1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Високи девојки и високи потпетици

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 23 февруари 2011.

1. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Јас сум висока 180цм и воопшто не ми е проблем да носам високи штикли, се чуствувам женствено во нив, и баш ми е гајле за висината, порано имав набиено некој комплекси ама сега повеќе не. Носам потпетици високи до 10цм ( дечкоми е повисок од мене па затоа и носам 10 цм 8) ) инаку така за факултет или за во град посебно кога знам дека премногу ке пешачам и одам од едно на друго место, сакам да носма ниски балетанки или нешто слично, за вечерно излегување обавезно носам високи потпетици, а така за преку ден многу ретко ми се случува, бидејки сакам да се чуствувам комотно и удобно :)

2. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Свит Чајлд ти ако сега си 173 цм на 13 години што ќе биде за 3-4?
    Ако на пример растиш 2 метра не ти треба воопшто штикла, тогаш ќе биде претерано и навистина како жирафа би било, без навреда. :rofl:

Инаку за височките девојки. Висината не треба да ви претсатвува проблем, ако сакате носете штикли, некој нема да ви замерува за тоа, ама на пример не е убаво да бидеш превисока од партнерот и да го направиш џуџе, па и тој не е Антич. :D
    Носете ама не облекувајте 15-ка на 180цм. :D

3. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Jaс не cyм нешто многу висока ама сум слаба и ме нервира :@
    Облекувам штикли ама не некои претерано високи :)

4. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Глоси,па нема ваљда да растам уште. :D НЕ ДАЈ БОЖЕ 2 метра да бидам,до 175 или 180 доста е. А па и ја една мераклика за штикли...3 пати у година ќе облакам :)

5. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    ^
    Sweet дај боже да биде како што сакаш ти.
    Ама не знаеме што ќе биде... и би ти препорачала да не играш кошарка, можеш уште повеќе да извишиш, а ти идеална си да бидеш тоа и баш најмногу во тие години се виши... :^) :D

6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^Не бе па ти каква кошарка.Јас сум голман во ракомет. :)

7. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Ја сум висока 166 цм секако дека уште ќе растам а и слабичка сум па да ве прашам да ли ќе ми личи да си носам штикли :( ? Сигурно ќе израснам до 173 цм. ;(

8. Miss.Selfridge

Miss.Selfridge Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    17
    Таманка си ;)

9. Miss.Selfridge

Miss.Selfridge Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    17
    165 -175 според мене е океј , се друго над (само над) се оние '' Пребирливите '' :lol: на машките не им е битно дали е ниска девојката , но високите девојки преферираат и високи момци нели? што се така у помал број .. :)

10. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Не се палете бе, носете што сакате :D

11. Candy20

Candy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    65
    Јас сум висока 175 и последните штикли што си ги купив ми се 15ка. Немам проблем а и досега никој не ми рекол дека не изгледа вкусно...Баш напротив сакам повисоки момци хахахахаха :angel:

На Name и Sara123 им се допаѓа ова.
  12. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    јас 1,80 и си носам мн високи штикли 15 цм колку што е повисока девојката толку изгледа по згодна :D

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    А ние така пониските шо прајме со вас ем високи ем на 15 штикли м? Се зезам. Обожавам штикли и не ги гледам само како начин некоја девојка да се извисочи со помош на нив, туку штиклите се некако многу повеќе од тоа. Абе на некој начин задоволство бе. Мерак. Ама од кога си тргнав на факултет морам да признаам дека многу повеќе ми е мерак и задоволство да си ги гледам у плакарот одколку да ги носам на мене. И така си купувам, ама многу ретко си ги носам у последно време. И не не ми е смешна висока девојка на високи потпетици

14. Refused

Refused Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    32
    Јас сум висока 1,72 од коишто нозете ми се некаде 101 cm :$ :worried:hock: но сепак битка водам додека да најдам штикла од 3-5 cm не знам зошто но сум искомлексирана и не можам да се замислам на високи потпетици( а толку ги сакам)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    каде најде толку високи штикли и јас сакам да сикупам?

16. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Имам 16 години ,висока сум 1,72 .. И обожавам да носам штикли со високи потпетици. Навикната сум да одам на штикли така да не ми е проблем дали кје се 10 или 15 цм. :D

17. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Јас се ставам во категоријата на високи девојки, висока сум 178цм. и да можам, би си додала уште неколку сантиметри! Висината на штиклата ми варира во зависност од пригодата и ситуацијата секако, но во глобала сакам и носам екстремно високи штикли, во мојата колекција преовладуваат чевли со висина од над 12 сантиметри.
    Немам комплекси, баш напротив, задоволна сум со својата висина, штиклите пред се` ги носам за себе и на свое задоволство, а не затоа што морам. А штом јас сум среќна и задоволна од својот изглед, мислењето на останатите е во втор план.

18. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    имам само 12 години, ама знам дека кога ќе бидав доволно возрасна за штикли, цело време ќе ги носам :lol: едноставно се чувствувам поинакво, посамоуверено, поубаво.. мислам дека тоа е причината што барем 90% од девојките сакаат да носат штикли, и не мислам дека ако некоја девојка е висока, треба да си го крати тоа задоволство.. јас не сум висока и знам дека нема да бидам, не сум ни ниска туку сум во таа “златна средина“, ама сигурна сум дека и да бев висока, ќе си носев штикли, па и над 10cm.. и баш поубаво ми е да видам девојка од 180цм на висока штикла отколку девојка од 155-160цм (толку сум јас сега ама на другарка ми сестра и е околу 17 години и пониска е од мене), едноставно не ми е природно да видам толку ниска девојка на високи штикли.. затоа според мене - високите девојки нека си носат штикли, а ниските патичиња (се разбира ако не се искомплексирани дека се премногу ниски, бидејќи нема ништо лошо во тоа да бидеш ниска)..

19. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    братучедка ми е висока и носи 10 цм штикла.
    таа ужива у штикли,исто и јас ама штета што сум ниска па глупо изгледат на мене :(

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    За жал братучетка ми која е 183/4cm не помислува на штикли,се се некои минијатурни.
    Зошто незнам...но сметам дека тоа не е никаков проблем.