Ниска била , висока ко жирафа била , дебела како слон , слаба како костур ги користат некои како за напад по доживеан некаков животен пораз ... Јас сум од прилика 166 см , сакам да сум повисока али ете толку пораснав Многу фала за тој што ги измислил штиклите Од секогаш се борев со вишокот на кг (сега сум конечно таман) кога ке излезев со некој дечко одма му ја полнеа главата види дебела е , ваква онаква .... Личности што доживуваат пораз најчесто се исфрустрирани , и го користат нападот како за средство за некаква одмазда или да си ја ублажат нивната фрустрација....не можеме ништо друго да очекуваме во овој балкански менталитет.
Висината не корелира со убавината, туку целокупната пропорционалност, фала богу, но за себе е подобро и попрактично човек да биде висок. Јас сум само 167, така што ова е мој непристрасен став дека женска идеална висина е над 170, а машка над 180. За почеток, кога си над 170 многу повеќе работи ти се на дофат, не мора да се поткачуваш и можеш да разговараш со многу машки личности без да гледаш во вис, што е некомотна положба. Јас и вака сум убава, ама сакам да пораснев 175.
165 цм се нормални според мене, јас сум толку, а се што е под тоа за мене е ниско, а се што е над тоа е веќе високо.
Тања - мерка за нормално. Ја сум релативно низок, на долна страна на просекот со мои 173цм, па се околу мојата висина и пониско ми е во преференци. Отсекогаш сакав да имам уште 10+ цм, ама како маж, и тогаш немаше да бидам задоволен и ќе барав уште.
Ххахахахаха. Сум забележала дека повеќето жени во Македонија се по 165 цм и тоа го земам како просек. И по мој критериум, машко од 173 е ниско. Имам братучетки од 185 цм и навистина тоа некако е премногу за женско. Не изгледа женствено, превисоки, па и плус килажа, како карпи се. Толку високи жени добро е да работат во полиција, армија, обезбедуање.
jas sum 185 cm, za mene se sto e pod 170 e ponisko, a nad e visoko. Dosea skoro se sum imal na granica, samo edna imav visoka. Preferiram visoki zenski...