Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Високи или ниски девојки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од princessofthedark, 26 јуни 2010.

?

Кои девојки се попривлечни?

1. Ниските

337 глас(а)
    35,3%
  2. Високите

617 глас(а)
    64,7%
  1. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Високите мажи преферираат високи, ниските мажи, ниски девојки. Логично. Всушност, се работи за неможноста на пониските мажи да доминираат (а сите мажи имаат потреба да доминираат) врз високите девојки и затоа ниските се попосакувани и побарани.

И не ми е јасно како ниски девојки се чувствуваат непривлечни и им се восхитуваат на високите девојки?! Ниските секогаш може да облечат висока штикла и да изгледаат ненормално секси. Единствена мана е што не можат да бидат манекнки на модни писти. И толку.

И ако сè уште некои мислат дека е подобро да се високи, еве списоче на ниски девојки.

Шерил Кол - 161 сантиметар.

Кристина Агилера - 155 сантиметри

Шакира - 158 сантиметри

Скарлет Јохансон - 160

Мила Кунис - 164 сантиметри

На piglet1, PrettyDramaQueen, Naked Gun и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Висината ми е некако најнепресудна кога станува збор за проценување колку некој е убав и згоден. Сто пати ми е заклучено дека харизмата, ставот и начинот како некој се носи ја формираат во главно големата слика. Има негувани и затегнати девојки со 160 цм што изгледаат феноменално во споредба со некоја висока девојка која нема никаков став и држење и обратно. Глупаво би било да се прави генерализација и да мора по некое правило едните секогаш да се помалку убави од другите.
    Ако сепак треба да одберам што повеќе ми фаќа око, нормално субјективноста ќе игра голема улога. Со оглед на тоа што сум 176 на рамно, а на штикла се ближам и до 190 цм секогаш сум се восхитувала на високи, долгоноги и самоуверени девојки, како и нормално на убаво градени машки :lol: Но дека сепак ни тоа не ми е пресудно говори моментот што повеќето дечковци ми биле со висина околу 180-185 цм. Често сум и малку повисока кога ќе се качам на штикли, ама не го сметам тоа за проблем, ниту причина некој да биде искомплексиран и да се се лиши од омилените обувки само поради таа причина. Фала богу дечко ми не обрнува внимание на тоа иако некогаш го јадм за сантим-два(три) :D, напротив со гордост ме шета за рака.
    Имам неколку високи девојки во околина што никогаш не облекуваат штикли и дури малку подгрбавено одат затоа што висината си ја сфаќаат како комплекс. Никогаш нема да ги разберам и секогаш се обидувам да ги бодрам да се прифатат таки какви што се - убави и гордо да си одат без да се подвиткуваат.
    Јас порано се свиткував на слики за да не им штрчам на останатите, затоа што се со пониски се дружам ко за беља и на крај испаѓав како Квазимодо, па на крај го прифатив моментот дека подбро да изгледам како да сум им мајка или поголема дадичка него ли да се кичмам безвезе :rofl::emo:

Како растеме така треба да се ослободуваме полека од комплексите. Јас веќе одамна не се замарам со ништо и искрено не планирам да се оптеретувам и да создавам мана онаму каде што всушност има убавина и доблест, па така често ме доживуваат и останатите. Сигурноста во себе, а сепак да не е самобендисаност, чуда знае да прави.

На BoaVista, Naked Gun, realGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  3. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    9.379
    Не да е висока ехехе туку средна.

4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.796
    Едни кажуваат едно, други друго. До вкусот е.

5. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Jas sum niska-sredno visoka devojka..Imam gradi ,nemam celulit ,imam pravi noze ,imam.zadnik...Sekogas sum prkosela na gravitacijata ,i sum fakala.deckovci koi se nad 1,85cm :) Kako toa be nie poniskite ne sme bile seksi a :) ? Moja drugarka iako bese 2-3glavi povisoka od mene nemozese tolku ubavi deckovci da ima(do dusa retko koga nekoj ke go osv oese,a ne pa ubav ) :) I aj sea recete deka visinata e presudna :)

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Дoбрo не мoрa и нa темaвa дa се пoфaлиш декa спремaш кoлoквиум физикa. :P
    Ти oбјaсни @LadyC пoдoлу :rofl:

Инaку нa темaвa, измеѓу другите критериуми, oк е, се дoдекa не е превисoкa. Јa сум 183 и се нaд 180 ми е некaкo чуднo и неприрoднo.

Последна измена: 25 април 2016
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432

Jaс сум екс одбојкарка девојко и да ти кажам кога ќе одевме во дискотека со другарка ми која е 150 никој покрај мене не ја забележуваше.
    Најверојатно другарка ти била или многу ружна, или ти имаш навистина големи цицки. :rofl:

На sweetgirl1106, Mishela, Kitten и 3 други им се допаѓа ова.
  8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Fizichkata privlechnost na edna devojka ja odreduvaat ubava telesna gradba i ubavo lice, visinata e sporedna. Ama ako vekje se bira visoki vs. niski determinirano samo od toj faktor i od nikoj drug (shto e besmisleno, no ajde da se vodime spored takva logika), se podrazbira deka visinata e onoj posakuvaniot atribut. Koj saka da bide nizok? Mozhebi nekoj od praktichni prichini bi preferiral da bide sredno-visok pred visok, ama ne bi zakluchila deka e poubavo da si niska otkolku visoka.

9. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    @LadyC
    1: Sum nad 160 ne 150 cm
    2:3 god i jas bev odbojkarka
    3: Ne skokaj ..koga veke vlecat za jazik ke kazam so mislam :) Ne sum narcis ! Jas ke se trgnam nastrana..Ama kako moze nekoi clenki da trvrdat deka samo visoki se ubavi ? Marsh..Promashi

@Priroden
    Mora li sekoj den da mi go rasipuvas spomnuvajki go Pmf :D

10. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Секој си има свои предности. И ниските девојки си имаат свои предности и високите. Мислам дека пишав претходно на темава.Висината не треба да ви претставува комплекс.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.572
    Ниска и среќна .:D
    Па многу згодни познати личности немаат повеќе од 165cm ;)

На anaja1 и Naked Gun им се допаѓа ова.
  12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Баш вчера налетав на слична тема на форумов, стануваше збор за висината и самодовербата.
    И пак ќе повторам и во оваа тема, јас имам просечна висина, задоволна сум со тоа како изгледам.
    Верувам дека сите го знаете тоа, не е висината пресудна за да изгледате добро. Но мене лично отсекогаш повеќе ми се допаѓале ниските. И гласав за ниските девојки, зашто ми се посекси. И тоа многу посекси и попривлечни, само во нив гледам. :D:$
    Ете, за вкусовите не се зборува, ама ниските ми се без конкуренција. Нема потреба тука од никакви комплекси, ни за ниските ни за високите, и едните и другите се посакувани и привлечни за различни личности.

На piglet1, Sanjichka007, Naked Gun и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Ете, секој со свој вкус, мада докажано е дека пониските мажи сакаат повисоки девојки, а повисоките пониски. Јас и мм сме иста висина, јас сум 180 не гледам зашто би имала комплекс, секаде сум забележана кај ќе влезам. Другарка ми па е 150 секогаш се губела поред мене. :D
    И да. Не е битна само висина, битен е вкупен физикус за некој да привлечеш (уште побитен карактерот) , џабе ќе се убедуваме на темава. ;)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.796
    Мала - али и даље ме желе. 8)
    :D

На Naked Gun и allaround им се допаѓа ова.
  15. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    26.969
    А која е средна висина уствари?

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Според мене измеѓу 160 - 170цм.

17. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Високи или ниски,глупаво е да се коментира на ова,би рекла битно е складни,пропорционално градени,џабе е да си 180 цм,а раштракана, или па да си 150 цм,а набиена да си ,така да висока или ниска не е битно, нели згоден/згодна да си,е тоа е она што се гледа,веќе кога збориме за физички изглед.За мене да си кажам златна средина 169цм сум,да се споредам хахаха со славните колку Џесика Алба сум,мојата омилена глумица.

На joy1 и LadyC им се допаѓа ова.
  18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Во мое око, девојка или жена од 167-172 см е средно висока.
    Ама се смета дека просечна женска висина изнесува 163 см.

Последна измена: 8 јули 2016
    На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    1.331
    Од машки (мој аспект) мислам дека висината и не ми игра некоја голема улога покрај карактерот и општата физичка убавина. Порано тренирав одбојка и со мојата висина од 1.89 цм ,скоро и да не памтам дека сум запознал девојка барем околу мојата висина (1.80 + ).
    Предизвик ми е некогаш да бидам дел од француски пар :lol: (девојка над 2.00 цм висока :o )

20. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    474
    Нискa сум и oткaкo знaм зa себе ми се дoдвoрувaле мaшки сo 180цм и нaд
    Јaс знaм мнoгу згoдни девoјки висoки, сo стaв и се, нo пoзнaвaм и тaкви кoи не си јa ценaт висинaтa, ѓaбе си висoкa кoгa си се згрбaвелa и не знaеш дa oдиш.

На SlatkoLizavce му/ѝ се допаѓа ова.