1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Високи девојки и високи потпетици

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 23 февруари 2011.

1. millagros

millagros Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    178cm висока и носам штикли само од 10 до 12 cm

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Мислам дека и високите девојки треба да носат штикли но не 10 или 12цм туку некои минимални колку за елеганција.Верувам дека секоја жена на штикли се чуствува по самоуверено и многу по елеганто изгледа,а високите деволки си го скратуваат ова задоволство.

3. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јас сум скоро 180 и носам високи потпетици. Имам и штикли 12 :lol: што значи дека не давам големо значење на тоа дека ако сум висока треба пониско да носам. Порано беше така, но сега веќе не се замарам. Гледам само да ми се допаѓаат и убаво да ми стојат. Понекогаш сакам да сум и повисока :lol: а и не ми претставува проблем, бидејќи дечко ми е над 190 :D Така да палец нагоре за високите и екстрмно високите потпетици! :up:

На Lolo5 и Tannaa13 им се допаѓа ова.
  4. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Јас сум малку ниска али нема врска,носам штикли секако тие се љубов на секоја жена :)
    Нема врска дека ако си била висока не треба да носиш штикли,девојките со штиклите ја искажуваат својата елеганција и секако својот стил :)

5. Nevenchhe

Nevenchhe Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Јас сум метар и 70 . Висока сум , но сум сепак мала за да носам штикли .. на која возраст почнавте да носите штикли ?

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Висока сум 178cm. Многу ми е глупаво кога некој ќе ми рече: „Ааа па ти си висока, зошто си облекла штикли?“ Штикли носам (иако не носам често) затоа што така ми се сака, а не за да бидам висока. Јас всушност си се обожавам ваква висока, а уште повеќе си се обожавам со 13cm штикла :lol:

7. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јас во средно 3-4 година, ама тогаш беше друга модата и имав неколку пара кондурки и сандалки со ниска штикличка, и имав со плута (такви уште се носат и се многу модерни). Онака веќе поозбилно повисоки кондури од прва факултет, а во последните 2 години и екстремно високи, пошто тогаш им почна модата. Зависи за каде ми се наменети (излегување навечер, за на кафе, за во кафана, за преку ден и тн.) имам за сите пригоди. :)

8. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

SlAtKi4ka.SlAtKi4ka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    313
    Имам 13 години а висока сум 170,не носам штикли освен за новогодишната ноќ!И тоа не 12-ка,може 5-ка,мала сум за носење на штикли!

9. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Не дозволувам тоа што сум висока да ми го одземе задоволството да носам високи штикли. И да носам, и да не носам не се загледувам у машки пониски од 190цм, не дека ми е некое правило тоа, туку такви ме привлекуваат. Ги носам секогаш кога мислам дека ми одговараат на облеката и пригодата :)

10. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Ма нема врска бе...Другарка ми моја е 180 и си носи штикли зш да не...Мада што тогаш со дечкои се француски пар :wasntme: :lol: Ама и стои...Тело има не е со 20 плус...Зошто да не носи бе...

А иначе јас си облакам и 15-ка... и Да и јас и дечкоми сме тогаш француски пар пошо сум 5 цм повисока од него 8)
    Иначе сум 170 :)

11. Lallly

Lallly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    33
    јас сум висока 175-176 см а излегувам во штикли 10 см и воопшто не ми е срам бидејки и другарка ми е малку пониска од мене и не се замарам :rock:

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.498
    Допаѓања:
    105.986
    јас сум висока околу 160 цм и носам штикли т.е. бидејки сум средна , ни висока ни ниска. А за девојките што се високи и што носат штикли прво не изгледа убаво , и секогаш се прашувам како грбот не ги боли на толкави штикли :lol:

13. Lallly

Lallly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    33
    за штиклите да изгледаат убаво на висока девојка мора да има добро градени нозе :rofl:

14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.421
    Допаѓања:
    91.478
    Значи колку сме зајадливи ние жените, тоа е чудо.
    Високите ги боли грб од штикли, ниските не, високите имаат убава нога, ниските не. На високите им стои штикла, на ниските не зошто изгледа ко штикла да се движи. Ц ц ц...
    Ми се допаѓаат и ниски и високи со штикла се дур знаат како да се движат со неа. Мислам секој кога ќе се погледно во огледало знае дали нешто му стои или не.
    И ниските и високите не знаат некогаш да одат со нив, и ниските и високите може да ги болат нозете од штикли. Но, штиклите се женствени, елегантни и стојат на секое ноџе кое знае како да ги носи.

На Lolo5, sweet-star, Veki4kaa и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Fibia

Fibia Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Што има врска висината, јас сум 180 см па носам штики и ни грб ме боли ни ништо ...ако сме високи не значи дека сме шпагети па ајде на нерамна платформа ќе се превиткаме... Штиклата ја истакнува женственоста независно дали си 2м или 120см.

16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Јас мислам дека високите потпетици стојат на оние кои знаат како да се држат на нив,како да одат,и како да се однесуваат со нив без разлика дали девојката е висока или ниска.Ако таа се чувствува пријатно и самоуверено немам ништо против.Јас високите потпетици не ги сметам како помагало за `зголемување` на висината.И секако ги оправдувам девојките кои се високи и носат ВИСОКИ потпетици.

17. mili4kask

mili4kask Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    9
    Мили мои, јас сум 182 висока и секогас сум носела штикли па и до 10см. Летово си купив и од оние на плута. Многу луге те гледаат ко да си 8-мо светско цудо , ама мене многу ми е гајле. ЈАс имам едно мото околу оваа работа Штиклите не се носат затоа што си низок, туку од љубов. Јас одескогаш сум сакала штикли и не ми преци да ги носам :)

18. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    172 цм и горда сум. Долги нозе, високи штикли .. мх мх мх. Носам штикли 10, 12 цм .. Не ме боли грб,нозе,раце,глава .. ништо. :angel:

На Lolo5 и Lallly им се допаѓа ова.
  19. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    СТВАРНО високи девојки над 180цм високи + високи потпетици околу 12цм. = ЖИРАФА ИЗБЕГА ОД ЗООЛОШКА!! :o

Имам 160цм. и супер ми е, си носам каква штикла сакам - таква, башка шо можам да бирам и каков дечко сакам, висок или низок, секаков ќе ми одговара. А вака „жирафеста“ ...хм...

20. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Visoka sum 1 82 ,i sekako deka sakam stikla da nosam navecer,preku den po slabo,pa site od visoko gi gledam :D,malce povisoka od decko mi iskacam so stikla,ali nema veze mene ne mi smeta nitu na nego i superishka :D,vo sekoj slucaj podobro povisoka nego niska ;)