Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Високи или ниски девојки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од princessofthedark, 26 јуни 2010.

?

Кои девојки се попривлечни?

1. Ниските

337 глас(а)
    35,3%
  2. Високите

617 глас(а)
    64,7%
  1. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    во присуство на таква жена ќе сфатиш колку си всушност минијатурен и безначаен:)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.760
    Допаѓања:
    19.558
    Јас сакам крупни и високи жени. Па уште ако вежба, одма го брусам прстено :D

На sj *O*, elimkd и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    таква само со гради да те избоксира ќе те фрли во очај во нокаут...некоја ако од тежината си ги префрла преку рамо ама и служат и ко орудие за заведување, предмет на обожавање и ко ладно оружје:D

На Cvekarka, Jas1976 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.807
    Оо, висок си бил ти. Мене ми се чини дека машкиве кај нас како да се до 178 цм. Еднаш се разминав со еден човек, ама буквално јас со 165 цм му бев до лактот. Си реков „што е ова, џин ли помина?“. Веројатно беше некој кошаркар над 2 метри. Имав колега од 2 метри и 5 сантиметри. Кога влегуваше низ врати веднеше глава, да не се удри и јас за него бев „мала“. Сите бевме мали за него.

На ZMIA, Forca и Stark им се допаѓа ова.
  5. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.085
    Јас сум исто 2 метри... :D

На Jas1976 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.807
    Те видов на Фејсбук. По името мислев дека се работи за повозразен човек, мислев дека е тоа некој што шета во костум постојано, поради професијата, но испадна дека си доста помлад. Поздрав.

На Forca му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.085
    Доста млад започнав самостојно со професијата, пред време завршив со испити, стажирање итн., буквално прва работа во живот ми е ова, нејсе, не ми веруваат кога ќе им кажам колку години работно искуство имам, одма математики прават... :D

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    40.042
    Има и кај нас високи, ама по ретко е. Во секој клас на пример може да најдеш по 2-3 над 190.
    Релативно ниски сме ние како нација. Просекот на мажите е 175 цм и тоа го кренаа новиве генерации што не се со ајвар хранети. Жените, па уште се пониски, некаде 165 цм ако беше официјалниот просек. :)

Срби, Хрвати, Босанци и Црногорци од друга страна се доста високи луѓе. И мажи, и жени.

Последна измена: 27 мај 2023
    На sj *O*, Jas1976 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.807
    Порано често следев избори за Мис на светот. За Кинезинките беше дозволено 160 сантиметри, а другите мисици беа над 170 цм. Веројатно имаат понизок раст, штом им дозволуваат да влезат на изборот со 160 цм. Црногорците се повисоки, имам забележано. Во комшии имав една Црнгорка, сите ние бевме како џуџиња во однос на неа. Жената беше една глава повисока од нас, па додека зборуваме со неа, гледаме нагоре, како некои деца.

10. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.459
    Genetika e vo prasanje, nema vrska so sto se hranis, odnosno mnogu mal faktor e hranata ako nemas genetski predispozicii za visina.
    Holangjani se najvisoki pa Crnogorci po oficijalna statistika, mada ja i vo Srbija koga idam site zenski mi se nekako visoki, kaj nas nema takvi a mnogu poatraktivno mi izgleda koga ke vidam visoki.

11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    40.042
    Има врска и исхраната и начинот на живот, физичката активност, како нема. Може нема да се изрази драстично на тебе, ама сепак има удел. Не за џабе највисоките луѓе се во Европа каде животниот стандард е најдобар.

The data shows that in the last 100 years, the average height of young adult males in Europe increased by 11 cm, which is incredible.

The reason why the height average in the UK is much shorter than the European average is because of the dietary differences and limited physical activity in the UK, especially in big cities like London. Eating deep-fried, fatty foods is a common dietary choice in England, which is something that affects the growth hormones in children. In addition, because of the busy city life, accommodation, and traffic, physical activity is very limited in England, especially in the working class.

Инаку се сложувам со тебе за Србинките дека се баш атрактивни. Убави гени :)

На Aнонимус_ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mysterious Woman

Mysterious Woman Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2022
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    212
    Ja sum 160cm vo visina i mozam da kazam deka od sekogas sum privlekuvala vnimanie kaj sekoe masko bez razlika na godinite,nacija,...
    Ne za dzabe vikaat otrovot sekogas se naoga vo malo sisence:D:D:D
    Ama toa neznaci deka nie niskite sme bas lesni naivni kako nekoi sto mislat
    Sakam da kazam so ova deka ne sum lesna ni naivna kako nekoi sto mislat za niski devojki i zeni

13. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24
    И високи и ниски без еазлика сите се исти фкревет ;) гледав има снимено дали видео клип ли беше со високи женски што неможат да си најдат љубов по свој вкус поради висината пошто се високи како џинови таја му се удвара тој ја откачува мисли дека се зеза поради висината исто и обратно ниски девојки што посакувате високи машки и што биле откачени или си поиграле само имаше и интервју со тие истите и кажаја дека не треба да има предрасуди не не претставува проблем висината за во кревето сите сни биле исти а исто така и за соживот не horoskop-ne-mozat-bez-seks-1.jpg се гледало висината тежината [​IMG]

14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.038
    Еве јас сум 180 може и кусур, не сум крупна, слабичка сум, нормална. Не ми било проблем да одам со пониски мажи, нормално не барав такви шо ми се до цицките али за некој сантим не е проблем.
    Муж бе муж ми треба мене, да знам дека шо и да биде ќе рипне ќе грмне ќе ме одбрани а не јас да не спасувам и двајцата. :D

На Mumoftwo30, Cvekarka, ZMIA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24
    :D:D:D(y)
    :D:D(y) 5769a456aaa24c41c59c5b271a.jpg :handshake: 5769a456aaa24c41c59c5b271a.jpg 8b0aae580f95f9243373b1c240.jpg aYcktkqTURBXy82MDU3MGU4YzdmNDQyNWFhMzlmNDc5MGIzNWNlNzM1Mi5qcGVnkZMCzQKeAA.jpeg 5769a456aaa24c41c59c5b271a.jpg 8b0aae580f95f9243373b1c240.jpg

16. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.038
  18. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24
    Нашите гледања во Македонија се многу заостанати прости 500години сме базата пошто со цивилизацијата и културата и сваќајната затоа сите бега во современите држави што таму нема што да размислува човек дали бил висок низок широк никој него интересира ти со кој си и каков е тој покрај тебе секој си го гледа сопствениот интерес а овде кај нас на прво место како е облечен после тоа колку вреди спрема облеката колку има на картичка :D или кеш а после да ли е убав или прво дали е убав или згоден па после другото и после насилство малтретирање семејно насилство разводи е тоа е повисока пониска или повисок или понизок никој не размислува подлабоко за во иднина вазни да си помини убаво во моментот задоволството на квадрат а за последици мало важи :D

19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.690
    Допаѓања:
    11.202
    Навистина или се зезаш?
    До колку најниско ти е прифатливо?

Бог знае! Високиот ќе рече високи, нискиот ниски.
    Овие "идеали" служат само и само едните дс се осеќаат уважено , другите недоволно.
    Мислам, нема потреба.
    На избор на мис, кога ќе почнат да прифаќаат и под 170 цм висина, тогаш ќе ги разбиеме овие стереотипи. Најпосле, до складноста е. Жена да е мила, складна, слатка, па и било колку да е висока или ниска. Добро сега и многу висока над 170 и кусур бар за мене е погрубо.
    Супер си! И таа висина е доволна за маж. И пониска и колку тебе можеш да си најдеш.
    Јас сум под 160, и јас би сакала уште некој сантим да израснец. Не бидна, некогаш ми е комплекс некогаш се прифаќам, зависно од ситуација и хормонален статус :rofl:

Маж ми е глава и пол повисок, и тоа ми е ок. За него не знам искрено, ама веќе ме одбра, изгледа му бев доволно слатка и мила. Не дека сега не се подгледнува во некоја висока ]:) ама не му значи толку многу. Бар така мислам хехе :wasntme:

На ZMIA и Billy Idol им се допаѓа ова.
  20. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.085
    Искрено како 2м човек, скоро сите девојки се пониски од мене, ретко да сум сретнал 2м девојка, али не е важна висината важно е по карактер да се погодам со девојката, убавината е пролазна, денес сме дебели утре слаби, според мене важно е карактерот, јас сум со некоја девојка затоа што духовно си одговараме :)

На ZMIA и elenaklasik им се допаѓа ова.