се бараат само високи девојки, а и не секогаш на ниска девојка убаво изгледаат високи потпетици.

На Lolo5, LittlePinky и Sweety55 им се допаѓа ова.
  19. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    10.188
    Девојки не се карајте секој со свој вкус :) И не ги вреѓајте останатите за да се утешите себеси со тоа што вашите комплекси ќе ги префрлате на некој друг. Прифатете си го изгледот и секогаш ќе бидете посамоуверени без разлика какви чевли носите.

Штиклата ми се допаѓа на секаква висина доколку чевлите се елегантни. Не сакам торти со огромна платформа затоа што во мои очи создаваат контра ефект и го грубат ставот наместо да го прават грациозен.
    Јас сум исто така висока 175-6 и на памет не ми текнало да се замарам дека сум многу висока. Се качувам на штикли секогаш кога ми е кеиф, само гледам да ми се удобни и да не си ја упропастам цела вечер затоа што нема да можам ко човек да играм и да одам.

20. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Долга нога ти је права ствар... 8)

Висока сум и си носам штикли, ги обожавам. Уствари кај мене у плакар ретко и ќе најдеш нешто ниско.
    170 сум, со штикла од 10 цм, Хитлерчо е пак повисок за половина глава од мене. (а може и повеќе).

Високите девојки штрчеле како жирафи? :^) Е ако де тешете се :D

We're sexy and we know it 8)

На Lolo5, ivi1987, Nade-sunrise и 2 други им се допаѓа ова.