1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Високи девојки и високи потпетици

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 23 февруари 2011.

1. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Јас самата сум висока. Се сакам каква сум, но ич не личи да бидеш 175 и да се качиш на 10 цм...

2. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Jас сум една од тие високи со комплекси во врска со тоа :$ :lol: шала на страна мнооогу ми смета висината како идиот се осекам кога сум во друштво и сите се бајаги пониски од мене,висока сум 1,80 а пусти мерак за штикли ;) ;) и знам да облечам 10-ка а и повисоки ама верувајте ептен ми е незгодно кога ги носам...незнам се чувствувам како сите у мене да глеат и да викаат
    си извињење
    види ја кобилана :mm: :mm: :mm:

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Баш би сакала да сум уште повисока за да не морам да носам високи потпетици.
    ќе се задоволам и со нешто пониско, а сепак елегантно.
    Ем висока, ем нема да ме болат нозете. :lol:

Не ми се допаѓа кога некои високи 180цм и уште 15цм штикли... буквално жирафи. Место да уживаат во можностите што им ги нуди висината они смешни излегуваат.

4. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Јас мислам дека се е до тоа на кого како му стои :)

5. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Па,не ми е чудно ако висока девојка облече високи потпетици,пак би изгледала убаво,според мене.А многу викаат дека не било убаво високите девојки да носат високи потпетици,но јас сметам дека секој треба да си го носи она што го сака и што му стои убаво. :)

6. yonce

yonce Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    13
    Многу сакам високи потпетици и затоа си носам. А инаку сум висока околу 172-3 цм :rock:

7. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.353
    јас ептен сум висока да...како не сум била висока колку Мекејлеб сум тука некаде....Иначе гледав Танц со ѕвездите она репризното и кога ја видов Маријана Станојковска со Тони Михајловски ко да ги гледам Перо Антиќ и Мекејлеб :D па таа и така висока,ама со оние штиклите можи и бетер од кошаркарот Дирк Новитцки да биди...

8. loveIan

loveIan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    61
    А зошто мора да се омаловажат едни за да се истакнат другите?
    Сите сакаме да изгледаме впечатливо и убаво. Да изгледат убаво, но не ми се допаѓа кога се 180+ цм. :)

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ахх, штиклата ќе ми биде мојата невозможна љубов. Висока сум а кога гледам каков избор на штикли има ауфф се топам. Згора на се, си имам купено некоја штикла но, незнам да одам. Или не можам да се избалансирам за да одам правилно. Штета, според мене штиклата е најсексипилното парче што некоја жена треба да го поседува во својот плакар.

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Лично сметам дека штиклите се нешто преубаво,било да се 12ка,10ка или пониски.Секоја штикла си е различна и чисто се сомневам дека нема девојка која барем еднаш во животот не се заљубила во некој пар штикли.Како и да е сметам дека високите девојки треба да носат или ниски штикли или воопшто да не носат,бидејќи без навреда (со исклучоци) ама посебно оние што се слаби како прачки и немаат ништо на себе и уште толку личат како штркови! Не важи ова само за високите ...има и девојки што се полни и кога ќе застанат на штикли мислиш штиклата плаче.Како и да е не сакам никого да навредам,сите имаме маани и предности и треба да научиме како да се носиме со нив :)

11. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    @lovelife devojce go citam postov i ne mi se veruva sto pisuvash. nema nesto po sexy i po ubavo od visoka slimm devojka na stikli ,po poznatite modeli toa moze da se vidi. sekako ti nesakash nikogo da navredish no najiskreno ti kazuvam ova sto si go pishala nema nikakov smisol.

12. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    mia види ги манекенките и погледни само како се движат и на што личат.Зборев за такви девојки кои се премногу слаби и се одвратни на штикли ! П.С познатите модели имаат мн повеќе отколку она што јас го пишав во мојот коментар.

13. Lutenica

Lutenica Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
  14. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Штикла секогаш изгледа секси, само на многу високи девојки (зборам за апла високи) и не баш но затоа има и не толку високи потпетици..:lol:

15. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Visoki devojki i visoki stikli..Spored mene nesto preubavo i najprivlecno. No :!: sekako tuka igra uloga i gradbata na teloto i barem mene za oko ne mi e ubavo koga ke vidam prekrupna zena/devojka,pa uste i visoka i nosi 12-ka stikla,a istoto vazi i za niska,pa ogromnata stikla sto ja nosi ti se cini vo sekoj moment ke ja skrsi.
    No sepak i toa e rabota na vkus i poznato e deka mn.luge i pokraj toa sto odredena rabota ne im stoi sakaat da ja nosat.

Jas spagam vo povisoki i obozavam da nosam stikli i so pomala stikla i so pogolema,zatoa sto smetam deka istite i mi stojat.I nesum imala nikogas nikakov kompleks koga nosam pogolema stikla ,tuku bas naprotiv se cuvstvuvam samouvereno i privlecno.
    Kendall-Jenner_glamour_24mar14_rexfeatures_b_592x888.jpg 132890710.jpeg 7e9a9cd763c72ff722fc0b9c7750f807.jpg article-0-1B655B0D000005DC-482_634x1254.jpg taylor-swift-business-chic-1.jpg
    :inlove::inlove:

На Lolo5, makedonkamak и Adina им се допаѓа ова.
  16. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Високи потпетици + висока девојка, не само што не е лоша комбинација, туку е една од добитните. Секако, ако во овој пакет спаѓа и тенка нога.
    Со моите 180cm можам да излезам и на потпетица висока 5cm и на штикла од 15cm. Не гледам зошто би претставувало некаков проблем.

Немојте да носите штикли ако истото го правите за да ви дадат самодоверба која веднаш си ја поврзувате со висина. Носете штикли за да имате уште една работа на вас која ве прави да се чувствувате неодоливо секси и уживајте во тоа што сте девојка. Самодовербата секако доаѓа од внатре. :)

На Lolo5, awl, mirandaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.511
    Допаѓања:
    17.523
    Јас сум висока 184cm и воопшто не сакам да носам штикли. Спортски тип на девојка сум и носам рамни чевли. И не ми е пријатно кога видам некоја девојка како мене, висока, во 15cm штикла, а сите околу неа се пониски и таа изгледа како жирафа. Но не сум против доколку некоја висока девојка облече штикла од 7-8cm. Тоа баш ми е симпатично. :)

На makedonkamak и Rama им се допаѓа ова.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Дефинитивно ми е одбивно кога ќе видам некоја девојка скоро која е превисока, да носи високи штикли , како жирафа некоја или камила:D ниикој не им успорува да стават штикли ама не мора па 10-15 цм:o оправдувам повисоки штикли само кај пониските , јас лично сум висока околу 170 цм и од секогаш си носам пониски штикли , така се осеќам најкомотно, мада се е релативна работа и никој веќе не носи тоа што му е прикладно туку тоа што е во тренд за жал!!

19. anni93

anni93 Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    250
    Даааааа :l:но да не е девоjката преку 180 па уште штикла голема.
    Но сигурно по секси е висока девоjка на штикла отколку ниска на штикла.:l:

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    61.354
    Високи штикли на висока девојка? Зошто да не!!! Но, само ако партнерот до неа е повисок од неа+штиклите!!! Во спротивно нема да изгледа убаво 8)!!!