Јас сум 173 цм и мнооооогу сакам штикли само некако тешко се привикнувам да носам. Од неодамна почнав да носам и супер ми е. Не се само средство за додавање висина туку и истакнување на женственост ,самодоверба и елеганција.Секако во вистинска комбијација на облеката
Јас носам штикли само затоа што сум ниска а не од мерак, па да бев висока немаше воопшто да носам штикли. Или можеби ќе носев, но навистина ретко.
Ретко носам штикли затоа што сум висока 1м,75 cm не се свиѓам самата кога носам штикла или исто така кога ќе видам некои девојки на штикли а премногу високи воопшто не ми се свиѓа
I jas sum visoka kolku i ti, 1.75-1.76 i mnogu sakam da nosam stikli, a voedno I mi se dopaga kako mi stojat. Ne se somnevam deka I tebe bi ti stoele super.
182 сум. Обожавам штикли, но поради висината не сум во можност. Мене уствари штикла не ми треба. Долгонога сум, така да си носам со мала штикла и не се замарам.
^ Еве и јас да се поврзам во муабетот. Имам само 17 години а висока сум 175/6 и многу ми е мака што не можам да носам штикли, а колку само имам мерак.
Обожавам високи потпетици, висока сум 165 и носам високи потпетици. Но, мене не ми се допаѓа како изгледа висока девојка на високи потпетици.
и јас ги обожавам.висока сум 1.67-8 и си носам. а иначе не ми изгледа лошо висока девојка со високи потпетици
Можеби би било смешно јас да коментирам на ваква тема, но ми е доста интересна темата баш околу некои социјални аспекти. Се надевам нема да замерите едно мое кратко мислење. Сум имал прилика да шетнам колку-толку, а има еден феномен кој многу често ми влегува во очи, а тоа е дека девојки од поголемиот дел на Европа многу ретко носат штикли, а уште поретко високи штикли на платформи. Не знам дали штиклите таму имаат некоја негативна конотација или било што, но многу ретко сум видел, а и кога одам на летување. Србите и Хрватите се многу висок народ споредено со поголемиот дел од светот, а таму девојки лагано фураат по 15 цм штикли без проблем. Мојата бивша девојка е полу Србинка. Лагано без штикли 191 цм, неколку пати има облечено штикли и беше буквално врба. Не оди, едноставно се губи сексипил, женственост. Друго е да бидеш висок 170-178 цм, па колку-толку личи штикла, ама во родниот крај на мојата бивша девојка што видов девојки високи +185 цм, а уште пак на штикли. А верувај таму има многу високи девојки. Не високи во смисла 175 цм, туку високи преку 185 цм без штикли.
Женски не си стварајте за џабе комплекси дека сте високи па сеа ајде цел живот на балетанки и на ниски чевли ќе го поминам..И да сте високи, не сте свесни колку треба да сте благодарни на тоа.Јас со моите 1.60 што да речам, се гинам во цела толпа луѓе, немам долги нозе (нешто за кое што многу како мала мечтаев кога ги гледав моделите) сакам долга коса но не ми стои бидејки сум ниска и ме прави уште пониска само итн..Вака кога подобро ќе размислам радо би одбрала да сум 1.80 отколку вака ниска ама тоа е готово, да си прифатам треба најубаво.Гордејте си се со висината и носете си штикли без проблем, па и да сте највисоки, ич да не ве брига.
^ Опуштено, комотно и квалитетно се носат, преку ден скоро невозможно е да видиш штикла, некако сељачки делува на сред бел ден. Ниту платформа, ниту штикла, природно и едноставно. Кога гледам тука на сајтов демек улична мода од некои европски градови, нема врска, една нема да видиш така дотерана.
Се зависи каде живееш и каква е културата и менталитетот на тој народ. По некое мое скромно мислење девојките на Балканот ( од Хрватска надолу) се облекуваат многу попровокативно и поразголено од повеќето европски држави. На летување кога одам повеќето девојки што ги гледам од западна, средна, па и источна Европа сосема chill out и обично се облекуваат без штикли. Нормално дека има и спротивни примери, но на генерална популација многу поретко. За Северна Америка, Австралија, Нов Зеланд немам претстава, но од пријатели што биле таму или живеаат генералната женска популација се облекува доста скромно и ненападно. Тоа не значи дека не се дотерани. Баш напротив, но не се вулгарни.
Да ви кажам право јас сум 171-172цм и кога ќе облечам високи штикли штрчам од моите пријателки (пошто се сите 160-165). Така да, носам повеќе пониски штикли.
Носев, одамна. Кога бев женско Висока сум 175, а носев 10-12см високи штикли. Сега, пари да ми плаќаат, не би одела на штикли.