1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Високи девојки и високи потпетици

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 23 февруари 2011.

1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Јас сум висока 172 сакам високи потпетици и носам но не мн.високи во буквална смисла на зборот туку средна висина,така се чуствувам и покомотно и поженствено,искрено некоја кога ќе ја видам висока на потпетици со висока платформа и плус енормна штикла ми е прегрдо и одвртано,како оние на шипка што играт ми делува,а да не зборувам колку смешно одат како потфетени,ужас...
    Исто така уште ми се посмешни тие што се ниски а ужасно сакат да добијат некој сантим повеќе со претерано висока штикла,смешно е не делува убаво искрено...
    Но реално кој маж би одолеал на висока девојка со високи потпетици на долга убава нога8-|,значи не е важна само висината туку и градбата на телото...

На Lolo5, Astra30, Згодната и 2 други им се допаѓа ова.
  2. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    И покрај мојата висина 1 82 сакам високи потпетици,ретко носам и ретко кога имам прилика да носам,но кога треба сакам тоа да е баш висока штикла

3. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Visoka ili poniska,retko koja devojka moze da odolee na visokite potpetici. Jas sum so sredna visina I si nosam visoki potpetici, no imam videno nekolku pati visoki devojki so previsoki potpetici I ne mi izgleda ubavo. Citnav niz komentarive deka maskite bi se svrtele/zagledale vo takva devojka. Vistina, ama samo odaleku, zosto sigurna sum deka ne bi se cuvstvuvale isto tolku ubavo koga ke zastanat do nea a do miska I se :) Taka da, moe mislenje ne mora da se preteruva, se sto e umereno e podobro.

На koritsaki и kjukli им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Висока девока со високи штикли=кобила

5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.446
    Можам да носам :) 172цм. и 10цм штикла :) таман !

6. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    14.375
    Јас сум висока 178 цм. Порано се чувствував глупаво, зашто спрема другарките изгледав како "стуб". Веќе не се оптеретувам со тоа, а и доста ми е сменет вкусот за штикли, па сега преферирам салонки без платформа со благ шпиц и високи максимум 10 цм, за разлика од порано кога знаев да носам со огромни платформи:^):fubar:Голема предност за високите девојки во однос на избор на модел е што одлично прилегаат сандали со ремче околу глуждот и чизми до глужд, кои инаку визуелно ја скратуваат ногата, што посебно се забележува кај ниските девојки.

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Pictures-Gisele-Bundchen-Sao-Paolo-Fashion-Week-Brazil.jpg miranda-kerr-072711-a1 (1).jpg blake-lively-fashion-style-Favim.com-902525.jpg yüksek-bel-kot-serenay-sarıkaya.jpg 1729375-sara-sampaio-assiste-agrave-la-950x0-1.jpg
    ...:inlove::inlove::inlove:

На Lolo5, eliesaab, Avery и 2 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755
    Никаде не сум видела во продавница за чевли да пишува дека високите потпетици се исклучиво за ниските девојки, тие колку што знам се за сите девојки, високи и ниски.;)
    Високите потпетици се составен дел од секој елегантен аутфит, колку и да се дотераш ако не носиш високи потпетици тогаш не е целосен аутфитот а тоа не е примарно само за ниските девоки и високите сакаат да бидаат елегантни.:)
    Мене високи потпетици не ми се допаѓаат само на девојки кои не знаат да одат во нив, без обзир дали девојката е висока или ниска.

Висока сум 178 и секогаш кога излегувам носам високи потпетици зависно од расположението 10 или 15 см, гледам дека убаво ми прилегаат и само тоа ми е битно а дали некоја ќе мисли дека изгледам како жирафа, кобила, камила воопшто не ми е битно.:P
    Сопругот и да не ми е висок пак б носела високи потпетици, тие се за мене, јас да се чувствувам убава, секси а не за луѓето околу мене.

Патем не прочитав ни една висока девојка да ги почасти ниските девојки со навредливи изрази колку што прочитав ниски девојки со навредливи изрази за високите девојки..........тоа ме ми доаѓа као приказната со киселото грозје.:angel::lol::lol:

Последна измена: 22 април 2015
    На archangela, Lolo5, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. anni93

anni93 Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    250
    Си лечат комплекси де.Што не прочитав на темава и jaс,штркови,жирафи и незнам уште што не.Прво со такви изрази културата си ja покажуваат па се останато. Jaс лично сум во пониски,163 и секако дека би сакала да сум повисока барем до 173-4 и воопшто не би имала никаков проблем да носам повисоки штикли затоа што баш ми изгледа многу секси висока девоjка со убава градба на тело со штикли.Но и ниски на штикла ми е исто ок ,секако и градбата на телото да е убава,а нe крупна.
    И да можам да бирам повеќе сум за високи отколку ниски,но тоа ете ќе ми остане неостварена желба.:(И сите што се пониски и викаат дека штикли им стоеле само на нив потполно грешат,поточно и тие се свесни дека тоа не е така но тешко им е да се соочат со тоа дека каде каде е попривлечно што повисоко,ако веќе збориме за височината.
    :l:

На Lolo5 и zekzeki им се допаѓа ова.
  10. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Сега за сега сум 176,а може до крај на пубертет уште некој сантим да накачам :) На овие години не можам да се замислам на штикли,ни па сум пробала да носам,ама кога ќе дојде време зошто да не.Мислам дека изгледа убаво,елегантно,привлечно.:l:

На Lolo5 и mirandaa им се допаѓа ова.
  12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Висока сум над 175, на 17 години. Ако растам уште, јебига...
    Не носам штикли, до сега немав ни некоја голема желба да земам штикла да облечам. Ги имам 4 пара дома, така ми стојат, а имав мерак да си купувам, не да ги носам. :rofl:

Малку ми набиваат комплекси оние ниските, кога ќе ги видам како може да си носат висока штикла, љубоморна да станам.
    Имам долги нозе, но слаби и баш и не изгледа симпатично кога ќе облечам 15, ама затоа слободна може да си носам 12. Веќе една година не бев облекла штикли ама ја прочитав цела тема, и решив, утре ќе си облечам штикли. Па гајле ми е што ќе кажат. Иако и од машките ќе бидам повисока
    Одамна им се жалам на другарките дека ќе морам да најдам дечко два метри ако сакам да носам штикли, а некако тешко ми оди барањето. :wasntme: Вака сите совршени, ама кога ќе облечеш штикли си над нив. Е не може.
    Ако не носам штикли е само заради тоа што се срамам што сум повисока од половина и повеќе од машките. (n)(hollest)

А си ја обожавам песната, штета што не се пронаоѓам во неа. :rofl:

На Lolo5, eliesaab и crazylady им се допаѓа ова.
  13. cloud

cloud Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.868
    Висока сум 175, си носам високи потпетици кога имам прилика и немам никакви комплекси во врска со тоа. Доколку една девојка знае да ги носи и изгледа привлечно во нив, не е важно дали е висока или ниска.

На Lolo5, Jordanovska-K, cupicupicake и 2 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Поголема глупост од оваа немам прочитано за високи девојки и високи т.н штикли
    Високата штикла зрачи елеганција и ја издолжува ногата, нормално кој знае да оди на штикла
    Не е само да ја облечеш на себе, треба да знеш и да ја носиш.
    Каква кобила, незнам за што се збори, ама на ниска девојка и не стојат високи штикли...

15. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Ова некоја друга референтка ќе да е или јас сум грешка? :)

16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739

17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    76.705
    Ова може да го пише само жена или девојка која е ниска и искомплексирана.Јас сум 182 висока и гордо носам 10-ка или 12-ка штикла!!!

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Ова мислење како и ред други не се напишани од мене, и водам истрага од каде дошло ова
    Иначе и јас сум висока и носам високи штикли.
    И тоа повисока сум од сите тука што сте пишале

19. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    @referentka Хммм... Ај скролни малку погоре :wasntme:

20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Абе скролнав, ама сега баш се консултирам со некои овде, и на други места има нешта што не се мои мислења.
    Како да напишам така кога јас сум висока и носам многу високи потпетици

На Lolo5 и ivi1987 им се допаѓа ова.